آتش در زاگرس / آتش سوزی هزار و ۲۲۷ هکتار عرصه‌های ملی لرستان طی یک هفته

یکشنبه, 3ام تیر, 1403
اندازه قلم متن

آتش در زاگرس / آتش سوزی هزار و ۲۲۷ هکتار عرصه‌های ملی لرستان طی یک هفته

بر اساس اعلام منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، ۷۳.۵ هکتار جنگل و مرتع استان از ابتدای امسال تا ۲۲ خرداد دچار حریق شده بود در حالیکه این آمار به شکل بسیار فزاینده‌ای در ۳۱ خرداد به حدود ۱۳۰۰ هکتار رسید.
 
آفتاب‌‌نیوز :

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان اعلام کرد: فصل گرما امسال زودتر آغاز و از اوایل خرداد پوشش گیاهی استان که به دلیل بارش‌های مطلوب متراکم و مطلوب بود، خشک شد به همین دلیل ۷۳.۵ هکتار جنگل و مرتع استان از ابتدای امسال تاکنون طعمه حریق شده که عامل تمام این آتش سوزی‌ها انسانی بوده است.

به گفته حسین میرزایی طی این مدت ۱۴ فقره حریق در ۴۰ هکتار جنگل و ۳۳.۵ هکتار مراتع لرستان گزارش شد که بیشترین سطح در شهرستان چگنی بود و عامل این آتش سوزی‌ها بی توجهی، بی دقتی و عدم احساس مسوولیت افراد بوده که منجر به هدررفت سرمایه‌های ملی شده است.

به گفته میرزایی پس چر مزارع یکی از عوامل اصلی در بروز این آتش سوزی هاست که کشاورزان باید در این راستا آگاهی داشته و بدون توجه به هشدار‌ها و نکات ایمنی، موجب آتش سوزی و هدررفت سرمایه‌های ملی نشوند.

هرچند پس چر مزارع و بی توجهی گردشگران موجب برخی آتش سوزی‌ها می‌شود، اما وقتی آمار خسارت طی حدود یک هفته از ۷۳ به بیش از هزار و ۲۰۰ هکتار می‌رسد، بی شک ضرورت توجه افراد مختلف برای نگهداشت این سرمایه‌ها دوچندان خواهد شد.

افرادیکه به هر دلیلی اختلافاتی همچون تداخل اراضی را دست مایه تلافی قرار داده و عرصه‌های ملی را به آتش می‌کشند، آن‌هایی که موجب می‌شوند نیرو‌های اطفای حریق و مردمی ساعت‌ها بلکه روز‌ها و شب‌ها با آتش که در حُرم آن گرمای طاقت فرسای تابستان هم چند برابر می‌شود جدال کنند، باید بنا بر قانون به سخت‌ترین مجازات‌ها تنبیه شوند.

سرمایه و عرصه‌های ملی متعلق به فرد یا افراد خاصی نیست که بخواهند خودسرانه و خودخواهانه زمین را برای طمع بیشتر به آتش بکشند بلکه سال بعد اراضی کشاورزی بیشتر در اختیار داشته باشند.

در حالیکه مجموع آتش سوزی جنگل و مراتع لرستان طی سال گذشته حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار بود، اما در یک هفته گذشته، بیش از این سطح اراضی ملی زاگرس در آتش بی توجهی، خودخواهی و صد البته ناآگاهی عده‌ای هرچند کم، سوخته و به باد رفته است.

بیشترین جنگل‌های ناحیه زاگرس در لرستان قرار گرفته است به نحوی که از مجموع ۶ میلیون هکتار شناسایی شده، یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار در لرستان وجود دارد و با توجه به وجود ۹۰۰ هزار هکتار مرتع، این سطح از آتش سوزی ها، سینه زاگرس را تنگ و تنفس زمین را سخت کرده است.

شعله‌های آتشی که از روی عمد و در پس آن به دلیل ناآگاهی این افراد به جان زمین زاگرس افتاده است، به هر حال با زحمت و رنج بسیار خاموش می‌شود، اما زخم این نوع طرز تفکر و بی خیالی و بی مسوولیتی نسبت به طبیعت و موهبت‌های الهی بر چهره فرهنگ و محیط زیست می‌نشیند، بنابراین آگاه سازی اقشار مختلف نسبت به ارزش طلایی زاگرس، اهمیت بسیاری دارد که در این راه باید فرهنگ سازی کرد.

چقدر سخت و دردناک است عده‌ای بطور دقیق می‌دانند در حال چه کاری هستند، گمان می‌کنند باید برای تلافی کردن اختلافات طایفه ای، زغال گیری یا زهر چشم گرفتن از منابع طبیعی برای چرای دام و ده‌ها مورد دیگر، نفس زمین را به شماره بیندازند و به راحتی این اقدام را انجام می‌دهند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.