خبرگزاری هرانا – کارگران شهرداری کوت عبدالله از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند. همچنین به گفته تعدادی از کارگران شاغل در راه آهن جنوب شرق زاهدان، درآمد ماهیانه آنها نزدیک به حداقل حقوق است و این مقدار حقوق کفاف معاش زندگی آنها را نمیدهد. از سوی دیگر، کارگران پتروشیمی فنآوران خواستار تبدیل وضعیت خود در این شرکت هستند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از ایلنا، کارگران شهرداری کوت عبدالله از عدم پرداخت به موقع حقوق خود خبر دادند.
یکی از این کارگران در این خصوص گفت: فرزندم دانشگاه شبانه قبول شده و هر ۴ ماه یکبار باید یک میلیون و دویست هزار تومان شهریه پرداخت کنم. با این وضعیتِ پرداخت حقوقها، نمیتوانم از پس مخارج روزمره زندگی بربیایم، چطور شهریه دانشگاه پرداخت کنم؟
این کارگر افزود: هزینهی زندگی بالاست و حقوقها حتی اگر به موقع و کامل پرداخت شود بازهم کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد؛ در این وضعیت حقوق ما را سه ماه یکبار یا بهصورت علیالحساب پرداخت میکنند.
وی ادامه داد: برای شهریه این ترم به سختی ۸۰۰ هزار تومان کنار گذاشتم و اگر به همین شکل پیش برود و حقوقهایمان را سه ماه یکبار و به صورت علیالحساب پرداخت کنند، برای ترمهای بعد همین مبلغ را هم نمیتوانم تهیه کنم.
کارگران شهرداری کوت عبدالله بابت معوقات مزدی خود بارها اعتراض کردهاند. این کارگران حقوق سه ماه شهریور، مهر و آبان خود را دریافت نکردهاند و همچنین سه ماه خرداد، تیر و مرداد به صورت علیالحساب حقوق دریافت کردهاند.
اعتراض کارگران شاغل در راه آهن جنوب شرق زاهدان
به گزارش ایلنا، تعدادی از کارگران شاغل در راه آهن جنوب شرق زاهدان میگویند: ما حدود ۲۷۰ کارگر شاغل در بخش خطوط ابنیه فنی راه آهن جنوب شرق زاهدان هستیم که درآمدمان نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانهمان کفاف معاش زندگیمان را نمیدهد.
به گفته آنها، کارگران راه آهن جنوب شرق ماهانه با اضافهکاری، مبلغی در حدود چهار و ۲۰۰ تا ۴ میلیون ۵۰۰ هزار تومان حقوق دریافت میکنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است.
این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکارانشان هستند، در ادامه گفتند: جدا از حقوق حداقلی که هر ماه آن را با یک تا دوماه تاخیر دریافت میکنیم، کارفرما هر ماه حدود ۳۸۰ تومان بابت بیمه تکمیلی از حقوقمان کسر میکند که درآمد ما را به حداقل کاهش میدهد.
به گفته کارگران، جدا از نامناسب بودن وضعیت دستمزد، ما شرایط کاری خوبی هم نداریم. کار ما کارگران نگهداری از حدود ۳۵۰ کیلومتر خطوط ریلی بم به زاهدان است که در مناطق کویری و شنزارهای طوفانی واقع شده است.
آنها میگویند: قرارداد همه هر چند سال یکبار با یک پیمانکار است.
بنابر گفته این کارگران، دریافتی کارگران و کارکنان شاغل در راهآهن جنوب شرق زاهدان با ۱۵ تا ۲۰ سال سابقه کار در حدی است که پاسخگوی مشکلات معیشتیشان نیست.
آنها میگویند: بخش دیگری از مطالبات کارگران راه آهن جنوب شرق به مطالباتشان از پیمانکار سابق بازمیگردد. پیمانکار قبلی حدود چهار سال حق سنوات، اضافه کاری و عیدی این کارگران را پرداخت نکرده است.
گفته میشود سالهاست این کارگران در شرایط سخت در دل طوفانهای کویری بدون امکانات و حتی لباس و کفش مناسب و عینک مخصوص مشغول محافظت و نگهداری از خطوط ریلی هستند.
عدم تبدیل وضعیت کارگران پتروشیمی فنآوران
به گزارش ایلنا، کارگران پتروشیمی فنآوران خواستار تبدیل وضعیت خود در این شرکت هستند.
این کارگران میگویند: زمزمههای تبدیل وضعیت برای تعداد محدودی از نیروهای شاغل در این پتروشیمی به گوش میرسد؛ ما از مدیران این واحد انتظار داریم اگر قرار است تبدیل وضعیت صورت بگیرد، همه مشمولان را در دایرهی آن قرار دهند و اگر ظرفیت محدود است، براساس رتبهبندی و یک نظام ارزشیابیِ قابل استناد، این کار صورت بگیرد.
پتروشیمی فنآوران یکی از شرکتهای زیرمجموعه شستاست که کارگران پیمانکاری آن از تبعیض مزدی و تفاوت در شرایط مزد و حقوق انتقاد دارند؛ این کارگران میگویند: کارهای سخت را انجام میدهیم اما دستمزدی که پایان ماه میگیریم، تناسبی با حجم کاری که انجام میدهیم، ندارد.