خبرگزاری هرانا – صد و ده تن از کارگران معدن زغال سنگ آق دربند سرخس، از عدم پرداخت ۱۰ ما معوقات مزدی خود خبر دادند. همچنین کارگران مجموعه شهرداری اندیمشک در شمال استان خوزستان میگویند، ۸ ماه معوقات مزدی و بیمهای آنها پرداخت نشده است. در خبری دیگر، امام جمعه شهرستان دیر در استان بوشهر از پایین بودن حقوق تعدادی از کارگران پیمانکاری در یکی از شرکت های این شهرستان خبر داد. همچنین وی گفت، ۴ ماه دستمزد نیروهای پیمانکاری در یکی از بیمارستان های این شهرستان پرداخت نشده است. در خبری دیگر، کارگران شهرداری میگویند، آنها مثل دیگر کارگران حق استفاده از مرخصی و تعطیلی ندارند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، نزدیک به ۱۱۰ تن از کارگران معدن زغال سنگ آق دربند سرخس از عدم پرداخت ۱۰ ما معوقات مزدی خود خبر دادند.
این کارگران میگویند: جدا از معوقات مزدی ده ماهه، فعالیت بخش استخراج معدن زغال سنگ آق دربند بعد از حادثه مرگ دو نفر از همکارانمان در شهریور ماه سال ۹۹ به دستور بازرسان اداره کار شهرستان سرخس، به دلیل آنچه که رعایت نشدن ایمنی کار عنوان میشود، با ۱۱۰ کارگر به مدت حدود یکسال متوقف شد.
به گفته کارگران؛ اگر روند فعلی کار و پرداخت حقوق در این واحد معدنی ادامه داشته باشد فشار کار و مشکلات معیشتی بر کارگران افزایش مییابد.
کارگران معدن زغال سنگ آق دربند که امیدوارند با حمایت دولت مشکلات این واحد معدنی مرتفع شود، میگویند: در این واحد کارفرما هر ماهه به کارگران قول میدهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت میکند اما باوجود روند نسبتا مطلوب تولید زغالسنگ هنوز این وعده محقق نشده است.
معوقات مزدی و بیمه ای کارگران شهرداری اندیمشک
به گزارش ایلنا، کارگران مجموعه شهرداری اندیمشک در شمال استان خوزستان، از تاخیر ۸ ماهه در پرداخت معوقات مزدی و بیمهای خود خبر دادند.
بر اساس این گزارش، حدود ۴۵۰ کارگر در مجموعه شهرداری اندیمشک مشغول بکار هستند که در ده ماه سپری شده از سال جدید، به تازگی حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت کردهاند و ۸ ماه دیگر حقوق معوقه طلبکارند. در عین حال پرداخت حق بیمه آنها نیز چندین ماه به تاخیر افتاده است.
این کارگران که هر ماه مطالبات خود را با تاخیر هشت تا نه ماهه دریافت میکنند، گفتند: شهردار مدعی است منابع مالی کافی ندارد به همین دلیل حقوق کارگران به تاخیر افتاده است.پ
این کارگران با بیان اینکه در تامین هزینههای اولیه زندگی درماندهایم، اظهار داشتند: درحالیکه هر چند ماه یکبار بخشی از مطالباتمان پرداخت میشود، نمیتوانیم معاش خانوادههایمان را تامین کنیم و گرانی امانمان را بریده است.
این کارگران گفتند: مهمترین عامل تاخیر در پرداخت حقوق آنها، مربوط به نبود منابع درآمدی در شهرداری است، در حال حاضر بودجه ماهانه شهرداری اندیمشک به اندازهای است که پاسخگوی پرداخت حقوق کارگران خود نیست، به همین دلیل از همه مسئولان و نهادهای مرتبط استانی درخواست کمک و چارهاندیشی داریم، چرا که بیشتر از این کارگران تحمل بیپولی را ندارند.
کارگران شهرداری اندیمشک در خاتمه تصریح کردند: در استان محروم خوزستان، کار و زندگی میکنیم و توقع داریم مسئولان بیش از اینها به مساله معیشت و پرداخت دستمزد ما کارگران رسیدگی کنند.
عدم اعطای مرخصی به کارگران شهرداری
به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری میگویند: آنها مثل دیگر کارگران حق استفاده از مرخصی و تعطیلی ندارند.
یکی از این کارگران میگوید: نه تنها حق استفاده از مرخصی نداریم، بلکه گاهی در روزهای تعطیل هم مجبوریم کار کنیم. اگر در روزهایی که کارفرما میخواهد شیفت نایستیم، غیبت میخوریم و از حقوقمان کسر میشود.
این کارگران میگویند: به ما اجازهی رفتن به مرخصی نمیدهند. فقط زمانی که یکی از اقوام نزدیکمان فوت کند اجازهی رفتن به مرخصی داریم. آن موقع هم به سختی میتوانیم مرخصی بگیریم؛ میگویند باید کسی را جایگزین کنید وگرنه مرخصی نمیدهیم.
عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در خصوص مشکل کارگران پیمانکاری شهرداری برای استفاده از حق مرخصی میگوید: این مشکلِ بسیاری از نیروهای پیمانکاریِ شهردرای است. همین الان در سازمان پایانهها، نیروهای نگهبانی که تحت نظر پیمانکار کار میکنند برای رفتن به مرخصی با مشکل مواجهاند. آنها باید از همکار خود بخواهند تا جای آنها شیفت بایستد در غیر اینصورت نمیتوانند به مرخصی بروند.
محسن باقری افزود: کارگری که ۲۴ ساعت شیفت ایستاده برایش سخت است تا ۲۴ ساعتِ دیگر جای همکارش شیفت بایستد. برخی از افراد هم با گرفتنِ پول از کارگری که میخواهد به مرخصی برود، حاضر میشوند جای او شیفت بایستند؛ یعنی کارگر برای اینکه به مرخصی برود باید پول پرداخت کند.
او گفت: این کارگران بارها شکایت کردهاند اما متاسفانه آنچه عاید آنها شده چیزی جز تهدید نبوده؛ به اینصورت که اسامی کارگرانی که به اداره کار شکایت کردهاند در اختیار کارفرما قرار گرفته و کارگر یا تهدید به اخراج شده و یا تحت فشار قرار گرفته تا خود استعفا بدهد.
به گفتهی وی؛ گاهی بعد از شکایت، شیفت کاریِ این کارگران تغییر کرده و آنها به جای اینکه ۲۴ ساعت کار کنند و ۲۴ ساعت استراحت، مجبور شدند هر روز شیفت بایستند. گاهی نیز پایانهی برخی از این کارگران تغییر کرده است؛ مثلا کارگری در پاکدشت زندگی و در همان نزدیکی کار میکرده اما بعد از شکایت او را مجبور کردهاند به پایانهی دورتری برود.
وی با اشاره به آنچه در قانون کار در خصوص حق مرخصیِ کارگران آمده است، گفت: به جهت صیانت از سلامت کارگران، قانونگذار تاکید کرده که کارگران تنها ۹ روز میتوانند مرخصیِ خود را ذخیره کنند و باید از باقیِ مرخصیِ خود استفاده کنند؛ یعنی حتی طبق قانون کار کارگران ملزم به استفاده از مرخصیِ خود هستند.
عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران تصریح کرد: این بیقانونیها در بدنهی شهرداریها به دلیل حضور پیمانکاران اتفاق میافتد. پیمانکاران علیرغم اینکه برابر با پیمان، رقم مورد نظر خود را دریافت میکنند اما در جذب نیروی کارِ کافی خساست به خرج میدهند تا سود بیشتری نصیبشان شود. اینگونه بار سختیِ کار را بر دوش کارگران میاندازند. اگر یک کارگر بخواهد از حق مرخصیِ خود استفاده کند، کارگر دیگر باید فشار مضاعفی تحمل کند.
وی با تاکید بر نقش پیمانکاران در بیاعتبار شدنِ مواد حمایتیِ قانون کار گفت: قبلا که کارگران به طور مستقیم با شهرداری قرارداد داشتند، این قبیل بیقانونیها کمتر اتفاق میافتاد. کارگران کمتر بابت معوقات مزدی و حق بیمهی خود دچار مشکل میشدند، اما الان بابت کوچکترین حقوق خود دچار مشکل میشوند. گاهی اوقات پیمانکار کار را به پیمانکار دیگری واگذار میکند و از آنجا که شهرداری نظارتی بر کار پیمانکار خود ندارد دست کارگر خالی میماند.
معوقات مزدی کارگرا شهرستان دیر
به گزارش ایسنا، امام جمعه شهرستان دیّر در استان بوشهر از پایین بودن حقوق تعدادی از کارگران پینمانکاری در یکی از شرکت های شهرستان دیر خبر داد و اعلام کرد این مقدار حقوق کفاف معاش زندگی آنها را نمیدهد. همچنین وی از پرداخت نشدن ۴ ماه دستمزد نیروهای پیمانکاری در یکی از بیمارستان های این شهرستان انتقاد کرد.
او افزود: شماری از کارگران یکی از شرکتهای این شهرستان در خصوص کمی حقوق خود معترض بودند لازم است در اولین فرصت به این موضوع رسیدگی کنند تا این عزیزان بیش از این در مضیقه معیشتی و اقتصادی قرار نگیرند.
علی حسینی درباره مشکلات و مطالبات کارگران این منطقه گفت: شماری از کارگران یکی از شرکتهای شهرستان دیّر در خصوص کمی حقوق خود معترض بودند که بر همین اساس دست از کار کشیدند، از این رو فرماندار پیگیری کرد، بنده هم طبق وظیفه خودم به این موضوع پرداختم.
وی با بیان اینکه این شرکت بیش از ۱۲۰۰ نیروی کارگری دارد و باید به حقوق و دستمزد آنها به خوبی رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: بسیاری از این کارگران نیروهای بومی هستند، نسبت به حقوقی که میگیرند، هم سطح سایر بخشها نیست، حقوقشان بسیار ناچیز است، باید به آنها رسیدگی شود و بیش از این در رنج و زحمت قرار نگیرند.
حسینی با اشاره به طرح این موضوع خاطرنشان کرد: در پی این مطالبه، مسئول مربوطه از سوی فرماندار خواسته شد تا حداقل تا ۷۰ درصد حقوق آنها را متناسب با حقوق دیگر شرکتها افزایش دهد.
وی تأکید کرد: ما از شرکتهای تولیدی و سرمایهگذاران داخلی حمایت میکنیم، ولی این حمایت نباید سبب شود تا حقوق کارگران تضییع گردد.
امام جمعه بندر دیّر به پیگیری یکی دیگر از مطالبات مردمی اشاره کرد و گفت: در روزهای اخیر شماری از نیروهای فعال در بیمارستان این شهرستان به دفتر امام جمعه مراجعه کردند و نسبت به تأخیر در پرداخت حقوقشان معترض بودند که متاسفانه در پیگیری صورت گرفته متوجه شدم که چهار ماه از حقوق آنها پرداخت نشده است و آنها در تنگنای اقتصادی و معیشتی قرار دارند.
وی ضمن هشدار به مسئولان بیمارستان و پیمانکاران درخصوص پرداخت حقوق نیروهای انسانی این مجموعه یادآور شد: مسئولان بیمارستان در مراجعه حضوری به نهاد امامت جمعه، قول پیگیری و احقاق حقوق این عزیزان را دادند و بنده هم تنها به صورت کلی این موضوع را مطرح کردم، اما در صورت بیتوجهی و کمکاری، این موضوع را به صورت علنی اعلام خواهم کرد و خواستار پاسخگویی آنها هستم.
حسینی به جزئیات این موضوع اشاره کرد و گفت: شماری از نیروهای این بیمارستان، به صورت پیمانکاری فعالیت میکنند که طرف قرارداد یکی از شرکتهای پیمانکاری با بیمارستان است و آن شرکت از شهریورماه تاکنون حقوق این عزیزان را پرداخت نکرده است، اما بیمارستان مربوطه قول داده است که از پیمانکار این موضوع را دنبال کند.
وی همچنین به بارندگیهای اخیر در این منطقه اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه بارندگیهای اخیر موجب مسرت همه مردم شد، اما خسارتهای زیاد به زیرساختها وارده کرده است و شماری از مزارع و منازل مردم روستایی آسیب دیده است که مسئولان باید به درستی به این بخش از روستائیان رسیدگی کنند.