سید محمد حسینی کارگرِ تنهایی بود که پس از بازداشت مشخص شد هیچکس را ندارد تا پیگیر وضعیتش باشد. او را شکنجه کردند تا اتهامات را بپذیرد اما از همان اول گفت: برخی از اتهامات را قبول ندارم.
• این گزارش وقتی منتشر شد که هنوز خبر اعدام سید محمد حسینی منتشر نشده بود. او را در سحرگاه امروز، شنبه ۱۷ دی، اعدام کردند همراه با یک متهم دیگر: محمدمهدی کرمی.
زندگی محمد حسینی، یکی از ۱۶ متهم پرونده «قتل روحالله عجمیان»، بسیجیای که در مراسم چهلم حدیث نجفی کشته شد، تلخ است: او تنها زندگی میکند. پدر و مادرش را سالها قبل از دست داده؛ کارگر مرغداری بوده است. از زندگی او چیز بیشتری نمیدانیم.
مرکز رسانهای قوه قضاییه شرح مختصری از دادگاهی را منتشر کرده که به اتهام محمد حسینی و دیگر متهمان این پرونده رسیدگی کرده است. از این گزارشها برمیآید او نیز به مانند دیگر متهمان از حق دسترسی به وکیل تعیینی محروم بوده و اظهاراتش با اتهامی که به سبب آن به اعدام محکوم شد، نسبتی ندارد.
خبرگزاری میزان به نقل از سید محمد حسینی در نخستین جلسه دادگاه نوشت: «برخی از اتهامات منتسب به خودم را قبول ندارم».
کارگرِ تنها
حسینی از بیصداترین بازداشتشدگان اعتراضات اخیر است. پدر و مادرش سالها قبل فوت کردهاند و هیچکس را نداشت که پیگیر وضعیتش باشد. برخی کاربران شبکههای اجتماعی گفتهاند که او کارگر مرغداری است و برای امرارمعاش هر روز مسیر قزوین ـ کرج را در آمد و شد بود.
او را چند روز پس از ۱۲ آبان، چله حدیث نجفی بازداشت کردند و به فاصله کوتاهی در شعبه یک دادگاه انقلاب کرج محاکمه کردند.
محمد حسینی در جلسه دادگاه گفت که آن روز قصد داشته به بهشت سکینه، مزار پدر و مادرش برود و آنجا گل بکارد که متوجه بسته شدن اتوبان تهران_ قزوین شده است. در یک ویدئو که نهادهای قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی منتشر کردند او با لباس کار نارنجی در صحنه دیده میشود.
مستندات دادگاه چه بود؟
دادگاه سید محمد حسینی و ۱۵ متهم دیگر این پرونده به فاصله کوتاهی پس از بازداشت آنها منتشر شد. بهرغم این که قوه قضاییه ادعا میکند دادگاه رسیدگی به اتهامات این افراد علنی بوده است، تنها روایت موجود از این دادگاه گزارش مرکز رسانهای قوه قضاییه است. در نخستین جلسه دادگاه «قتل روحالله عجمیان» محمد حسینی به عنوان متهم ردیف دوم معرفی میشود. او در این دادگاه که بدون حضور وکیل مستقل برگزار شد، به صراحت گفت برخی از اتهامهای منتسب به خودم را قبول ندارم.
به ادعای نماینده دادستان و قاضی محمد حسینی چند ضربه چاقو به بدن بسیجی کشته شده وارد کرده است. عجمیان در این جلسه دادگاه میگوید که دو مرتبه چاقو را به بدن عجمیان وارد فشار داده و در مرحله سوم کمی چاقو را به بدنش وارد کرده است.
در ویدئوهای منتشر شده از اعترافات تحت شکنجه متهمان این پرونده، چند تن از آنها علیه محمد حسینی شهادت میدهند. به استناد قوانین جزایی جمهوری اسلامی اعتراف متهمان یک پرونده علیه یکدیگر فاقد وجهات قانونی است.
محمد حسینی در روز ۱۲ آبان قصد داشته به مزار پدر و مادرش در بهشت سکینه کرج برود. او در دادگاه گفت چاقویی که به همراه داشت برای کاشتن گل بر مزار والدینش بود و بعد از اینکه متوجه بسته شدن اتوبان میشود به محل وقوع حادثه میرود.
روایت او در روز دادگاه چنین بود: «جزو آخرین نفراتی بوده که به محل حادثه رسیدم. تمام زمانی که در محل بودم کمتر از ۱۰ ثانیه بود. در آن محل یک خانم بود، ۵ نفر آقا بودند که در دست یک نفر کارد بود و به شهید اهانت میکرد که بعد از دیدن این صحنهها از محل رفتم و در آنجا نماندم.»
وکیل تسخیری: همدست دستگاه صدور حکم اعدام
حسینی هم مانند دیگر متهمان این پرونده از حق دسترسی به وکیل مستقل تعیینی محروم بود. یک وکیل تسخیری که هنوز نامش فاش نشده در دادگاه به صورت نمایشی از او دفاع کرد. بر بنیاد گزارش مرکز رسانهای قوه قضاییه، این وکیل در «دفاعیه» خود تنها گفت که موکلش نادم و پشیمان است و «اگر مصلحت میدانید در هنگام صدور مجازات با رأفت و مصلحت اسلامی با وی برخورد شود.»
علی شریفزاده اردکانی، وکیل تعیینی که برای مرحله اعاده دادرسی وکالت حسینی را بر عهده گرفت ۲۸ آذر در توییتر نوشت: «با سید محمد حسینی در زندان کرج ملاقات کردم روایتش همه اشک بود. از شکنجه ، ضرب وشتم با چشم و دست و پای بسته تا لگد به سر و بیهوشی ، از میله آهنی به کف پا و شوکر در قسمتهای مختلف بدن، مردی که اقرارهایش تحت شکنجه بوده و هیچ وجاهت قانونی ندارد.»
رئیس دادگستری استان البرز ادعاهای شریفزاده را رد کرد و مدعی شد که یک پرونده برای رسیدگی به این موضوع در دادگستری کرج تشکیل شده است و او میتواند برای پیگیری این موضوع به آنجا برود.
پیش از این که نتیجه بررسیهای شکنجه متهمان به قتل روحالله عجمیان مشخص شود، دیوان عالی کشور حکم اعدام محمد حسینی و محمدمهدی کرمی، دو بازداشت شده مرتبط با این پرونده که به عنوان متهمان ردیف اول و دوم محاکمه شدند را تایید کرد.
شریفزاده اردکانی، وکیل تعیینی محمد حسینی ۲۵ آذر در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «جهت اخذ وکالت وملاقات با سید محمد حسینی برای فرجام خواهی از حکم اعدام طی درخواست خودشان از زندان، به شعبه اول انقلاب کرج مراجعه کردم متاسفانه برخلاف قانون آیین دادرسی کیفری از اجازه تتظیم وکالتنامه ومطالعه پرونده خودداری شد. نقض آشکار حقوق یک انسان محکوم به اعدام».
تایید حکم اعدام
۱۲ دی مدیر روابط عمومی دیوان عالی کشور با انتشار توییتی از احکام نهایی پرونده روحالله عجمیان خبر داد. هرانا، ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر از انتقال او به همراه محمدمهدی کرمی دیگر متهم این پرونده به سلول انفرادی خبر داده است.
در پرونده موسوم به قتل روحالله عجمیان که در ۱۲ آبان همزمان با مراسم چهلم حدیث نجفی کشته شد، ۱۶ نفر بازداشت و محاکمه شدند. ۱۱ تن از بازداشتشدگان این پرونده به زندان بلندمدت تا ۲۵ سال محکوم شدند و پنج نفر هم به اعدام. حکم اعدام حمید قرهحسنلو، حسین محمدی و رضا آریا در دیوان عالی نقض شد.
از: رادیو زمانه