بنا بر گزارش آژانس اطلاعاتی پاکستان دهها نهاد و مقام اداری این کشور در قاچاق سوخت از ایران و “تجارت هوندی” دست دارند. سالیانه دو میلیارد و ۸۰ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل از ایران به پاکستان قاچاق میشود.
محمولههای سوخت قاچاق بیشتر با خودروهای ایران به پاکستان منتقل میشود عکس: Irna
رسانههای پاکستان روز یکشنبه ۱۹ شهریور (۱۰ سپتامبر) بخشهایی از گزارش آژانس اطلاعات دولت پاکستان به نخستوزیر این کشور را منتشر کردند که به موضوع فعل و انفعالات مربوط به قاچاق سوخت از ایران اختصاص دارد.
در این گزارش دست داشتن مسئولان نهادهای دولتی پاکستان در قاچاق نفت و گازوئیل ایران و “تجارت هوندی” افشا شده است.
حواله هوندی نوعی سیستم انتقال پول غیررسمی توسط دلالان است که به داخل و خارج پاکستان ارسال میشود.
طبق گزارش رسانههای پاکستان در مجموع ۷۲۲ دلال ارز در تجارت حواله هوندی در این کشور فعالیت دارند و تنها در پنجاب ۲۰۵ فروشنده حواله هوندی شناسایی شدهاند.
در ایالت سند ۱۷۶ تاجر، در بلوچستان ۱۰۴، در کشمیر آزاد ۳۷ و در اسلامآباد پایتخت ۱۷ تاجر به تجارت هوندی مشغول به کار هستند.
در ادامه این گزارش آمده است که ۷۶ تاجر در مناطق مرزی در قاچاق نفت دست دارند.
گزارش در افشای جزئیات قاچاق سوخت از ایران میگوید دستکم ۹۰ دستگاه دولتی و ۲۹ مقام مسئول پاکستان مستقیما در این “تجارت” دست دارند.
“تجارتی سودآور که به فعالیتهای تروریستی هم کمک میکند”
سالیانه بیش از دو میلیارد و ۸۰ میلیون لیتر بنزین و گازوئیل از ایران به پاکستان قاچاق شده که به طور میانگین سالی ۶۰ میلیارد روپیه (حدود ۲۰۰ میلیون دلار) به خزانه ملی پاکستان ضرر رسانده است.
طبق گزارش آژانس اطلاعات پاکستان ۹۹۵ پمپبنزین در مناطق مختلف این کشور در خرید و فروش سوخت قاچاقی از ایران دست دارند. محمولههای سوخت قاچاق بیشتر با خودروهای ایران به پاکستان منتقل میشوند.
بنا بر برخی گزارشها دولت موقت پاکستان هفته گذشته دستور اجرای عملیات گسترده شناسایی و بازداشت عوامل قاچاق سوخت و کالا در ایالات مختلف این کشور از جمله در مناطق مرزی و سرکوب شبکههای دخیل در احتکار دلار و کالا را صادر کرده است.
در گزارش آژانس اطلاعات پاکستان به این موضوع هم اشاره شده است که تروریستها از درآمدهای حاصل از قاچاق نفت از ایران بهرهبرداری میکنند.
آمار رسمی از قاچاق سوخت در ایران اعلام نمیشود ولی برخی نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس ایران، قبلا میزان قاچاق سوخت از ایران به کشورهای همسایه را روزانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون لیتر اعلام کرده بودند.
مرکز پژوهشهای مجلس ایران نیز در اظهارنظرهای رسمی خود به همین ارقام اشاره کرده است ولی تا کنون هیچ یک از مراجع رسمی، آمار و ارقام دقیقی منتشر نکردهاند.
از: دویچه وله