اعتصابات سراسری؛ کارگران ۱۶ واحد نفتی و صنعتی دست از کار کشیدند

شنبه, 2ام اردیبهشت, 1402
اندازه قلم متن

اعتصابات سراسری؛ کارگران ۱۶ واحد نفتی و صنعتی دست از کار کشیدند

ایران وایر

روز شنبه، ۲اردیبهشت۱۴۰۲، به دنبال بیانیه‌ای که چهار روز قبل توسط کمپین مرکزی نفت ‌و گاز منتشر شده بود، کارگران دست‌کم ۱۶ واحد نفتی و صنعتی در شهرهای مختلف ایران دست به اعتصاب زدند.

بر اساس ویدیوهایی که به‌دست «ایران‌وایر» رسیده، کارگران شرکت‌های جهان پارس، فراسکو عسلویه، پتروشیمی گچساران، پتروشیمی دهلران، آذر فلز شیراز و ماشین‌سازی اراک دست از کار کشیده و با تعطیل کردن کارگاه‌ها، به این اعتصاب سراسری پیوستند.

اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای در واحدهای مختلف صنعتی و نفتی در اعتراض به مصوبه دولت مبنی‌بر افزایش ۲۷ درصدی دستمزد کارگران، عدم پرداخت معوقات خود و لزوم بهبود شرایط شغلی‌ از روز جمعه اول اردیبهشت‌ آغاز شد و امروز در ابعاد گسترده‌تری تداوم یافت.

در پی افزایش افسارگسیخته نرخ تورم در سال‌های گذشته و فاصله زیاد بین درآمد و هزینه خانوار، اصناف و گروه‌های مختلف از جمله کارگران معلمان و بازنشستگان در سال‌های اخیر اعتراضات و اعتصابات گسترده‌ای را شکل داده‌اند. این اقدامات اعتراضی در اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در پی کشته شدن «مهسا امینی» در بازداشت گشت ارشاد شدت گرفت، اما با سرکوب شدید حکومت همراه شد.

در ویدیویی که از اعتصاب کارگران در دشت‌عباس منتشر شده شاغلان در پروژه ان جی ال ۳۱۰۰ دشت عباس، زیر مجموعه شرکت آی جی سی در دهلران، با تحویل ابزار کار و تخلیه کارگاه به اعتصاب پیوستند.

کارگران صبح امروز در مراکز و واحدهای زیرمجموعه‌ منطقه ویژه اقتصادی در عسلویه از جمله شرکت‌های پارس‌کیان، پتروشیمی آپادانا و اکسیرصنعت، دهلران، صدف‌جهان، لردگان و گچساران نیز به اعتصاب پیوستند. در شرکت پارس کیهان نیز کارگران پروژه‌ای به کمپین ۱۴۰۲ پیوسته و با تعطیلی کارگاه‌ها و تحویل وسایل کار خود اعلام کردند در اعتراض مصوبه افزایش دستمزد سال ۱۴۰۲ دست از کار کشیدند.

ویدیویی از شهر کنگان در نزدیکی عسلویه برای «ایران‌وایر» ارسال شده که خیابان‌های این شهر را مملو از کارگران اعتصاب‌کننده نشان می‌دهد که به سمت منازل خود بازمی‌گردند.

کمپین مرکزی نفت ‌و گاز چهار روز قبل با انتشار فراخوانی اعلام کرده بود که در صورت عدم تحقق مطالبات و افزایش حقوق‌ها به میزان ۷۹ درصد، تمامی کارکنان پروژه‌های نفت و گاز، نیروگاه‌ها و کارخانجات فولاد و مس، در تاریخ دوم اردیبهشت، پست‌های کاری خود را ترک کرده و دست به اعتصاب سراسری خواهند زد. کارگران پروژه‌ای صنعت نفت روز جمعه یکم اردیبهشت‌ نیز در پالایشگاه آبادان و چند مرکز نفتی دیگر دست به اعتراض زده بود.

کارگران این پروژه خواستار افزایش ۷۹ درصدی دستمزد، ۲۰ روز مرخصی ماهانه، کاهش ساعات کار روزانه از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت و حذف‌ بندی از قرارداد کار خود شدند که آن‌ها را از اعتراض به شرایط کار منع می‌کند.اعتصابات کارگری در سال ۱۴۰۲ از چند روز قبل آغاز شده است.

«خبرگزاری هرانا»، در گزارشی در این‌باره نوشت: «روز جمعه یکم اردیبهشت، گروهی از کارگران شرکت اکسیر صنعت شاغل در پروژه‌ پالایشگاه آبادان و تعدادی از کارگران پیمانکاری‌های نوروزی و زردادخانی شاغل در فولاد آلیاژی یزد در اعتراض به عدم افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۲، مطابق فراخوان از پیش اعلام شده دست به اعتصاب زده و محوطه این شرکت‌ها را ترک کردند.»

«علی خدایی» یکی از اعضای کارگری شورای عالی کار نیز روز گذشته گفت: «اگر اوضاع این‌گونه باشد و نتوانند قیمت‌ها را کنترل کنند، بدون تردید اصلاح دستمزد را با جدیت دنبال خواهیم کرد.»

این عضو شورای عالی کار در گفت‌و‌گو با خبرگزاری «ایلنا» گفت: «به‌عنوان نماینده کارگران به وزیر کار گفتیم که دولت به وعده‌های خود در زمینه مهار و کنترل تورم عمل نکرده است، بنابراین اگر اوضاع این‌گونه باشد، برای برگزاری فوری شورای عالی کار و اصلاح دستمزد ۱۴۰۲ درخواست رسمی خواهیم داد.»

علی خدایی با تاکید بر اینکه دستمزد ۱۴۰۲ با قول رسمی وزرای دولت مبنی‌بر کنترل تورم مصوب شد، می‌گوید: «در روزهای اخیر، قیمت‌ها از سوی مراجع رسمی افزایش یافته؛ نرخ کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو ۴۰ درصد بالا رفته؛ از سوی دیگر، سیاست‌های تنظیم بازار اجرایی نشده است.»

بر اساس پیش‌بینی‌ها وضعیت اقتصادی شهروندان ایرانی در سال جاری بدتر و قدرت خرید آن‌ها کاهش بیشتری خواهد یافت.

چشم‌انداز روشنی در آینده اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۲ وجود ندارد و حقوق کارمندان دولت برای سال جاری تنها ۲۰ درصد و برای کارگران تنها ۲۷ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد که قیمت برخی اقلام غذایی فقط در سه هفته ابتدایی سال ۴۰ درصد افزایش داشته است.

صندوق بین‌المللی پول در آخرین گزارش خود از وضعیت اقتصاد جهانی که روز  ۲۲فروردین سال جاری منتشر شد، درباره وضعیت اقتصادی ایران پیش‌بینی کرد که در سال جاری رشد اقتصادی ایران کاهش و بدهی‌های خالص دولت ایران، هزار تریلیون تومان افزایش یابد.

بر اساس آمار منتشرشده از سوی این نهاد بین‌المللی تورم در ایران طی سال ۱۴۰۱، ۴۹ درصد بوده و امسال نیز تورم دست‌کم ۴۲.۵ درصدی را شاهد خواهد بود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.