کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل: نزدیک به ۱۰۰ نفر از آغاز سال ۲۰۱۴ در ایران اعدام شده اند

جمعه, 2ام اسفند, 1392
اندازه قلم متن

edaam2

امروز سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی مطبوعاتی در ژنو اعلام کرد: “دست کم ۸۰ تن در ظرف کمی بیش از هفت هفته اعدام شده اند. بعضی منابع موثق این تعداد را ۹۵ نفر اعلام کرده اند.”

عبدالکریم لاهیجی، رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، در اظهار نظری در این باره گفت: “تعداد اعدام ها از زمان آغاز ریاست جمهوری کنونی به شدت افزایش یافته است. گرچه ممکن است گفته شود قوه مجریه در مورد امور قضایی مسئولیتی ندارد، دولت جدید باید برای اثبات ادعای خود در مورد رعایت حقوق شهروندی و حقوق بشر دست به اقدام بزند. اولین گام در این راه، تعلیق کامل اجرای مجازات اعدام و سپس فعالیت برای اصلاح قوانین مربوط به آن است.”

****

جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (عضو فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر) گزارش مطبوعاتی سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، راوینا شمداسانی، را ترجمه کرده است:

«ما به شدت از افزایش اعدام ها در ایران از ابتدای سال جاری نگران هستیم. دست کم ۸۰ تن در ظرف کمی بیش از هفت هفته اعدام شده اند. بعضی منابع موثق این تعداد را ۹۵ نفر اعلام کرده اند.

«اکثر این اعدام ها به اتهام های مواد مخدر مربوط می شود که در حقوق بین المللی در ردیف «مهمترین جرایم» مستوجب مجازات اعدام قرار نمی گیرند. تعدادی از این اعدام ها مخفیانه انجام شده اند و دست کم هفت تن در سال جاری در برابر دیدگان مردم اعدام شده اند.

«ما به ویژه از گزارش مربوط به اعدام آقای هادی راشدی و آقای هاشم شعبانی عموری، از عرب های اهوازی، نگران هستیم. اعدام آنها گویا در ماه گذشته (ژانویه) و در پی محاکمه ای بدون رعایت موازین قانونی و موازین بین المللی محاکمه عادلانه (مشروح در ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی) انجام شده است. بنا به گزارش ها، این دو تن به اتهام های مبهم محاربه با خدا و فساد روی زمین و اقدام علیه امنیت ملی به اعدام محکوم شده بودند. گفته می شود آنها در ۹ ماه آغازین حبس از تماس با وکیل و خانواده هایشان محروم بوده اند و نیز برای اجبار به اعتراف شکنجه شده اند. گزارشگران ویژه سازمان ملل و کارشناسان حقوق بشری سازمان ملل در باره حکم اعدام این دو تن ابراز نگرانی کرده و از دولت خواسته بودند آنها را اعدام نکند.

«اوج گیری تعداد اعدام ها، شامل زندانیان سیاسی و اعضای اقلیت های قومی، در نیمه دوم سال ۲۰۱۳ آشکار بود. اطلاعات نشان می دهد که دست کم ۵۰۰ تن در سال ۲۰۱۳ اعدام شده اند، که از این عده ۵۷ تن در برابر دیدگان مردم به دار آویخته شده اند. به گفته بعضی منابع، تعداد کل اعدام ها در سال ۲۰۱۳ ممکن است ۶۲۵ مورد باشد.

«جای تاسف است که دولت جدید روش خود را در باره مجازات اعدام عوض نکرده و به صدور مجازات اعدام برای جرایم متعددی ادامه می دهد. ما از دولت می خواهیم فوری اعدام ها را متوقف و اجرای مجازات اعدام را معلق کند.
شایان توجه است که دبیر کل سازمان ملل و گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در هفته های آتی گزارش های خود را به شورای حقوق بشر ارایه خواهند کرد.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.