۱۰ نکته درباره آلودگی خاک

پنجشنبه, 21ام بهمن, 1400
اندازه قلم متن
۱۰ نکته درباره آلودگی خاک

خاک در کنار آب و هوا یکی از اضلاع مثلث حیات روی زمین است. در جهان صنعتی امروزه مواد زیادی هستند که باعث آلودگی خاک می‌شوند.

به گزارش ایسنا، حفاظت از خاک به عنوان بستر کشت محصولات کشاورزی و مجل زندگی موجودات زنده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای تشکیل هر سانتی متر از خاک صدها سال زمان نیاز است. لذا توجه به آلودگی خاک و کنترل آلاینده های آن موضوعی غیرقابل چشم پوشی است. علی مریدی- مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست-  به ایسنا درباره آلاینده‌های خاک و ضرورت خودداری از آلوده کردن آن می‌گوید:

* به‌طور کلی آلودگی خاک به تفکیک فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی و شهری دسته بندی می‌شود.

*یکی از این منابع آلودگی فاضلاب‌های تصفیه نشده است که وارد خاک می‌شود.

*تصادفات، شکستن لوله‌های انتقال مواد نفتی و استفاده از سموم یا کود بیش از حد نیز در ایجاد آلودگی خاک موثرند.

* یکی از مهمترین علل آلوده شدن خاک، پسماند و مدیریت نادرست آن است.

* فلزات سنگین نیز از مهمترین منابع آلودگی خاک هستند.

*شوری خاک به عنوان یکی از مصادیق آلودگی خاک محسوب می‌شود که به علت استفاده و بهره برداری نادرست از خاک اتفاق می‌افتد. این آلودگی می‌تواند تاثیر منفی زیادی روی تولیدات کشاورزی بگذارد.

*خاک پایه‌ای زیستی دارد و بستر کشت محصولات کشاورزی است. اگر خاک منطقه غیرقابل استفاده و آلوده شود، می‌تواند آلودگی محصولات کشاورزی را در پی داشته باشد.

* آلودگی خاک در چرخه غذایی مشکل ایجاد می‌کند و می‌تواند باعث آلودگی آب و محیط‌های دیگر نیز شود.

* فرسایش خاک ارتباطی با آلودگی آن ندارد و عوامل فرسایش خاک شامل موارد دیگری می‌شوند.

* وسعت کشور ایران ۱۶۵ میلیون هکتار است که ۹۰ میلیون هکتار آن فاقد خاک است. از سویی دیگر ۷۶ میلیون هکتار از وسعت کشور ما دارای خاک است که از این میزان در ۱۸.۵ میلیون هکتار، کشاورزی انجام می‌شود. بنابراین با وجود وسعت زیاد کشور، با محدودیت منابع خاک برای تامین امنیت غذایی مواجه هستیم. لذا مراقبت از خاک و جلوگیری از آلودگی آن باید اولویت تمام نهادهای مسئول در این حوزه باشد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.