کاهش مصرف لبنیات در ایران
در ادامه روند رو به رشد قیمتکالاهای اساسی و مواد غذایی در ایران رسانهها از افزایش دوباره قیمت کره خبر دادند.
آنطور که رسانهها نوشتهاند قیمت کره از حدود سه هفته پیش ۱۵ درصد افزایش یافته است، و دلیل افزایش قیمت صادرات این محصول اعلام شده است.
رئیس پیشین اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات تهران در این رابطه گفته است که در ابتدای سال شاهد کاهش تقاضا به دلیل افزایش ۲۵ درصدی قیمت انواع محصولات لبنی در آن زمان بودیم.
علی رجبی، همچنین از افزایش دوباره تقاضا برای لبنیات خبر داده و گفته است: «این افزایش تقاضا برآمده از گرانی پروتئین گوشتی و کاهش قدرت خرید گوشت، مرغ و تخم مرغ در کشور است.»
این افزایش قیمت در گروه لبنیات در حالی رخ داده است که عضو کمیسیون صنایع و معاون مجلس شورای اسلامی گفته است که در یکسال گذشته محصولات لبنی افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی را تجربه کردهاند.
بهزاد رحیمی تاکید کرده است که مردم فعلا به دنبال ثبات هستند «ما نمیتوانیم کاهش قیمت زیادی را پیش بینی کنیم. لوازم خانگی و کالاهای اساسی هم نباید افزایش قیمتی بیش از این داشته باشد؛ ولی ثباتی نمیبینیم و قیمتها مرتبا در حال افزایش است.»
یک نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی نیز ۱۵ آبان ماه از افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان در بیش از ۱۵ استان خبر داده بود. سلمان اسحاقی تاکید کرده افزایش بیش از ۴۰ درصدی در حالی است که برخی دولتمردان آن را تکذیب میکنند.
هجدهم آبانماه نیز روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی نوشت که نرخ رشد اجارهبها در تهران در هفت ماهه نخست سال بیش از ۵۵ درصد افزایش یافته است تا با عبور از میانگین سالانه ۲۴ درصد افزایش از سال ۱۳۷۰ تا امروز؛ رکورد ۳۰ ساله افزایش اجارهبها شکسته شود.
سیاستهای اقتصادی در جمهوری اسلامی از جمله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۱ و نداشتن برنامه مشخص برای توسعه پایدار در کنار سیاستهای چالشبرانگیز خارجی که منجر به تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی شده از جمله مواردی است که در نهایت کاهش قدرت خرید مردم و کوچکتر شدن سفره آنها را در پی داشته است.
از: صدای آمریکا