ثبت رکورد تاریخی مصرف گاز در ایران؛ وزیر نفت: در خانه لباس گرم بپوشید

دوشنبه, 4ام بهمن, 1400
اندازه قلم متن

نمایی از میدان گازی پارس جنوبی در بندر عسلویه

نمایی از میدان گازی پارس جنوبی در بندر عسلویه

وزیر نفت ایران از ثبت رکورد تاریخی مصرف روزانه ۶۹۲ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و اعلام کرد با پوشیدن لباس گرم و خاموش کردن وسایل گرمایشی هنگام خروج از منزل و محل کار، «می‌توان مصرف گاز را مدیریت کرد».

رکورد قبلی مصرف گاز بخش خانگی ۶۶۷ میلیون مترمکعب بود که پارسال اتفاق افتاد و تنها یک روز ادامه داشت، اما شرکت ملی گاز می‌گوید با توجه به ادامه افت دما در بخش‌های شمالی کشور، انتظار می‌رود طی روزهای آینده مصرف خانگی گاز به ۷۰۰ میلیون متر مکعب نیز برسد.

جواد اوجی روز یکشنبه سوم بهمن با انتشار پیامی در توئیتر گفت: «طی ۲۴ ساعت گذشته رکورد تاریخی مصرف ۶۹۲ میلیون مترمکعب گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده ثبت شد».

او روز جمعه – زمانی که مصرف گاز بخش خانگی حدود ۶۴۰ میلیون متر مکعب بود- اعلام کرده بود «خوشبختانه تا این لحظه افت فشار و قطعی گاز نداشته‌ایم».

با این‌حال رسانه‌های ترکیه همان زمان از قطع دریافت گاز از ایران خبر داده و شرکت ملی گاز نیز اعلام کرده بود کسری گاز نیروگاه‌های برق با سوخت‌های مایع (مازوت و گازوئیل) جایگزین شده و تحویل گاز به بخش فولاد و پتروشیمی نیز «محدود» شده است.

آقای اوجی گفت با پوشیدن لباس گرم و خاموش کردن وسایل گرمایشی هنگام خروج از منزل و محل کار، می‌توان مصرف گاز را مدیریت کرد.

ایران بعد از روسیه بزرگترین ذخایر گازی جهان و بعد از آمریکا و روسیه بیشترین تولید گاز جهان را دارد، اما هم‌اکنون کسری روزانه گاز کشور بیش از ۲۵۰ میلیون متر مکعب، معادل بیش از نصف کل گاز تولیدی قطر، بزرگترین صادرکننده گاز مایع جهان است.

آقای اوجی پاییز امسال گفته بود در سال ۱۴۰۰ افزایش تولید گاز نخواهیم داشت و پیش‌بینی کرده بود که کشور در زمستان با ۲۰۰ میلیون متر مکعب کسری روزانه گاز مواجه شود؛ اما اوج‌گیری مصرف خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده به نزدیک ۷۰۰ میلیون متر مکعب باعث شده است که کسری گاز کشور بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که آقای اوجی پیش‌بینی کرده بود.

صنایع عمده و نیروگاه‌های ایران نیاز به روزانه حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز دارند، اما هم اکنون کل تولید گاز کشور به ۸۵۰ میلیون متر مکعب نیز نمی‌رسد؛ در حالی که ایران متعهد به صادرات روزانه ۷۰ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه و عراق نیز هست. ایران صادرات گاز به عراق را نیز به هشت میلیون متر مکعب در روز کاهش داده است.

محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفته است هر چقدر مصرف گاز در بخش خانگی افزایش یابد به همین مقدار مجبوریم سوخت نیروگاه‌ها و صنایعی مانند فولاد و پتروشیمی‌ها را کم کنیم: در نیروگاه‌ها کمبود سوخت را با جایگزینی سوخت مایع جبران می‌کنیم، اما در بعضی صنایع مانند پتروشیمی و فولاد امکان جایگزینی نیست و ناچار باید فعالیت آن‌ها را محدود کنیم.

با استفاده از توئیت وزیر نفت ایران، خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.