محسنی اژهای دادستان کل کشور در نشست خبری خود درباره بازداشت کارگران به دلیل اعتراضات صنفی گفته با افرادی که به اسم اعتراضات صنفی اقدامی برخلاف نظم عمومی و امنیت ملی انجام بدهند برخورد میشود.
غلامحسین محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور در نشست خبری روز دوشنبه (۱۴ بهمن / ۳ فوریه) خود تصریح کرد که قوه قضائیه با افرادی که به اسم اعتراضات صنفی اقدامی برخلاف نظم عمومی و امنیت ملی انجام بدهند برخورد میکند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا که از وی دلیل تغییر رویه قوه قضائیه در برخورد با اعتراضات صنفی کارگران و دستگیری آنان را پرسیده بود، گفت: «هیچ تغییر رویهای نسبت به اعتراضات صنفی کارگران صورت نگرفته است اما اگر افرادی به اسم اعتراضات صنفی اقدامی برخلاف نظم عمومی و امنیت ملی انجام بدهند با آنها برخورد میشود».
خبرنگار ایلنا خطاب به محسنی اژهای گفت که گویا بازداشت کارگران در واکنش به اعتراضات صنفی کارگران صورت گرفته، اما وی پاسخ داد: «این چیزی که شما میگویید تعبیر شماست. اگر فردی نسبت به مسئلهای اعتراض داشته باشد و به خاطر آن تحصن کند اشکالی ندارد. اما اگر بروند جلوی کسی را بگیرند و در نظم عمومی اخلال ایجاد کنند این یک اقدام غیرقانونی است و ما با وی برخورد میکنیم».
هفته گذشته و در جریان اعتراضات صنفی کارگران معدن چادرملو، ۲۸ کارگر این معدن بازداشت شدند. همچنین در دو هفته گذشته سه تن از کارگران کارخانه پلیاکریل اصفهان نیز بازداشت شدهاند.
تا پایان روز ۱۴ بهمن (سوم فوریه) ۲۷ تن از کارگران بازداشتشده چادرملو آزاد شدند اما دبیر انجمن صنفی کارگران پیمانی این معدن که همکارانش در اعتراض به اخراج او دست از کار کشیده بودند، همچنان در بازداشت به سر میبرد.
به گفتهی رئیس انجمنصنفی کارگران چادرملو که خود جزو بازداشتشدگان بود، بهرام حسنینژاد دبیر انجمن صنفی کارگران به زندان یزد منتقل شده و در آنجا نگهداری میشود. به کارگران وعده داده شده که او نیز به زودی آزاد خواهد شد.
همزمان با آزادی کارگران بازداشتی و وعده آزادی آقای حسنینژاد، دو هزار کارگر معدن چادرملو که از آذر ماه در اعتراض به حکم اخراج دبیر انجمن صنفی خود دست از کار کشیده بودند، به سر کار خود باز گشتهاند.
آغاز اعتراضات کارگران معدن چادرملو
در تاریخ ۶ آذرماه سال جاری و در پی اخراج بهرام حسنینژاد، دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (پیمانکار معدن چادرملو) اعتراضات کارگران معدن چادرملو آغاز شد. این اعتراضات هم شامل حکم ا خراج آقای حسنینژاد بود و هم اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه را در بر میگرفت.
با تایید این اخراج توسط هیئت تشخیص اداره کار اردکان در روزهای ۱۵، ۱۶ و ۱۷ آذر ماه، حدود دو هزار کارگر معدن چادر ملو در اعتراض به تغییر نکردن وضعیت آقای حسنینژاد در تمام شیفتها دست از کار کشیدند.
قرارداد حسنینژاد تا ۲۹ اسفند سال جاری اعتبار دارد که کارفرما به صورت یک جانبه این قرارداد را فسخ کرده است. همچنین برای صدور حکم اخراج حسنینژاد از انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت طوس (که تنها نهاد صنفی این شرکت پیمانکاری است) نظرخواهی نشده است.
معدن سنگ آهن چادرملو درحاشیه کویر مرکزی و کویر لوت درفاصله ۱۸۰ کیلومتری شمال شرقی یزد، نزدیک اردکان قراردارد.
کارگران پلیاکریل همچنان در بازداشت هستند
سه کارگر کارخانه پلیاکریل اصفهان از تاریخ دوم بهمن ماه در بازداشت به سر میبرند. کارگران این کارخانه از آبان ماه سال جاری در اعتراض به سیاست کوچکسازی کارخانه از کار دست کشیده بودند.
تشکیل شورای اسلامی کار و بازگشت به کار تمامی کارگرانی که به واسطه فعالیت در تشکل صنفی کارگران فسخ قرارداد شدهاند از دیگر خواستههای صنفی کارگران پلی اکریل اصفهان است.
در تاریخ ۲ بهمن ماه سه تن از کارگران معترض به نامهای احمد صابری، عباس حقیقی و جواد لطفی توسط پلیس امنیت احضار و بازداشت شدند. این بازداشت ادامه اعتراضات کارگران را در پی داشت.
دادستان مبارکه اعلام کرد که در صورت توقف اعتراضات صنفی کارگران، این سه نفر آزاد میشوند اما به گفته یکی از نمایندگان کارگران، با وجود آنکه معترضان از روز دوشنبه هفته گذشته (۷ بهمن ماه) به اعتراضات صنفی شان خاتمه دادهاند، هنوز هیچ یک از همکاران بازداشتی آزاد نشدهاند.
کارخانه پلیاکریل اصفهان ۱۵۰۰ کارگر دارد که در قالب شش شرکت زیرمجموعه تحت مسئولیت شرکت مادر (هلدینگ) کار میکنند. حال با تصمیم کارفرما مبنی بر جدا سازی شرکتهای زیر مجموعه، امنیت شغلی این کارگران در معرض خطر جدی قرار گرفته است.
از: رادیو فردا