۱۱۰ عضو کنگره آمریکا از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در نامهای به جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، از او خواستند با توجه به حمایت جمهوری اسلامی از حماس و حملات مرگبار این گروه به اسرائیل، تحریمهای بیشتری علیه تهران اعمال کند.
به گزارش واشینگتنپست، در این نامه که شب دوشنبه ۲۴ مهر به کاخ سفید ارسال شد، از دولت آمریکا خواسته شده با اتخاذ تدابیری مانع از فروش نفت ایران به کشورهایی مانند چین شود.
در این نامه آمده است جمهوری اسلامی باید به دلیل نقش مستمر خود در تامین مالی حماس و دیگر گروههای تروریستی اسلامگرا کاملا پاسخگو باشد.
به گزارش واشینگتنپست، بایدن در پی حمله حماس، همبستگی کامل خود را با اسرائیل اعلام کرده است. همزمان این نگرانی در کاخ سفید وجود دارد که هر گونه اقدام ناگهانی و چشمگیر علیه جمهوری اسلامی در حمایت از اسرائیل، به تنشها در منطقه دامن بزند.
اعمال تحریمهای بیشتر علیه نفت ایران میتواند منجر به افزایش شدید قیمت جهانی بنزین در آستانه انتخابات ریاستجمهوری سال آینده آمریکا شود.
واشینگتنپست نوشت تصمیم نهایی دولت آمریکا در مورد تحریم تهران به نتیجهگیری سازمانهای اطلاعاتی این کشور درباره نقش جمهوری اسلامی در حملات حماس به اسرائیل بستگی دارد.
روز ۱۸ مهر واشینگتنپست به نقل از مقامهای امنیتی غربی و خاورمیانهای گزارش داد حمله به اسرائیل با «حمایت عمده» جمهوری اسلامی که شامل «آموزش نظامی و کمک لجستیکی و همچنین دهها میلیون دلار برای تسلیحات» میشود، از یک سال پیش طراحی شده بود.
مقامهای جمهوری اسلامی بارها دست داشتن تهران در این حملات را رد کردهاند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۸ مهر گفت کسانی که معتقدند حملات حماس «کار غیرفلسطینیها است، دچار محاسبه غلط شدهاند».
در نامه ۱۱۰ عضو کنگره آمریکا از دولت بایدن خواسته شده تحریمهای موجود را علیه برنامه موشکهای بالیستیک جمهوری اسلامی که بر اساس برجام روز ۱۸ اکتبر منقضی میشود، تمدید کند.
اتحادیه اروپا روز ۲۵ مهر اعلام کرد تحریمهای موشکی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی را حفظ خواهد کرد.
توافق برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) شامل یک سری از لغو محدودیتها موسوم به بندهای غروب است که بر اساس آن، قرار بود محدودیتها علیه جمهوری اسلامی کاهش یابد.
اعضای کنگره از بایدن خواستند با فشار بر ترکیه و قطر از این دو کشور بخواهد روابط خود را با گروه حماس متوقف کنند.
مقامهای ارشد دولت آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ مهر به سنای این کشور در مورد تهاجم حماس و عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه گزارش خواهند داد.
همزمان خبرها از ادامه درگیریها میان اسرائیل و حماس حکایت دارند و بیم آن میرود تنشها در منطقه در صورت اضافه شدن ایران و حزبالله لبنان به این مناقشه، شدت یابد.
تاکنون هزاران غیرنظامی در جریان جنگ میان اسرائیل و حماس کشته، مجروح یا آواره شدهاند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران روز ۲۴ مهر اعلام کرد از زمان آغاز منازعه حماس و اسرائیل، ۱۵ خبرنگار جان خود را از دست دادهاند.
از: ایران اینترنشنال