عکس از: آفتاب نیوز
مسموم کردن دختران دانشآموز در ایران ادامه دارد. روز ۱۰ اسفند دانشآموزان چند مدرسه دخترانه در تهران، پرند، اردبیل و کرمانشاه مسموم شدند. با گذشت سه ماه از آغاز این مسموم کردنها، نمایندگان مجلس و مقامات جمهوری اسلامی مسوولیت ماجرا را گردن «منافقین، اسرائیل و دشمنان» انداختند.
روز چهارشنبه دانشآموزان دستکم ۱۶ مدرسه در شهرهای تهران، اردبیل، کرمانشاه و پرند مسموم شدند.
گزارشهای متعددی از درگیری نیروهای حکومتی و انتظامی با والدین دانشآموزان و سر دادن شعارهای اعتراضی از سوی دختران دانشآموز و خانوادههایشان منتشر شده است.
در کرمانشاه دانشآموزان مدرسه دخترانه سپهر مصباح و در اردبیل مدرسه دخترانه عفاف، دبیرستانهای دخترانه بهار، بهاران دادمان و معراج دچار مسمومیت شدهاند.
علی محبوبی پور، مدیرکل امنیتی استانداری اردبیل از مسموم شدن ۲۰۲ دانشآموز در هفت مدرسه اردبیل در روز چهارشنبه خبر داد و «منشا این مسمومیت را سم منتشر شده» ذکر کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل هم با بیان این که «در هفت مدرسه بوی گاز یا مشابه آن احساس و علایم مشکوک تنفسی اعلام شده است» گفت: «وضعیت عمومی دانش آموزان مساعد و بررسی وضعیت در حال انجام است.»
در استان همدان هم پرویز علیبندهلو، رییس اداره آموزش و پرورش شهرستان رزن گفت که دلیل مسمومیت هفته گذشته دانشآموزان روستای امیرآباد «گازگرفتگی» بوده و یک دانشآموز یک روز و نیم در بیمارستان بستری بود که مرخص شد.
در پایتخت نیز که مسموم کردنهای عمدی دانشآموزان از روز سهشنبه آغاز شده، خبرها حاکی از مسمومیت دانشآموزان دبستان دخترانه یارجانی در میدان ۱۷ نارمک، دبیرستان دخترانه مهدیه تهران، دبیرستان دخترانه ۱۳ آبان و مدرسه دخترانه هاجر هر دو در تهرانسر، دبستان دخترانه عصمت و مدرسه دخترانه امت در تهرانپارس است.
ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از مسموم شدن دانشآموزان مدرسه دخترانه «سیاوش زرآزوند» در منطقه هشت تهران است
در فاز پنج پرند هم دانشآموزان دبستان پسرانه «یوسف علی» به دلیل انتشار گاز سمی مسموم شدهاند.
در تازهترین واکنشها به این موضوع «یک منبع آگاه» به خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران گفته است که روز گذشته سه نفر بازداشت شدهاند.
فارس نوشته است اخبار تایید نشده «احتمال خرابکاری توسط شبکه نفاق» را میدهد.
ویدیوهای رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است در پی بروز مسمومیت ناشی از استشمام گاز در مدرسه دخترانه هاجر در تهرانسر، گروهی از خانوادهها و دانشآموزان با تجمع مقابل مدرسه شعار «مرگ بر حکومت بچهکش» سرمیدهند pic.twitter.com/3v7HeU4SXs
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) March 1, 2023
گزارشها و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال در روز چهارشنبه ۱۰ اسفند حاکی از مسمومیت دانشآموزان در مدرسه دخترانه یارجانی در میدان ۱۷ نارمک است.
والدین یکی از دختران دانشاموزان در مدرسه یارجانی در نارمک با اشاره به مسمومیت دختران این مدرسه میگوید مسئولان مدرسه فقط میگویند بیایید دخترانتان را ببرید و نیروی انتظامی هم صرفا تماشاگر است و هیچ کاری نمیکند pic.twitter.com/nbDqiQUc2U
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) March 1, 2023
همزمان گزارشها و تصاویری از دبیرستان دخترانه ۱۳ آبان در منطقه تهرانسر منتشر شده که نشان میدهند دانشآموزان این دبیرستان هم دچار مسمومیت شدهاند.
ویدیوها و گزارشهای رسیده به ایران اینترنشنال در روز چهارشنبه ۱۰ اسفند، حکایت از ادامه مسمومیت دختران دانشآموز اینبار در دبیرستان دخترانه «سیزده آبان» تهرانسر دارد pic.twitter.com/USENeAAOR0
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) March 1, 2023
دختران دانشآموز این مدرسه هنگام خروج از مدرسه شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «زن زندگی آزادی» سر دادند.
دختران دانشآموز مدرسه سیزده آبان در تهرانسر در پی بروز مسمومیت، هنگام خروج از مدرسه شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «زن زندگی آزادی» سردادند. pic.twitter.com/fqgeQuoOsc
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) March 1, 2023
روز گذشته (سهشنبه) برای اولین بار خبری از مسموم کردن دانشآموزان در مدارس تهران منتشر شد.
ابتدا مسمومیت دانشآموزان دبیرستان دخترانه خیام در پردیس تهران تایید شد و پس از آن، مسموم کردن سریالی دانشآموزان به مدرسه راه زینب در منطقه ۱۳ تهران رسید.
از سوی دیگر، روز نهم اسفند برای اولین بار رد پای این مسموم کردنهای عمدی در دانشگاهها هم دیده شد و دانشجویان دختر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد به دلیل مسمومیت راهی بیمارستان شدند.
استانداری لرستان روز چهارشنبه با تایید این اتفاق، اعلام کرد که «تعداد معدودی از دانشجویان با مشاهده علایمی چون سرگیجه راهی بیمارستان» شده و «پس از رسیدگیهای لازم، بدون هیچ مشکلی ترخیص شدند».
علاوه بر این، چهارشنبه روز پر خبری برای ماجرای «مسموم کردنهای سریالی» بود و مجلس هم پس از سه ماه انکار، سرانجام جلسهای برای رسیدگی به این بحران تشکیل داد.
زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس در این جلسه اعلام کرد تا هشتم اسفند، مجموعا مسمومیت هزار و ۲۰۰ کودک و نوجوان در مدارس گزارش شده که ۷۹۹ مورد از آنها در قم و حدود ۴۰۰ نفرشان دانشآموزان بروجردی بودهاند.
شیخی گفت که بر اساس بررسیهای انجام شده، مسمومیت گوارشی دانشآموزان رد شده اما مسمومیت استنشاقی میان آنها وجود دارد: «اگرچه فرضیههای مختلفی مطرح است اما هنوز نتایج قطعیای وجود ندارد. لذا در بررسیها هنوز علت عامل اصلی مسمومیت مشخص نیست.»
این نماینده مجلس همچنین توضیح داد: «بر اساس گزارشها، مسمومیت دانشآموزان اکثرا گذرا بوده است. آنها بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه علایم مسمومیت داشتند و این علایم پایدار نبوده است.»
از: ایران اینترنشنال