فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ضمن اشاره به کاهش قابل توجه آتشسوزی عرصههای طبیعی تهران طی سالهای اخیر گفت: امیدواریم با وجود انبوهتر شدن پوشش گیاهی عرصههای طبیعی در سال جاری، همچنان روند کاهش حریق تداوم یابد.
سرهنگ احمد ناصری نیکو در گفت و گو با ایسنا افزود: طی سه سال اخیر حریق گستردهای در عرصههای مرتعی و جنگلی استان تهران رخ نداده است ولی در سالهای قبل از آن حجم حریق بهشدت بالاتر بود. به عنوان نمونه طی یک سال بیش از ۴۰ مورد آتشسوزی در عرصههای طبیعی گزارش میشد البته گستردگی حریق خیلی مهم است. در یک سال حدود ۸۰ هکتار از اراضی مرتعی و جنگلی گردنه قوچک سوخت.
وی درباره آتشسوزیهای جنگلی و مرتعی در سال جاری گفت: طی یک ماه اخیر سه تا چهار مورد حریق در مناطقی مانند شهرستانهای دماوند، شمیرانات، تهران،فیروزکوه به ما گزارش شد. معمولا بیشتر حریقها متمرکز بر این مناطق میشود. سطوح رخداد آتشسوزی ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ متر مربع بود. به عنوان نمونه وسعت آتشسوزی در اراضی دماوند در ۲۰۰۰ متر مربع رخ داد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ادامه داد: امسال مراتع استان نسبت به سال گذشته پربارتر هستند بنابراین احتمال وقوع حریق بیشتر است. با این حال امیدواریم روند کاهش آتشسوزی در سال جاری نیز ادامه یابد.
وی درباره اقدامات انجام شده از ابتدای سال جاری برای کاهش حریق در عرصههای جنگلی و مرتعی استان تهران گفت: گروههای واکنش سریع آماده هستند و برای اطفای حریقهای گزارش شده وارد عمل میشود.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران درباره استفاده از ظرفیت همیاران طبیعت برای اطفای حریق اظهارکرد: بیشتر همیاران طبیعت از اعضای دهیاریها و بخشداریهای شهرستانهای استان هستند و در صورت نیاز از کمک آنها بهره میبریم.
ناصری نیکو در پایان درباره وضعیت تجهیزات اطفای حریق نیروهای منابع طبیعی استان تهران گفت: وسایلی سال گذشته و دو سال قبل به یگانهای حفاظت شهرستانهای استان تخصیص یافت ولی امسال تجهیزاتی دریافت نکردهایم و منتظر هستیم تا مشخص شود سازمان منابع طبیعی چه تمهیداتی در این زمینه اندیشیده است؟