ایران وایر
گلاب آدینه، هنرپیشه تئاتر و سینما٬ در حاشیه اجرای نمایش «پرده خانه» بیحجاب ظاهر شد.
در این تصاویر با تماشاگران این تئاتر که خود کارگردانی میکند، بدون حجاب عکس یادگاری گرفته است.
مرگ «مهسا امینی» با ضربوجرح ماموران گشت ارشاد به بهانه کامل نبودن حجاب، سریال برداشتن حجاب اجباری در فضای عمومی از سوی فعالان سینما و تئاتر و بازیگران زن را کلید زد.
تعداد پرشماری از هنرمندان عرصه های مختلف بازداشت شدند.
خانه سینما در گزارشی در ۲۳ آبان ۱۴۰۱ اعلام کرد که ۱۰۰ هنرمند بازداشت یا ممنوع الخروج شدهاند.
پس از جلسه محرمانه نمایندگان مجلس با قوه قضاییه برای بررسی اعتراضات اخیر در ۸ آذر ۱۴۰۱ ایرنا به نقل از یکی از نمایندگان مجلس نوشت: «نمایندگان خواستار برخورد جدی با افراد سرشناسی شدند که در ماههای اخیر در سناریوی دشمن بازی کرده و در آتش فتنه دمیدند.»
پس از آن بود که احضار و بازداشت چهرههای مشهور از جمله هنرمندان شدت گرفت.
«شروین حاجی پور»، »کتایون ریاحی» و«هنگامه قاضیانی» از جمله هنرمندانی هستند که در طی اعتراضات بازداشت و سپس آزاد شدند.
هرچند هنوز «توماج صالحی»، «سهیلا گلستانی»، «حمید آذرپور»، «علی شادمان» و تعداد زیادی از هنرمندان دیگری در بازداشت بهسر می برند و بعضا با اتهامات سنگینی نیز مواجه هستند.
خانه سینمای ایران ۱آذر۱۴۰۱، طی بیانیهای اعلام کرد در اعتراض به ادامه خشونتها علیه مردم و به دلیل احضار و بازداشت پیدرپی هنرمندان، از اعضایش خواهد خواست از همکاری با پروژههای سینمایی و تلویزیونی خودداری و تحصن کنند.
در همین رابطه، انجمن صنفی فیلمنامه نویسان سینمای ایران، ۱۳آذر۱۴۰۱ با انتشار بیانیهای ضمن انتقاد از حکومت جمهوری اسلامی به دلیل «انکار مطالبات مردم»، خبر داد که تمام فعالیتهای این انجمن به حالت تعلیق در آمده است.
براساس بیانیه این انجمن، «تا فرجام نامعلوم این شرایط، اعضای صنف میتوانند براساس میل و اراده خود، برای دیگران و برای خویش بنویسند و یا فعالیت حرفهای خود را متوقف کنند؛ اما مدیریت صنف، بنا به وظیفه اجتماعی و حرفهای خود، فعلا از هرگونه ارتباط با نهادهای دولتی و در هر سطحی، اجتناب میکند.»