۵۱۶ شهر ایران با مشکل کم‌آبی روبرو هستند

شنبه, 18ام آبان, 1392
اندازه قلم متن

ab

به گفته معاون “نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب” به دلیل تغییرهای اقلیمی ایران وارد سیزدهمین سال خشکسالی شده است. به گفته مقامات رسمی ایران میزان ذخیره آبی سدهای ایران امسال به طرز “بی‌سابقه‌” کاهش یافته است.

حمیدرضا تشیعی معاون “نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب” با بیان این‌که “ایران به دلیل تغییرهای اقلیمی وارد سیزدهمین سال خشکسالی شده است”، اعلام کرده که ۵۱۶ شهر ایران شهر دچار تنش آبی است.

بنا بر گزارش سایت “وزارت نیرو” حمیدرضا تشیعی گفته خشکسالی موجب شده بسیاری از منابع تولید آب به ویژه منابع سطحی از این شرایط متاثر شود. به گفته او ۹ هزار و ۸۰۰ لیتر در ثانیه در بخش شهری و ۵ هزار و ۴۰۰ لیتر در ثانیه در بخش روستایی و درمجموع ۱۵ هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه کاهش تولید ناشی از تداوم خشک‌سالی در ایران رخ داده است.

آن‌طور که معاون “نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب” گفته است، برخی سدهای ایران هم‌چون سدهای سفیدرود، زاینده رود، ۱۵ خرداد، استقلال و دوستی کمتر از ۳۰ درصد حجم خود، ذخیره آب دارند.

به گفته حمیدرضا تشیعی همچنین آب ورودی به سدهای کرج، لتیان، دوستی، استقلال و طالقان ۳۰ درصد کاهش یافته است.

کاهش ذخایر آبی سدهای ایران

پیش‌تر خسرو ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران سه‌شنبه ۷ آبان ۱۳۹۲ اعلام کرد کاهش ذخایر آبی سدهای پنج گانه در ۱۰ سال اخیر بی‌سابقه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران همچنین درباره کمبود بارش در تهران گفت: «متاسفانه از ابتدای سال آبی جدید (مهر ماه ۹۲) تاکنون هیچ گونه بارشی در حوزه استان تهران ثبت نشده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته که سال کم آبی نیز بود، حداقل ۹ میلی‌متر بارش و در بلندمدت نیز ۱۷ میلی‌متر بارش ثبت شده است.»

ارتقایی همچنین با اعلام کاهش بی‌سابقه ذخیره سدهای استان تهران در سال جدید به عنوان نمونه به سد امیرکبیر اشاره کرده و گفته است: «حجم سد امیرکبیر در کمترین مقدار خود در ۱۰ سال گذشته ۱۰۶ میلیون مترمکعب ثبت شده و اکنون ۱۱۵ میلیون مترمکعب آب دارد و نزدیک به کمترین مقدار ذخیره شده در این دوره است.»

مخزن‌های پشت سدهای لار، لتیان، طالقان، کرج و ماملو مهمترین تامین‌کنندگان آب پایتخت هستند. ظاهرا علاوه بر کمبود بارندگی برداشت بی‌رویه از سرشاخه برخی رودخانه‌ها نیز در کاهش آب ورودی به مخزن سدها موثر بوده است.

پیش از این محمد پرورش مدیرعامل “آبفا” گفته بود متوسط مصرف روزانه آب شهروندان تهرانی ۲۴۰ لیتر است در حالی که هر اروپایی بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ لیتر آب در روز مصرف می‌کند.

بر این اساس تغییر الگوی مصرف آب و خودداری از استفاده از آب تصفیه شده برای کارهای غیرضروری مانند شستن خودرو می‌تواند به میزان قابل توجهی باعث صرفه‌جویی شود.
از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.