دانشگاه امیرکبیر
همزمان با اجرای «طرح نور» در ایران که از شنبه، ۲۵ فروردین ۱۴۰۳، برای برخورد با مقاومت جامعه در مقابل حجاب اجباری آغاز شده است، رسانههای دانشجویی از تشدید برخورد با دانشجویان به بهانه نداشتن «حجاب مناسب» خبر دادند.
کانال اطلاع رسانی خبرنامه امیرکبیر در گزارشی از این دانشگاه اعلام کرد که از ساعات ابتدایی امروز شنبه یکم اردیبهشت، «برخوردهای پوششی» با دانشجویان امیرکبیر به بالاترین سطح خود در ده سال اخیر رسیده است.
بر همین اساس اعلام شده است که تنها در یک درب ورودی از ورود بیش از ۲۰ دانشجو به دلیل آنچه که «پوشش نامطلوب» خوانده شده است ممانعت به عمل آمده و وضعیت در سایر دربهای دانشگاه نیز مشابه گزارش شده است.
خبرنامه امیرکبیر اعلام کرده است که با اجبار ماموران حراست امیرکبیر دانشجویان دختری که به زعم آنها «پوشش نامناسب» دارند در صورت استفاده از چادر مجوز حضور در دانشگاه را به دست میآورند.
پیش از این در ۲۲ فروردین ماه نیز کانال تلگرامی «صدای دانشجویان الزهرا» از «امنیتیتر شدن فضای دانشگاه» و نصب دوربینهای «تشخیص چهره» در محل ورودی و خروجی دانشگاه الزهرا در تهران خبر داده بود.
کانال تلگرامی «دانشجویان پیشرو» نیز از ارسال پیامکهای تهدیدآمیز حجاب اجباری برای دانشجویان دانشگاه ملایر خبر داده است.
فشار بر دانشجویان در ایران پس از اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» شدت گرفته است به طوری که منابع خبری دانشجویی ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۲ از برقراری «گشت حجاب» در دانشگاه تهران و الزام دانشجویان به پوشیدن «مقنعه و مانتو بلند» تا «پایین زانو» خبر دادند.
از طرفی لایحه مصوب مجلس تحت عنوان «عفاف و حجاب» نیز تاکید کرده است که باید «بانک اطلاعاتی دانش آموزان و دانشجویان» به منظور شناسایی افرادی که با حجاب اختیاری حضور پیدا میکنند در اختیار «نیروی انتظامی» قرار گیرد.
در همین رابطه ۲۹ شهریور ماه سال ۱۴۰۲ جدیدترین «شیوهنامه اجرایی رفتار و پوشش حرفهای» دانشجویان علوم پزشکی و دستیاران برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ منتشر شد.
در این شیوهنامه آمده بود که «هرگونه پوشش کوتاه یا تنگ، مانتو جلو باز، جنس حریر، تور و یا لباسهای یقه باز که بدن را نمایان سازد، ممنوع است.»
همچنین تاکید شده بود که باید با استفاده از «مقنعه بلند (تا زیر شانه) و با ضخامت مناسب تمامی سر و موها» پوشیده شود، «به طوری که نواحی گردن و ناحیه یقه لباس نیز پوشانده شود.» استفاده از روسریهای نازک و کوتاه، شال به تنهایی یا خارج شدن مو از جلوی سر و پشت مقنعه نیز «ممنوع است.»
این شیوهنامه همچنین تاکید داشت که «کاشت ناخن» و آرایشهایی در صورت و ناخن «که موجب جلب توجه» دیگران میشود، ممنوع است.
از: صدای آمریکا