کانادا اعلام کرد تحریمهای جدیدی علیه ۱۷ نفر از مقامات سابق و فعلی جمهوری اسلامی وضع کرده است. نام سه نهادی که در نقض فاحش حقوق بشر در ایران دخیل بوده یا آن را میسر کردهاند و همچنین نام محمد ظریف، وزیر امور خارجه سابق ایران، در فهرست تحریمشدگان به چشم میخورد.
وزارت امور خارجه کانادا اعلام کرد این کشور تحریمهای بیشتری را در پاسخ به «نقض سیستماتیک حقوق بشر» و فعالیتهای بیثباتکننده ایران اعمال میکند.
تحریمهای جدید کانادا ۱۷ نفر و سه نهادی را دربرمیگیرد که در نقض فاحش حقوق بشر در ایران دخیل بوده یا آن را میسر کردهاند.
در این فهرست نام سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران که در قتل زهرا کاظمی روزنامهنگار ایرانی-کانادایی نقش داشته، ذکر شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق و امیر حاتمی، وزیر دفاع دولت حسن روحانی در زمان سرنگون شدن هواپیمای اوکراینی با موشکهای سپاه پاسداران نیز از سوی کانادا تحریم شدهاند.
همچنین علی لاریجانی، رییس سابق مجلس، پیمان جبلی، رییس سازمان صدا و سیما و حسین شریعتمداری، نماینده خامنهای در روزنامه کیهان هم در فهرست تحریم دولت کانادا قرار گرفتند.
منوچهر اماناللهی، فرمانده نیروی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری و غلامرضا ضیایی، رییس زندان رجایی شهر، دیگر افراد تحریم شده از سوی کانادا هستند.
روز ۱۵ مهر، جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا از اقدام این کشور برای جلوگیری از ورود ۱۰ هزار نفر از اعضای سپاه پاسداران و مقامات ارشد جمهوری اسلامی به این کشور خبر داد.
با این حال دولت کانادا هنوز کل سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار نداده است.
حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای قربانیان پرواز اوکراینی، در واکنش به اقدام دولت کانادا در توییتی نوشت: «قدرت بیقدرتان. بازوهای سپاه در کانادا قطع میشود و جامعه مدنی ایرانی ثابت کرد خیلی کارها شدنیست.»
ترودو همچنین گفته بود این کشور برای شناسایی و مسدود کردن داراییهای اشخاص تحت تحریم و ایجاد یک اداره ویژه برای پیگیری این هدف، ۷۶ میلیون دلار اختصاص میدهد.
به دنبال خیزش سراسری ایرانیان علیه جمهوری اسلامی و تلاش حکومت برای سرکوب قیام مردم در داخل کشور، مقامات کشورهای مختلف به این سرکوبهای خونین و کشتار شهروندان واکنش نشان دادند و از اعمال تحریم علیه مقامهای جمهوری اسلامی خبر دادند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از چند دیپلمات اروپایی نوشت که کشورهای اتحادیه اروپا برای تحریم جمهوری اسلامی به دلیل سرکوب اعتراضات به توافق رسیدهاند و دوشنبه هفته آینده (۲۵ مهر)، این تحریمها را تصویب خواهند کرد.
از سوی دیگر، اورزولا فن درلاین، رییس کمیسیون اروپا، با تاکید بر اینکه خشونت علیه معترضان در ایران باید متوقف شود گفت: «زمان آن فرا رسیده تا مسوولان سرکوب این اعتراضات را تحریم کنیم. خشونتهای تکاندهندهای که بر مردم ایران تحمیل میشود نباید بیپاسخ بماند.»
هانا نیومن، عضو پارلمان اروپا نیز گفت: «این بار باید هر کاری بکنیم تا چرخه وحشیانه کشتار، بخشودگی کیفری و سکوت را متوقف کنیم و مطمئن شویم مردم داخل ایران برای هیچ و پوچ زندگیشان را به خطر نمیاندازند.»
از: ایران اینترنشنال