تورم و گرانی یکی از مشکلاتی بود که جامعه ایران در سال ۱۴۰۲ با آن درگیر بود.
با بحرانی شدن تامین کالاهای اساسی و روند رو به رشد قیمتها؛ وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی گفت که باید یک «شورای عالی امنیت غذایی» نیز تاسیس شود.
علی نیکبخت هدف از تشکیل «شورای عالی امنیت غذایی» را برنامه ریزی لازم برای تامین انواع خوراک دامی و مواد غذایی مورد نیاز کشور اعلام کرده است.
تامین کالاهای اساسی بواسطه کاهش ذخایر ارزی و دیگر مشکلات به سختی انجام میشود و در کنار سیاستهای اقتصادی عامل اصلی «تورم کمرشکن» در حوزه معیشت مردم شده است.
در همین رابطه میتوان به اطلاعات جدید منتشر شده توسط مرکز آمار ایران اشاره کرد که نشان دهنده رشد ۲/۵ برابری قیمت گوشت گوسفند در یکسال منتهی به شهریور ماه است.
در گزارش این مرکز آمده است که گوشت قرمز با ۱۴۹ درصد؛ کنسرو ماهی تن با ۱۰۸ درصد و پسته با ۸۳ درصد بیشترین افزایش قیمت را در یکسال منتهی به شهریور ماه ثبت کردهاند. سایر اقلام غذایی نیز افزایش حداقل ۲۰ درصدی قیمت را تجریه کردهاند.
به نظر میرسد پس از تشکیل «قرارگاه»های مختلف در حوزه اقتصاد از جمله «قرارگاه مرغ»؛ دولت ابراهیم رئیسی تشکیل «شورای عالی» در بخشهای مختلف را در دستور کار داده است. این در حالی است که در حال حاضر نیز دهها «شورای عالی» در ساختار تصمیمگیری و تصمیمسازی در جمهوری اسلامی وجود دارد که به زعم برخی کارشناسان، خروجیشان بالا رفتن «حق الجلسه» اعضا است و نه کارآمدی سیاستها و تاثیر مثبت بر زندگی مردم در ایران.
از: صدای آمریکا