بنا به اعلام بانک مرکزی ایران، نرخ تورم در کشور در ۱۲ ماه منتهی به آبان ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۴۰ درصد رسیده است. نرخ تورم برای مهر ماه سال جاری ۴۰٫۴ درصد اعلام شده بود.
نرخ تورم در هر ماه عبارت است از درصد تغییر میانگین شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در دوازده ماه منتهی به ماه مورد نظر نسبت به دوره مشابه قبل.
برای نمونه میانگین شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی از ابتدای آذر ۱۳۹۱ تا پایان آبان ۱۳۹۲ نسبت به همین میانگین در دوره زمانی آذرماه ۱۳۹۰ تا پایان آبان ۱۳۹۱ که به گفته بانک مرکزی ۴۰ درصد است.
درباره نرخ تورم نقطه به نقطه، یعنی نرخ مقایسه تورم آبان ماه سال جاری و آبان ماه سال گذشته، بانک مرکزی این رقم را ۲۹٫۸ درصد عنوان کرده است.
پیش از این بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه مهرماه را ۳۳٫۶ درصد اعلام کرده بود. که نشانگر کند شدن شیب تورم است.
در هفت ماه اول سال جاری نرخ تورم همواره روند صعودی داشته و از ۳۲٫۳ درصد در فروردین ماه به ۴۰٫۴ درصد از شهریورماه رسیده بود. اما از ماه مهر روند افزایش نرخ تورم مهار شده است.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران سهشنبه هفته گذشته در برنامه زنده تلویزیونی در گزارش صد روزه خود گفت که تلاش برای رشد اقتصادی ۳ درصدی و کاهش میزان تورم به کمتر از ۳۵ درصد از برنامههای وی تا انتهای سال ۱۳۹۳ است.
بانک مرکزی یک روز بعد از اظهارات روحانی طی گزارشی از رشد اقتصادی منفی ۵٫۸ درصدی ایران در سال گذشته خبر داد. روحانی خود در گزارش ۱۰۰ روزهاش به این رشد منفی اقصادی اشاره کرده بود.
دولت میگوید در تلاش است رشد اقتصادی ایران را برای سال جاری حداقل به صفر برساند.
امید به افزایش رشد اقتصادی و کاهش تورم تنها در اظهارات مقامهای ایرانی نیست. صندوق بینالمللی پول ۲۱ آبان ماه طی گزارشی پیشبینی کرد که نرخ رشد اقتصادی ایران در انتهای سال آینده مثبت ۱٫۳ درصد باشد. همچنین نرخ تورم به ۲۹ درصد کاهش یابد.
حسن روحانی، استقراض و تزریق بیرویه پول به اقتصاد از سوی دولت احمدینژاد را عامل این تورم و در عین حال رکود اقتصادی عنوان کرد.
از: صدای آمریکا