تاکسی در تهران
رئیس شورای شهر تهران «افزایش کرایه» وسایل حمل و نقل عمومی پایتخت در ماههای نخستین سال آینده را تایید کرد.
به گزارش خبرگزاری «تسنیم» وابسته به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران گفته است: افزایش کرایههای «اتوبوس، مترو و تاکسی» پس از تصویب در جلسه امروز سهشنبه بیست و دوم اسفند ماه شورای شهر تهران، از «اول اردیبهشت ۱۴۰۳» اعمال خواهد شد.
او افزوده است: با توجه به اینکه نرخهای کرایههای حمل و نقل از ابتدای اردیبهشت ماه اعمال خواهد شد هنوز فرصت بررسی برای لایحه «افزایش کرایههای وسایل حمل و نقل عمومی» را داریم.
به گفته چمران بررسی این موضوع در دستور جلسه نشست امروز شورای شهر پایتخت ایران قرار دارد.
جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه «کرایه ناوگان حمل و نقل عمومی» گفت: «نرخ ورودیه در مترو داخل تهران تنها ۱۶ درصد افزایش دادیم که با نرخ تورم فاصله زیاد دارد و به ازای هر کیلومتر فقط تا سقف ۳۰ کیلومتر نرخ محاسبه میشود و از ۳۰ کیلومتر بیشتر تردد کند، نرخ محاسبه نمیشود.»
وی افزود: «بر این اساس نرخ بلیط تک سفر که فعلا ۳۳۰۰ تومان است، برای سال آینده حداکثر مبلغ ۴۳۰۰ تومان خواهد شد و در مورد خطوط حومه برای پرند و هشتگرد نیز افزایش ۳۰ درصدی نرخ را در نظر گرفتیم.»
تشکری هاشمی درباره بهای بلیط اتوبوس گفت: «به طور میانگین قیمت تمام شده در اتوبوس تندرو ۲۱ درصد و اتوبوس عادی ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ رشد خواهند داشت و در مورد اتوبوسهای ارائه خدمات دربستی ۴۰ درصد رشد در نظر گرفته شده است.»
این عضو شورای پایتخت در مورد نرخ تاکسیرانی نیز گفت که حداکثر رشد ۴۵ درصد برای نرخ کرایه تاکسیها در نظر گرفته شده است.
این مباحث برای افزایش کرایه حمل و نقل عمومی سال آینده، در حالی است که ابتدای سال ۱۴۰۲ نیز مشابه این اتفاق رویداد و چند ماه بعد نیز به سبب برخی سیاستهای اقتصادی دولت، دوباره تکرار شد.
روزنامه «جهان صنعت» چاپ تهران، نیمه مرداد ماه امسال نوشته بود که برخی سرویسدهندگان از جمله رانندگان «مسافرکش خطی» به بهانه «افزایش قیمت نان»، اقدام به «افزایش هزینه دریافتی از مردم» کردهاند.
این رسانه در ادامه گزارش خود، آورده بود که بطور مثال در غرب تهران مسیری که کرایه آن «۶ هزار تومان» بود، از سوی برخی رانندگان «۱۰۰۰ تومان» افزایش یافته است.
بیشترین استفاده کنندگان از وسایل حمل و نقل عمومی در سطح پایتخت دانشآموزان، دانشجویان، کارگران، کارمندان اقشار ضعیف و قشر متوسط جامعه هستند که همزمان درگیر رکود تورمی شدید حاکم بر کشور نیز هستند.
از: صدای آمریکا