ادامه خیزش انقلابی مردم ایران با شعاردهی، شعارنویسی و حضور بر مزار معترضان کشته شده

یکشنبه, 16ام بهمن, 1401
اندازه قلم متن

ایندیپندنت فارسی

خیزش انقلابی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی شنبه نیز با شعاردهی گسترده، شعارنویسی، تخریب نمادهای جمهوری اسلامی، حضور بر مزار معترضان کشته شده و دیدار گروهی با زندانیان سیاسی آزاد شده ادامه داشت.

ویدیوهای فرستاده‌شده از محله‌های مختلف تهران به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد شامگاه شنبه ۱۵ بهمن، مردم معترض علیه جمهوری اسلامی و علی خامنه‌ای شعار شبانه سر دادند.

 

از شیراز، بندرعباس و کرج نیز ویدیوهایی به ایران‌اینترنشنال ارسال‌ شده که نشان می‌دهد شامگاه شنبه ۱۵ بهمن مردم معترض علیه علی خامنه‌ای شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر می‌دادند.

 

شعارنویسی و نصب بنرهای اعتراضی نیز در نقاط مختلف ادامه داشت. ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد یک شهروند پارچه نوشته‌ای را از یک پل عابر پیاده در مشهد آویخته که روی آن نوشته شده است: «ما نمی‌خوایم اسلام دیگه.»

تخریب بنرها و نمادهای جمهوری اسلامی نیز ادامه داشت. یکی از مخاطبان ایران‌اینترنشنال از سربندر خوزستان ویدیویی را فرستاده که نشان می‌دهد شامگاه ۱۵ بهمن بنر حکومتی بر روی یک پل عابر پیاده سوزانده شده بود. او در پیامی خطاب به بینندگان گفت: «شعارنویسی‌ها را ادامه بدهید، تسلیم نشوید، واقعا روحیه‌بخش است.»

ویدیوی ارسالی دیگر از کرج نیز نشان می‌دهد شامگاه شنبه ۱۵ بهمن، مردم معترض بنر حکومتی ایام فجر با تصاویر خامنه‌ای و خمینی را به آتش کشیدند.

ادای احترام به اعدامیان و کشته‌شدگان خیزش انقلابی نیز ادامه داشت. ویدیوهای ارسال‌شده از شهرهای مختلف ایران نشان می‌دهد مردم معترض شنبه ۱۵ بهمن، بر مزار کشته‌شدگان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی حاضر شده و ادای احترام کردند. این ویدیو شامل تصاویر حامد سلحشور از ایذه، محمد حسن‌زاده و شهریار محمدی از بوکان، جمشید مختاری از جونقان، محمود احمدی از ایذه، محسن قیصری از ایلام و محسن شکاری از تهران است.

از سوی دیگر، محمد آرین‌خو، پیشکسوت رشته کاراته روز شنبه ۱۵ بهمن با حضور بر مزار محمدمهدی کرمی، جوان اعدام‌شده در زندان جمهوری اسلامی، به او ادای احترام کرد و گفت: «دو جوان ما؛ محمدمهدی کرمی و محمد حسینی را اعدام کردند. آرزو می‌کنم در جایگاه این عزیزان باشم. من به‌عنوان یک ورزشکار دلم می‌خواهد لیاقت جایگاه آن‌‌ها را داشته باشم.»

همچنین ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال حاکی از حضور شهروندان بر مزار محسن شکاری در روز شنبه ۱۵ بهمن‌ماه و ادای احترام به این جان‌باخته با گذاشتن گل بر سنگ مزار اوست. محسن شکاری اولین نفر از معترضان جنبش انقلابی ۱۴۰۱ بود که در زندان جمهوری اسلامی اعدام شد.

در همین حال، گزارش‌ها از بی‌نشان گذاشتن مزار مجیدرضا رهنورد، معترض اعدام شده در مشهد، ادامه دارد. یکی از مخاطبان ایران اینترنشنال روز شنبه ۱۵ بهمن، ویدیویی را از مزار مجید‌رضا رهنورد در مشهد فرستاده و گفته است: «مزار او نیست و ماموران زیادی در آن حوالی حضور دارند.»

از سوی دیگر، شماری از فعالان صنفی معلمان و کارگری به دیدار کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار زندانی که به تازگی آزاد شده، رفته و از فرهاد میثمی، زندانی سیاسی که در اثر اعتصاب غذا به شدت دچار کاهش وزن شده، اعلام حمایت کردند.

مهدی یراحی، خواننده و آهنگ‌ساز، نیز با انتشار یک ویدیو و ترانه خود در اینستاگرام برای کسانی که بینایی‌شان را در اعتراضات از دست دادند نوشت: «برای نیلوفر آقایی، غزل رنجکش، راحله امیری، کوثر افتخاری، الهه توکلیان، کیمیا زند و همه آنان که در راه آزادی چشم باختند.». مهدی یراحی نوشت: «به جای او به چشم من بزن.»

مسیح علی‌نژاد نیز در واکنش به مراسم حکومتی «جشن تکلیف» دختران با سخنرانی خامنه‌ای و الزام به حجاب، در اینستاگرام خطاب به این دختران نوشت: «شما هم به‌زودی بزرگ می‌شوید و هرکدام چون مهسا و نیکا، خاری در چشم دیکتاتور حقیر.مهسا دختری مثل شما بود. سربازان دیکتاتور اورا کتک زدند و کشتند.»

در شرایطی که خیزش انقلابی مردم ایران با کشتار و سرکوب شدید همراه است، تصاویری از علی خامنه‌ای در کنار کودکان دختر منتشر شده تا تصویری مهربان از او ارائه شود.

پیش از او هم دیکتاتورها در اوج خشونت، کنار کودکان عکس انداخته‌اند تا چهره واقعی خود را پنهان کرده و آن را تلطیف کنند.

در حالی که کارزار منزوی‌سازی جمهوری اسلامی در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی، از جمله تحریم جشنواره فجر، ادامه دارد، محمد خزاعی، رییس سازمان سینمایی در واکنش به تحریم جشنواره فجر گفت: «تحریم مال کسانی است که ضعیف هستند. مردم، سینماگران و اهلی رسانه در این دوره از جشنواره فیلم فجر حضور پررنگی داشتند. مردم جشنواره فیلم فجر را دوست دارند.»

با وجود این اظهارات، رییس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: «امسال نظرسنجی برای انتخاب سیمرغ مردمی نداشتیم و در مراسم اختتامیه هم این جایزه اهدا نخواهد شد.»

از سوی دیگر، نشست مطبوعاتی فیلم «چرا گریه نمی‌کنی؟» بدون حضور کارگردانش برگزار شد و رضا محقق، تهیه‌کننده این فیلم، گفت: «گفته بودند داماد شخص خاصی هستم. من به داماد پاسدار بودن افتخار می‌کنم ضمن اینکه ازدواجم از سر عشق و دوستی بود.»

ادامه خیزش انقلابی مردم، حتی چهره‌های سرشناس اصولگرا را نیز به انتقاد از سیاست‌های حاکمیت واداشته است.

محمدرضا باهنر،‌ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام،‌ با اشاره به اعتراضات سراسری گفت: «اغتشاشات به ظاهر تمام شده، اما بی‌هنری ماست که فکر می‌کنیم مساله حل شده است. حتی کسانی که در راهپیمایی‌های به نفع نظام شرکت می‌کنند،‌ گلایه دارند.»

احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز در انتقاد از طرح مولدسازی برای فروش اموال دولتی با تایید خامنه‌ای گفت:‌ «بسیار شباهت به رفتار معتادی دارد که نیازمند تهیه هزینه موادش است.»

او افزود: «مگر ضمن این مصوبه قرار است چه اتفاقی رقم بخورد که لازم دیده شد از چشم مردم پنهان بماند.»

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بودجه ۱۴۰۲ حدود ۱۰۸ هزار میلیارد تومان درآمد از فروش اموال دولتی پیش‌بینی شده که نسبت به سال قبل ۲۳۰ درصد رشد داشته است.

در همین حال، عبدالله مرادی، مدیر کل سیاسی وزارت کشور، بدون اشاره به جزییات اعلام کرد که «دستورالعمل برگزاری تجمعات قانونی» به زودی ابلاغ می‌‌شود و در آن «حقوق و تکالیف تشکل‌های مدنی و تکالیف دستگاه‌های اجرایی مشخص شده است.»

با این وجود، مقامات جمهوری اسلامی همچنان بر ادامه سیاست‌های سرکوبگرانه، از جمله تحمیل حجاب اجباری و سانسور اینترنت تاکید دارند.

عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: «باید مصوبات حوزه حجاب را پیگیری کنیم و اگر ببینیم که اثربخش نیستند، مصوبات جدید بیاوریم.»

مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس، نیز اعلام کرد: «قانون مدیریت پلتفرم‌های خارجی فضای مجازی در حال تدوین و گذراندن مراحل نهایی است.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.