ایران اینترنشنال
کشاورزان شرق اصفهان، روز جمعه ۱۲ مرداد ماه، بار دیگر در اعتراض به بسته بودن آب زایندهرود تجمع برگزار کردند. آنها با پارک کردن تراکتور و برپا کردن خیمه، اعتراض خود را ادامه دادند و تاکید کردند که تاکنون هیچ پاسخی از مسئولان دریافت نکردهاند.
ویدیوها و گزارشهای منتشرشده نشان میدهد کشاورزان اصفهانی در روز جمعه بار دیگر با خواست باز کردن آب زایندهرود به اعتراض خود ادامه دادند.
ویدیوها و گزارشهای منتشرشده نشان میدهد روز جمعه ۱۲ مردادماه کشاورزان اصفهان برای باز کردن آب زایندهرود همچنان به اعتراض خود ادامه میدهند pic.twitter.com/aoHWMp8fX9
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) August 2, 2024
تجمع کشاورزان اصفهان از روز ششم مرداد در میدان خوراسگان این شهر شکل گرفت.
آنها روز ۹ مرداد هم در اعتراض به عدم تأمین حقآبه کشاورزی با برپا کردن چادر، تراکتورهای خود را در میدان خوراسگان اصفهان پارک کردند و خواستار رسیدگی به خواستههایشان شدند.
تجمع کشاورزان شرق اصفهان برای گرفتن حقآبه از زایندهرود برای سومین شب ادامه یافت. آنها با پارک کردن تراکتور و برپا کردن خیمه، اعتراض خود را ادامه دادند
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) July 30, 2024
معترضان میگویند تاکنون هیچ پاسخی از مسئولان دریافت نکردهاند
گفتوگو با اعظم بهرامی، پژوهشگر و کنشگر محیطزیست pic.twitter.com/hvijgAnIlG
اعتراضات کشاورزان اصفهانی به بیآبی زاینده رود و تامین نشده حقآبه این استان در سالهای اخیر بارها خبرساز شده است.
کشاورزان معترض معتقدند که حقآبه استان اصفهان به شهرهای دیگر اختصاص داده میشود.
آنها در فروردین امسال نیز به دلیل بسته شدن آب زایندهرود به روی زمینهای خود، کنار سد آبشار تجمع اعتراضی برگزار کردند.
پیش از این در روز ۲۴ تیر ماه، رضا حاجیکریم، عضو کنفدراسیون صنعت آب، با بیان اینکه در حوزه آب بزرگترین مصرفکننده، فقیرترین مصرفکننده است که نمیتواند سرمایهگذاری کند، گفت: «با وجود مصرف ۹۰ درصد آب کشور در کشاورزی، کشاورزان مساله معیشتی دارند و برای تامین آب همین کشت فعلی هم دچار مشکل عدیدهای هستند.»
ویدیوی منتشرشده نشان میدهد گروهی از کشاورزان شرق اصفهان بامداد یکشنبه ۱۹ فروردینماه به دلیل بسته شدن آب زایندهرود به روی زمینهای آنها، کنار سد آبشار تجمع اعتراضی برگزار کردند pic.twitter.com/D2LEJ7A7md
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) April 7, 2024
اصفهان یکی از بحرانیترین استانهای ایران در زمینه مشکل کمبود آب است.
مردم این استان بارها علیه مدیریت ناکارآمد جمهوری اسلامی در حل این مشکل دست به تجمع و اعتراض زدند.
این اعتراضات در برخی موارد با واکنش خشونتبار و مرگبار نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مواجه شد.
در سال ۱۳۹۱ برای اولین بار خبر شکسته شدن لولههای انتقال آب از اصفهان به یزد نشاندهنده عمق بحرانی بود که در سالهای پس از آن تشدید شد.
آخرین گزارشهای مرکز پژوهشهای مجلس که تیر ماه امسال منتشر شد، نشان داد که میانگین بارش در ایران تنها یکسوم میانگین جهانی و نرخ تبخیر آب هم سه برابر میانگین جهانی است.
طبق این گزارش، بحران کمآبی در ایران که در سالهای اخیر به یکی از چالشهای اصلی کشور تبدیل شده، در زمستان ۱۴۰۲ نیز همچنان ادامه داشت.
مهدی طغیانی، نماینده اصفهان در مجلس، روز هشتم فروردین امسال با بیان اینکه فرونشست زمین در اصفهان به مرحلهای بسیار خطرناک رسیده، به خبرآنلاین گفت: «اگر برای خشکی زایندهرود و فرونشست ناشی از آن فکری نشود، همه ما باید اصفهان را ترک کنیم.»
او افزود: «با این شرایط این تمدن باقی نخواد ماند.»
نگرانیها از فرونشست زمین در اصفهان
— ایران اینترنشنال (@IranIntl) March 28, 2024
نماینده اصفهان: اگر برای زایندهرود و فرونشست زمین فکری نشود٬ باید اصفهان را ترک کنیم
گفتوگو با نیکآهنگ کوثر٬ روزنامهنگار حوزه آب و زمینشناس pic.twitter.com/KRivWNiQ5w