آشیانه هواپیماهای ایران ایر در فرودگاه مهرآباد
نایب رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای هواپیمایی خواستار کمک به شرکتهای هواپیمایی برای تعمیر و عملیاتیشدن هواپیماهای زمینگیر شد.
علیرضا برخور روز دوشنبه ۱۵ آذر گفت اکنون بیش از ۵۰ درصد از هواپیماهای موجود در کشور به دلیل نبود قطعات به خصوص موتور زمینگیر هستند.
او افزود: بیش از ۱۷۰ فروند از هواپیماهای موجود به دلیل نبود منابع مالی لازم و محدودیتهای ناشی از تحریمها برای تامین قطعات مورد نیاز غیر فعال است.
آقای برخور اردیبهشت امسال نیز گفته بود شرکتهای هواپیمایی کشور در آستانه ورشکستگی هستند و با «تنفس مصنوعی» زندهاند.
بهگفته وی، زیان انباشته «ایران ایر» حدود ۸۰۰ میلیون دلار ارزی و سه هزار میلیارد تومان ریالی است.
آقای برخور هشدار داده که اگر قطعات مورد نیاز تامین نشود، «در آینده نزدیک شاهد زمینگیر شدن تعداد بیشتری از هواپیماهای موجود خواهیم بود».
اظهارات او درباره کمک دولت به شرکتهای هواپیمایی برای تامین قطعه و نوسازی در حالی است که رویکرد دولت ابراهیم رئیسی در مذاکرات هستهای، چشمانداز لغو تحریمها را در هالهای از ابهام برده است. فروش قطعات و هواپیما به ایران در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد.
ایران در دوران رفع تحریمهای بینالمللی در فاصله سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ حدود ۱۵ هواپیمای غربی وارد کشور کرد، اما بخش اعظم این هواپیماها دست دوم بود و اسفند پارسال آقای برخور به خبرگزاری فارس گفت که «نصف هواپیماهای برجامی نیز زمینگیر شدهاند».
او گفت از هواپیماهای وارد شده تنها هفت تا هشت فروند آنها فعال هستند.
بهگفته وی، سررسید اولین قسط هواپیماهای برجامی ایرانایر به مبلغ ۳۳۰ میلیارد تومان است که توان پرداخت اقساط را نداریم و باید حاکمیت و دولت چارهای بیندیشند.
وی حتی به هواپیماهای خریداری شده از شرکت ایتالیایی-فرانسوی «ای تی آر» اشاره کرد و گفت «همین کارخانههای سازنده طبق وعدهشان عمل نمیکنند و قطعه به ما نمیدهند، نمیآیند و برابر قراردادی که با ما دارند، به ما کمک نمیکنند و در واقع به قرارداد خود هم پایبند نیستند».
قراردادهای خرید هواپیما و قطعات از شرکتهای بوئینگ آمریکا، ایرباس فرانسه و «ای تیآر» بعد از خروج آمریکا از برجام لغو شده است.
با استفاده از گزارشهای صداوسیما، خبرگزاری فارس و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
از: رادیو فردا