روزنامه دولتی ایران و روزنامههای وابسته به سپاه پاسداران و خامنهای از حمله به سلمان رشدی استقبال کردند و از جمله روزنامه جوان نوشت که شاید او زنده نباشد و آمریکا این خبر را برای «تکمیل سناریوی» خود پنهان کرده است.
روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، در تیتر صفحه اول خود با عنوان «تیر غیب» نوشت که شاید سلمان رشدی «الان زنده نباشد و این مخفیکاری شدید در سرنوشت او نشان از آن دارد که سناریوی نوشتهشدهای در حال تکمیل است.»
این روزنامه مدعی شد ممکن است حمله به سلمان رشدی از سوی آمریکا «برنامه ریزی شده» باشد و این کشور «جهان را با این اقدام برای ازسرگرفتن اسلامهراسی آماده میکند».
در مطلب این روزنامه در عین حال اعلام شده که «اگر آمریکا در این قضیه غافلگیر شده باشد، پنهان نگهداشتن آن (مرگ رشدی) برای نوشتن سناریوی جدید است که بیشترین نفع را از آن ببرند».
روزنامه کیهان، تحت مدیریت نماینده خامنهای، نیز در گزارشی درباره حمله به سلمان رشدی نوشت که این نویسنده «گرفتار انتقام الهی شد.»
کیهان در ادامه نوشت: «حمله به رشدی نشان که انتقام در خاک آمریکا کار سختی نیست و بعد از این ترامپ و پمپئو احساس بیشتر احساس خطر خواهند کرد.» این روزنامه روز شنبه نیز در ستون «گفتوشنود» خود که در آن در قالب مکالمهای ساختگی بین دو نفر مواضع روزنامه بیان میشود، ابراز امیدواری کرده بود که «گردن» سلمان رشدی قطع شود.
روزنامه جام جم، وابسته به صدا و سیما، نیز ضمن استقبال از حمله به سلمان رشدی تصویر او را به صورت شیطان در صفحه اول خود با تیتر «چشم شیطان کور شد» منتشر کرد.
همچنین روزنامه دولتی ایران نوشت که با حمله به سلمان رشدی « همدلی مردمی و خوشحالی جمعی نیز رخ داده» و مسلمانان معتقدند که «حکم الهی در مورد کسی که سبّ پیامبر» میکند باید اجرا شود.
وزارت خارجه و مقامات ارشد جمهوری اسلامی در مقابل حمله به سلمان رشدی سکوت کردهاند و برخی از نمایندگان مجلس توییتهایی را در اینباره منتشر کردهاند.
از جمله مالک شریعتی، نماینده تهران در توییتی، نوشت اگر حمله به سلمان رشدی مستقیما کار ایران باشد اثبات قدرت ایران است و اگر عامل حمله تحت تاثیر ایران باشد نشانه صدور انقلاب است و اگر کار آمریکا و بریتانیا باشد مایه عبرت در اعتماد به غرب است. او این حمله را هشدار به «قاتلان» سلیمانی دانست.
با این حال او روز یکشنبه در تذکری در جلسه علنی مجلس منتسب کردن حمله به سلمان رشدی به جمهوری اسلامی و فتوای روح الله خمینی را رد و گفت که این اتهام «صحت ندارد.»
شریعتی گفت: «ما از کسی ترسی نداریم اما رهبری نیز قبلا فرمودهاند ما آنجا که دخالت کنیم صریحا میگوییم.»
بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، هادی مطر، فرد مهاجم به سلمان رشدی، در شبکههای اجتماعی مطالبی را در حمایت از اهداف جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و افراطگرایی شیعه منتشر کرده است. مقامهای جمهوری اسلامی واکنشی به تلاش برای ترور رشدی نشان ندادهاند.
شبکه انبیسی نیوز ضمن انتشار این خبر نوشته بود که نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به درخواست اظهار نظر درباره حمله به سلمان رشدی پاسخی نداده است.
مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس، نیز با حمایت از حمله به سلمان رشدی در توییتی نوشت باید نظام قضایی غرب را محکوم کرد که چرا اجازه داد ۳۳ سال محاکمه «این مرتد توهین کننده به پیامبر اکرم و قرآن به تعویق افتد». او این حمله را مایه عبرت حامیان سلمان رشدی خواند
محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره اتمی ایران، حمله به سلمان رشدی را با تلاش ها برای برهم زدن مذاکرات مرتبط دانسته و در توییتی نوشته بود: «آیا عجیب نیست که با نزدیک شدن به توافق هستهای احتمالی، آمریکا ادعاهایی در مورد تلاش برای کشتن جان بولتون مطرح کرده و اکنون این اتفاق میافتد؟»
با این حال محمد ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به تحلیل ها درباره ارتباط این حمله و مذاکرات وین نوشت: «هر تحلیلی درباره پشت پرده حمله به سلمان رشدی ارائه شود، تفاوتی در اصل ماجرا (سرانجام زندگی نکبت بار فرد هتاک به مقدسات ۱.۶ میلیارد مسلمان) ایجاد نمیکند. هر کس که بپذیرد در لشکر وحشی غرب نقش پیاده نظام را بازی کند، باید منتظر هزینههای آن باشد.»
روحالله خمینی، بنیانگذار و رهبر پیشین جمهوری اسلامی، در تاریخ ۲۵ بهمن سال ۱۳۶۷ فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد. بنیاد ۱۵ خرداد هم در سال ۱۳۹۱ با اضافه کردن مبلغ ۵۰۰ هزار دلار به جایزه اجرای فتوای خمینی برای قتل سلمان رشدی، مبلغ این جایزه را به سه میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رساند.
با این حال بعدها مقامهای جمهوری اسلامی گفتند که به طور مستقل طرحی برای کشتن سلمان رشدی ندارند.علی خامنهای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۸۳ فتوای فقهی روحالله خمینی را غیرقابل تغییر خواند.
از: ایران اینترنشنال