رسانه‌ها از پنهان‌کاری دولت در مورد «مازوت‌سوزی» خبر دادند

دوشنبه, 27ام آذر, 1402
اندازه قلم متن

آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران

صدای آمریکا

یک روزنامه با اتکا به صورت‌های مالی و شواهد موجود نوشت که هشت نیروگاه بزرگ بخار کشور سهم قابل توجهی در مازوت سوزی دارند. در این گزارش تاکید شده که سهم مازوت از کل سوخت مصرفی این نیروگاه‌ها، گاهی به بیشتر از ۶۵ درصد می‌رسد.

روزنامه «شرق» به گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم استناد کرده و نوشته است که نه تنها مصرف چنین سوخت منسوخ و به شدت آلاینده‌ای در کشور متوقف نشده، بلکه ناترازی انرژی سبب استفاده بیشتر از مازوت شده است.

روزنامه «شرق» دولت را به «پنهانکاری» در مازوت سوزی متهم کرده و نوشته است که این نیروگاه‌ها با کلانشهرها فاصله زیادی ندارند و نمی‌توان با قطعیت مدعی شد این نیروگاه‌ها در افزایش آلودگی شهرهای بزرگ تاثیری ندارند.

در همین راستا گروهی از اساتید دانشگاه صنعتی اراک روز شنبه ۲۵ آذر، در پی مازوت‌سوزی در نیروگاه حرارتی «شازند» در استان مرکزی، در بیانیه‌ای خواستار توقف استفاده از این ماده سوختی شدند.

خبرگزاری مهر نیز دوشنبه ۲۶ آذرماه نوشت: «در شرایطی که مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های کشور از سوی بسیاری از مسئولان در دستگاه‌های مختلف رد شده است، اما همچنان معادله آلودگی هوا برای ساکنان کلانشهرها لاینحل مانده است.»

این گزارش با استناد به شواهد در حالی منتشر شده است که معاون بهداشت وزارت بهداشت ۱۹ آذر ماه با تاکید بر اینکه «مازوت‌سوزی» علت آلودگی هوای تهران نیست، گفته بود که «تاکنون یافته‌ای مبنی بر اینکه در سطح تهران مازوت‌سوزی اتفاق افتاده باشد، نداشته‌ایم و تاکنون این اتفاق رخ نداده است.»

تکذیب مازوت‌سوزی فقط به یک مقام مسئول محدود نمی‌شود و در روزهای گذشته مسئولان در دستگاه‌های مختلف اقدام به تکذیب این موضوع کرده‌اند؛ تکذیب‌هایی که مدارک و شواهد موجود آنها را رد می‌کنند.

در روزهای اخیر شهرهای مختلف ایران با بحران شدید آلودگی هوا روبه‌رو است و در برخی شهرها همچون تهران علاوه بر اعلام شرایط «اضطراری» هوا برای همه گروه‌های سنی، مدارس و آموزشگاه‌ها نیز به حالت نیمه تعطیل و غیر حضوری درآمده‌اند.

بر اساس «قانون هوای پاک» که در سال ۱۳۹۶ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و قرار بود مشکل آلودگی تهران و کلانشهرها را حل کند، دستگاه‌های مختلف اجرایی موظف به انجام اقداماتی متناسب بر وظایف خود برای کنترل آلودگی هوا شدند.

با این حال، معضل آلودگی هوا در سال‌های اخیر وخیم‌تر شده است و ایران از لحاظ انتشار گازهای گلخانه‌ای در رتبه هشتم جهان قرار دارد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.