مرزبانی در بستر هامون سابوری خاکریز زده بود که مانع ورود آب به کشور می شود.با رسانهای شدن این موضوع، شورای عالی آب و نهادهای بالادستی در کشور مصوب کردند که مرزبانی با فوریت باید اقدام به تخریب این خاکریز کند اما تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده است.
در نگاه اول عدهای این موضوع را به افغانستان نسبت میدهند و کشور همسایه بدون دلیل متهم به کمکاری در تعامل آبی میشود که مباحث آن باید به صورت علمی در جای خود بررسی شود اما موضوع هامون سابوری چیز دیگریست.
با تنشهای آبی میان ایران و افغانستان در شهریور ۱۴۰۱، محسن اسلامزادت مستندساز ایرانی که درگیر ساخت پروژه مستند «میراب» بود به استان سیستان و بلوچستان رفت که در آنجا با موضوعی جدید روبرو شد؛ مرزبانی به صورت غیرقانونی در بستر هامون سابوری اقدام به زدن خاکریز کرده بود و همین خاکریز باعث شده بود که مانع ورود آب به کشور شود.
با رسانهای شدن این موضوع، شورای عالی آب و نهادهای بالادستی در کشور مصوب کردند که مرزبانی با فوریت باید اقدام به تخریب این خاکریز کند اما تاکنون این مهم اتفاق نیفتاده است.
با شروع بارشها در افغانستان و وقوع سیلابها امید آن بود که هامون سابوری در بخش ایران به صورت کامل آبگیری شود و بخشی از نیاز محیطزیستی و کشاورزی منطقه را تأمین کند اما باز همین خاکریز مانع ورود میزان آب مناسب گردیده و شاهد تخطی در این زمینه هستیم و حق مردم سیستان به این شکل تضییع شده است.