گزارش فایننشنال تایمز از «مهاجرت گروهی کنترل‌نشده» ایرانیان

چهارشنبه, 1ام آذر, 1402
اندازه قلم متن
 
فایننشنال تایمز به آمارهای ارایه شده توسط رصدخانه مهاجرت ایرانیان، اشاره کرده و تصریح کرده است که  درخواست‌های ایرانیان برای پناهندگی و ویزاهای دانشجویی و کار در خارج از کشور افزایش یافته و ایران در حال تجربه «مهاجرت گروهی کنترل‌نشده» است.
فایننشنال تایمز به آمارهای ارایه شده توسط رصدخانه مهاجرت ایرانیان، اشاره کرده و تصریح کرده است که  درخواست‌های ایرانیان برای پناهندگی و ویزاهای دانشجویی و کار در خارج از کشور افزایش یافته و ایران در حال تجربه «مهاجرت گروهی کنترل‌نشده» است.

روزنامه بریتانیایی «فایننشنال تایمز» روز سه‌شنبه ۳۰آبان۱۴۰۲، در گزارشی از موج مهاجرت اقشار مختلف ایران با عنوان «مرحله مهاجرت گروهی کنترل نشده» یاد کرده و نوشته است: «فشارهای اقتصادی و سیاسی در داخل ایران و نگرانی مردم از احتمال وقوع جنگ، افزایش شمار مهاجرت‌ها به خارج از کشور را در پی داشته است.»

طی روزهای گذشته رسانه‌های داخلی ایران به مهاجرت گسترده پرستاران و پزشکان ایران پرداختند. پیش‌از این نیز درباره مهاجرت کارگران ماهر و تعطیلی بنگاه‌های تولیدی خصوصی در ایران گزارش‌هایی منتشر شده بود.

داده‌های آماری هم نشان می‌دهد مهاجرت هم به‌لحاظ آماری افزایشی فزاینده داشته‌ و هم به‌لحاظ سنی به سنین پایین‌تری رسیده است.

فایننشنال تایمز به آمارهای ارایه شده توسط رصدخانه مهاجرت ایرانیان، اشاره کرده و تصریح کرده است که درخواست‌های ایرانیان برای پناهندگی و ویزاهای دانشجویی و کار در خارج از کشور افزایش یافته و ایران در حال تجربه «مهاجرت گروهی کنترل‌نشده» است.

داده‌های سازمان توسعه و همکاری اقتصادی نیز بیانگر این است که ایران بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ در نرخ مهاجرت به کشورهای ثروتمند این سازمان سریع‌ترین رشد در جهان را ثبت کرد.  

در بخشی از این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۰، تعداد مهاجران ایرانی به کشورهای عضو این سازمان در حدود ۴۸ هزار نفر بوده، اما در سال ۲۰۲۱ به ۱۱۵ هزارنفر افزایش یافته است.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، تعداد پناهندگان ایرانی در سال ۲۰۲۲ را نسبت به سال قبل از آن ۴۴ درصد بیشتر اعلام کرده است.

گزارش رصدخانه مهاجرت ایرانیان تایید می‌کند که تعداد ایرانیان دارای شغل در خارج از کشور از ۴۹ هزار نفر در سال ۲۰۱۳، به حدود ۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده است.

«بی‌ثباتی اقتصادی، شیوه حکمرانی و مملکت‌داری، ناامیدی از آینده، امید به زندگی بهتر در خارج از کشور، وضعیت آزادی‌های فردی و اجتماعی و کیفیت بهتر زندگی در خارج از کشور»، از مهم‌ترین عوامل موثر بر میل و اقدام به مهاجرت ایرانیان اعلام شده است.

روزنامه فایننشنال تایمز مشکلات اقتصادی و تورم فزاینده در ایران طی چهارسال گذشته را نیز بخشی از بحران وقوع مهاجرت ایرانیان دانسته و نوشته است سرکوب گسترده اعتراض‌های مردمی پس از کشته‌شدن «مهسا (ژینا) امینی»، تنش‌های منطقه‌ای و حمایت جمهوری اسلامی از گروه‌های نیابتی نیز آن را تشدید کرده است.

مقصد بسیاری از مهاجران ایرانی کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا و آمریکا است، اما از کشورهای  حوزه خلیج‌فارس از‌جمله قطر، عراق، امارات متحده عربی، عمان و همچنین ترکیه، به‌عنوان مقاصد اصلی مهاجران ایران معرفی شده‌اند.

از: ایران وایر 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.