علی شمخانی
در حالی که فعالیتهای اقتصادی فرزندان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، و همچنین برادر و داماد او در سالهای اخیر با انتقادات گستردهای مواجه شده، شمخانی در واکنش به افشای خبر توقیف کشتی متعلق به پسرانش در سواحل هند، این ماجرا را به «ستونپنجم» و «غربگراهای داخلی» نسبت داد.
ایلنا نوشت این کشتی متعلق به شرکت آدمیرال با مالکیت حسن و حسین شمخانی، با همه محموله آن، از ده روز پیش به دلیل نقص مدارک در بندر کاندلا در سواحل غربی هند توقیف شده است.
دادههای شرکت مَرین ترفیک در زمینه ردیابی کشتیها و اطلاعات دریانوردی نیز نشان داد این کشتی در این بندر هند لنگر انداخته است.
ایلنا به نقل از بندر دولتی هند نوشت که مدارک ارائه شده توسط این کشتی با شرکتهای کشتیرانی که حمل محمولههای آنها با «کشتی کابل» صورت گرفته، دارای تناقض است و به همین دلیل با حکم یک دادگاه هندی توقیف شده است.
بنا به این گزارش، یکی از مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی ضمن تایید خبر توقیف کشتی کابل در بندر کاندلای هند، گفته است به دلیلی که این کشتی با پرچم ایران در حال تردد نبوده، بنابراین سازمان بنادر و دریانوردی امکان ورود به این موضوع را ندارد.
در همین رابطه علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران شامگاه شنبه در توییتی ضمن اشاره غیرمستقیم به این خبر آن را از سوی «ستون پنجم» دانست و نوشت که «نباید افکار خود را از دشمن اصلی به ستون پنجم منحرف کنیم» و وعده داد که بعدا «ناگفتهها» را خواهد گفت.
شمخانی با اشاره به مسئله تحریمها نوشت: «سرباز واقعی در میانه جنگ، فکر و دیدگانش را از دشمن اصلی به سمت ستون پنجم منحرف نمیکند. زخم تحریم با برنامه غرب و شمشیر بیتدبیری و وادادگی غربگراهای داخلی، پیکر مقاوم مردم ایران را مجروح ساخته. برای التیام این زخم از جان و آبرو مایه میگذاریم. ناگفتهها بماند برای بعد.»
تاکنون گزارشهای متعددی درباره فساد اقتصادی پسران شمخانی و ساخت برجهای تجاری-مسکونی با قیمتهای نجومی توسط خانواده شمخانی منتشر شده است.
این در حالی است که علی شمخانی از گفتوگوهای احیای برجام انتقاد کرده است.
یاشار سلطانی روزنامه نگار نوشت: «برجام هر چقدر برای مردم در حوزه اقتصادی به پوسته خالی تبدیل شده باشد، برای حسین شمخانی آقازاده شما و شبکه کشتیرانیاش برای فروش نفت ایران خوب ساخته! شما فعلا تعداد نفتکشهای پسرت و میزان رشد آنها همزمان با آغاز تحریمهای کمرشکن را به مردم توضیح دهید، بقیه مباحث پیشکش!»