جمهوری اسلامی حکومت اعدام: طی ۱۰ روز اخیر ۴۲ نفر در ایران اعدام شدند

چهارشنبه, 15ام آبان, 1392
اندازه قلم متن

na be edam na be koshtar

سایت ملیون ایران: ماشین اعدام جمهوری اسلامی به کار افتاده و موج جدید اعدام تمامی ایران را فراگرفته است. مسئولان رژیم با این اعدامها درجه جهل و سبعیت خود را آشکارتر میسازند. آنها در دنیای امروز زندگی نمیکنند و با جهان امروز بیگانه اند. مردم ایران دیر یا زود به عمر این نظام پایان خواهند داد و این غده سرطانی را از خود دور خواهند نمود.

دویچه وله: طی ۱۰ روز اخیر ۴۲ نفر با جرایم مختلف در شهرهای سمنان، ارومیه، زاهدان، سقز، خرم‌آباد و ساری اعدام شده‌اند. روند اعدام‌ها اعتراض مدافعان حقوق‌ بشر را برانگیخته است.

به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان سمنان، شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۲ دو نفر در در محوطه زندان مرکزی سمنان اعدام شده‌اند. هم‌زمان “واحد مرکزی خبر” به نقل از دادستان کرمان گزارش داد روز دوشنبه ۱۳ آبان شش زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر در زندان‌های کرمان و بم اعدام شده‌اند.

شیرکو معارفی زندانی کرد نیز روز دوشنبه ۱۳ آبان در زندان سقز اعدام شد. معارفی از آبان ماه ۱۳۸۷ در زندان به سر می‌برد. وی هنگامی که قصد داشت از کردستان عراق به ایران بازگردد، دستگیر شد. شیرکو معارفی به “محاربه و اقدام علیه امنیت ملی” متهم شده بود.

دادگستری استان کرمانشاه نیز ۱۱ آبان از اعدام پنج نفر از محکومین به قتل، در زندان مرکزی کرمانشاه خبر داد. پیش‌تر محمد مرزیه دقایقی، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان از اعدام ۱۶ نفر در روز چهارم آبان خبر داده و آن‌ها را “اشرار متصل به گروهک‌های معاند نظام ” معرفی کرده بود.

محمد دقایقی درباره اعدام این ۱۶ نفر گفت: «صبح امروز در پاسخ به شهادت مرزبانان شهرستان سراوان، ۱۶ نفر از اشرار را اعدام کردیم.»

شامگاه جمعه ۳ آبان گروهی مسلح به هنگ مرزبانی ایران در استان سیستان و بلوچستان حمله کرده بودند. در پی درگیری‌های مسلحانه‌ای که در نزدیکی سراوان میان دو طرف رخ داد، دست‌کم ۱۴ سرباز مرزبانی ایران کشته شدند. گروهی که خود را “جیش‌العدل” می‌نامد بعدا مسئولیت حمله به مرزبانان را به‌عهده گرفت.

اعدام‌ها در ارومیه، سلماس، خرم‌آباد و ساری

همچنین در روزهای اخیر منابع محلی از اعدام ۱۱ نفر (۹ مرد و دو زن) در زندان مرکزی ارومیه خبر دادند. به گزارش “آژانس خبری موکریان”، این افراد سه شنبه ۷ آبان اعدام شدند. بنا بر این گزارش یدالله محمودی، ولی محمد‌زاده، کامل سعیدی، کامل حبیبی، زکی خانی، محمد گرجی و مصیب ساداتی از جمله اعدام شدگان در زندان ارومیه بودند.

حبیب‌الله گلپری‌پور، فعال سیاسی کرد نیز شنبه ۴ آبان در زندان مرکزی ارومیه اعدام شد. اتهام وی عضویت در احزاب کرد مخالف دولت و “اقدام علیه امنیت ملی و محاربه” اعلام شده است.

بنا بر گزارش‌های محلی رضا اسماعیلی دیگر زندانی سیاسی کرد نیز صبح ۴ آبان ۱۳۹۲ در زندان سلماس اعدام شده است.

به گزارش “پایگاه اطلاع رسانی پلیس” دوشنبه ۶ آبان نیز یک نفر در شهرستان خرم آباد لرستان به جرم “عضویت و همکاری با گروهک عبدالمالک ریگی” در محل زندان پارسیلون خرم آباد اعدام شد.

به گزارش خبرگزاری “مهر” مفید زارعی معاون دادستان در مجتمع قضایی انقلاب ساری ۷ آبان از اجرای حکم اعدام یک نفر به اتهام نگهداری مواد مخدر در زندان ساری خبر داد.

روابط عمومی دادگستری استان سمنان نیز از اعدام دو نفر به اتهام قتل و قاچاق مواد مخدر در زندان این شهر طی روزهای اخیر خبر داده است.

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی انتظار می‌رفت که روند اعدام‌ها در ایران کاهش یابد، اما ایران در ماه‌های اخیر رکوردهای تازه‌ای از شمار اعدام‌ها به‌ثبت رساند. به‌عنوان نمونه در دو هفته بین بیستم شهریور تا سوم مهر ماه سال ۹۲، مقامات ایرانی از اعدام ۵۰ تن به خاطر جرائم مرتبط با مواد مخدر خبر دادند. نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر از دولت ایران خواسته‌اند که روند اعدام‌ها را متوقف کند

*****

خبر دیروز رادیو فردا

۱۲ نفر طی دو روز گذشته در شهرهای مختلف ایران اعدام شده‌اند

گزارش‌های رسیده از ایران حاکی است که در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری ۱۲ تن در شهرهای سقز، کرمان، بم و کرمانشاه اعدام شده‌اند. به این ترتیب، شمار اعدام‌ها در ایران طی ده روز اخیر به ۴۰ تن رسیده است.

روز دوشنبه به جز شیرکو معارفی زندانی کرد، شش نفر دیگر در زندان‌های کرمان و بم اعدام شده‌اند. روز یکشنبه نیز پنج نفر در کرمانشاه اعدام شدند. به گزارش واحد مرکزی خبر، جرم اعدام‌شدگان در زندان‌های کرمان و بم قاچاق مواد مخدر بوده است.

گزارش رسانه های ایران حاکی است که طی ده روز گذشته، ۱۶ نفر در زاهدان، دو نفر در ارومیه و سلماس و یک نفر در خرم آباد به اتهام محاربه و اقدام علیه امنیت ملی و دو نفر هم در ساری و سمنان به جرم قاچاق مواد مخدر.

منابع محلی نیز گزارش داده‌اند که هفت نفر در روز هفتم آبان در زندان ارومیه اعدام شده‌اند که جرم شش نفر آنها، قاچاق مواد مخدر و جرم یک نفر نیز قتل بوده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران همواره می‌گویند که علت بالابودن شمار اعدام‌ها در ایران مبارزه با قاچاق مواد مخدر است. این در حالی است که به گفته نهادهای بین المللی حقوق بشری و برابر استانداردهای جهانی، قاچاق مواد مخدر جرم بزرگ محسوب نمی‌شود و نباید برای آن حکم اعدام اجرا شود.

عفو بین الملل یکی از این نهادهاست که تاکنون بارها از شمار بالای اعدام در ایران انتقاد کرده و می‌گوید ایران از نظر آمار سرانه اعدام اولین کشور جهان است.

دروری دایک مسئول بخش ایران در سازمان عفو بین‌الملل دراین باره می‌گوید: «مقامات ایران خیلی خوب می‌دانند که تحت معیارهای موجود و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، قاچاق مواد مخدر قوی‌ترین جرم نیست که بتوانند برای آن حکم اعدام اجرا کنند».

طی یک هفته گذشته سه زندانی کرد هم اعدام شدند. شیرکو معارفی، حبیب‌الله گلپری‌پور و رضا اسماعیلی. اتهام این افراد محاربه و اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت و ارتباط با احزاب پژاک و کومله در کردستان عنوان شده است.

سامان رسول پور روزنامه نگار کرد ساکن سوئد دراین باره می‌گوید: «به نظر می‌رسد که این را بتوان در قالب یک موج جدید اعدام‌های سیاسی در کردستان ارزیابی کرد؛ موجی که به طور مشخص در دو سه سال گذشته متوقف شده بود».

وی می‌افزاید: «دو سال پیش بود که در کردستان درگیری‌های نظامی گسترده بین نیروهای سپاه پاسداران و حزب پژاک صورت گرفت و متعاقب آن یک آتش بس انجام شد که به گفته منابع مختلف از جمله مقام‌های اقلیم کردستان، یکی از محورهایش این بود که نیروهای پژاک عملیات نظامی انجام ندهند و در مقابل، جمهوری اسلامی نیز احکام اعدام زندانیان سیاسی کرد را متوقف کند».

از سوی دیگر برخی از نهادهای حقوق بشری از جمله سازمان عفو بین‌الملل و کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران نسبت به احتمال اعدام قریب‌الوقوع لقمان و زانیار مرادی و منصور آروند سه زندانی کرد ابراز نگرانی کرده‌اند.

لقمان و زانیار مرادی متهم به دست داشتن در ترور فرزند امام جمعه مریوان شده‌اند، اتهامی که این دو زندانی در اظهاراتشان آن را رد کرده‌اند. اتهام منصور آروند هم محاربه از طریق همکاری با حزب دمکرات کردستان عنوان شده است.

عبدالکریم لاهیجی حقوقدان و رییس فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر شمار اعدام‌ها طی یکی دو هفته اخیر را نگران کننده ارزیابی می‌کند:

«با توجه به آمار ده سال گذشته، همواره به طور متوسط روزانه بین دو تا سه تن در ایران اعدام شده‌اند و اینجاست که به رقم وحشتناک ۶۰۰ تا ۷۰۰ اعدام در سال می‌رسیم. ولی آن چیزی که جای نگرانی بسیار دارد، این است که وضعیت حقوق بشر در ایران به ویژه در رابطه با رقم اعدام‌ها بدتر شده و این باعث نگرانی سازمان‌های حقوق بشری شده است».

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران یک ماه پیش اعلام کرد که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۴۰۰ تن در ایران اعدام شده‌اند.

احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران هم دو هفته پیش با انتقاد از شمار بالای اعدام‌ها در ایران، اعلام کرد که تنها در نیمه اول سال جاری میلادی بیش از ۲۰۰ تن در ایران اعدام شده‌اند.

این رقم تنها طی دو هفته اخیر به حدود ۲۵۰ تن رسیده است.

احمد شهید می‌گوید بیشتر این اعدام‌ها با استانداردهای بین المللی در رابطه با جرایم جدی و بزرگ منطبق نبوده‌اند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.