نیمی از جوانان ایرانی تمایل به مهاجرت دارند

چهارشنبه, 26ام مرداد, 1401
اندازه قلم متن

آلمان نخستین مقصد کسانی است که می‌خواهند از ایران مهاجرت کنند-ATTA KENARE / AFP

انگیزه ۵۷ درصد مهاجرت‌ها از ایران اقتصادی و مشکلات معیشتی است

تازه‌ترین نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد ۵۰ درصد جوانان می‌خواهد از ایران مهاجرت کنند.

این واقعیت در تازه‌ترین نظرسنجی شرکت تحلیل داده‌های استاسیس انعکاس یافت. استاسیس موسسه‌ای واقع در آمریکا است که در زمینه افکارسنجی ایرانیان فعالیت می‌کند.

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی این موسسه نشان می‌دهد یک‌سوم ایرانی‌ها به مهاجرت تمایل دارند که این رقم بین ۱۸ تا ۲۹ ساله‌های ایرانی، ۴۹ درصد است. یافته‌های این نظرسنجی آشکار می‌کند که نرخ تمایل به مهاجرت به خارج کشور در مناطق شهری ایران، ۳۶ درصد و در مناطق روستایی، ۲۹ درصد است. همچنین ۴۳ درصد از ایرانی‌های دارای مدرک دانشگاهی می‌خواهند مهاجرت کنند که این رقم برای افراد فاقد تحصیلات عالی، ۳۱ درصد است.

بر اساس این نظرسنجی، کشور آلمان انتخاب نخست پاسخ‌دهندگان است و ۱۶ درصد ایرانیان قصد دارند به آلمان بروند. کانادا و آمریکا هم به ترتیب با ۱۵ و ۱۴ درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در این نظرسنجی، مشکلات اقتصادی با ۵۷ درصد، نخستین انگیزه مهاجرت ایرانی‌ها اعلام شد و آزادی‌های سیاسی یا اجتماعی با ۲۶ درصد و مهاجرت برای جست‌وجوی یک زندگی بهتر با ۲۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

یکی دیگر از یافته‌های این نظرسنجی نشان داد که جوانان ایرانی به آینده ناامید‌ و از دخالت‌ها در سبک زندگی خود ناراضی‌اند. حدود ۷۷ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که جوانان در ایران آینده روشنی ندارند و چشم‌انداز روشنی پیش‌ روی آن‌ها نیست.

حدود ۵۳ درصد از پاسخ‌دهندگان هم گفتند که مسئولان با «دخالت در زندگی خصوصی‌ جوان‌ها»، آزادی آن‌ها را محدود می‌کنند.

۵۵ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی گفته‌اند که به حل مسائل و مشکلات جوان‌ها در دولت ابراهیم رئیسی چندان باور ندارند.

در این نظرسنجی، همچنین آشکار شد که نیمی از ایرانی‌ها به دلایل اقتصادی مخالف افزایش جمعیت‌اند و ۶۰ درصد هم گفته‌‌اند با اجرای «طرح صیانت» مخالف‌اند.

نتایج کلان این نظرسنجی، یافته‌های بسیاری از تحقیقات و پیمایش‌های رسمی در مورد ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان را تایید می‌کند. بسیاری از ایرانی‌ها سال‌ها است که در سایه نحوه حکمرانی روحانیون شیعه، با تضاد‌های جدی مواجه شده‌ و از قوانین مذهبی سفت و سخت گریزان شده‌اند.

جامعه ایران مدت‌ها است که به یکی سخت‌ترین شرایط اقتصادی و اجتماعی خود وارد شده و برای ایرانی‌ها، مهاجرت یکی از راه‌های فرار از چنین وضعیتی است.

هم‌‌زمانی شرایط سخت اقتصادی ناشی از تحریم‌ها، تکانه‌های شدید اقتصادی و تلاطم‌های شدید نرخ ارز و نرخ تورم، همراه با رکود شدید اقتصادی، افزایش نرخ بیکاری و سایر مسائل و معضلات سیاسی و اجتماعی به تقویت پیشران‌ها و نیروهای رانشی مهاجرتی و نیز تشدید میل به مهاجرت در ایران منجر شده است.

«نبود فرصت‌های ایفای نقش»، «احساس غیرمفید بودن» و «نداشتن تصویر امیدوارکننده به آینده» از دیگر زمینه‌های میل به مهاجرت در ایران طی سال‌های اخیر است. در این میان، تازه‌ترین داده‌های رصدخانه مهاجرت ایران هم نشان می‌دهد «وضعیت کلی» ایران و «عوامل اقتصادی» در سال‌های اخیر از جمله مهم‌ترین عوامل و انگیزه‌ ایرانی‌ها برای مهاجرت به شمار می‌روند.

نتایج یک پیمایش در ایران می‌گوید ۵۰ درصد کارکنان استارتاپ‌ها و ۴۴ درصد دانشجویان و ۴۰ درصد پزشکان و پرستاران و محققان و پژوهشگران قصد دارند ایران را ترک کنند. ۷۳ درصد پزشکان و پرستاران و ۵۹ درصد دانشجویان هم آثار منفی تورم و گرانی را از عوامل تشدید میل مهاجرت خود اعلام کرده‌اند.

۶۹ درصد استادان و محققان و ۵۹ درصد فعالان استارتاپ‌ها هم اثر تحولات اقتصادی بر تصمیم به مهاجرت خود را بسیار زیاد دانسته‌اند.

تازه‌ترین آمار‌های «رصدخانه مهاجرت ایران» می‌گوید در حال حاضر، حدود چهار میلیون و ۴۰۰ هزار ایرانی در کشور‌های مختلف جهان زندگی می‌کنند که با این روند رو به گسترش میل به مهاجرت در ایران، به نظر می‌رسد در آینده‌ای نه‌چندان دور این آمار افزایشی قابل ملاحظه داشته باشد.

از: ایندیپندنت


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.