مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران
رئیسجمهور اسلامی ایران میگوید «ما از جنگ نظامی نمیترسیم» اما «آنچه میتواند ما را زمینگیر کند، مشکلات اقتصادی است».
مسعود پزشکیان روز دوشنبه ۱۴ آبان افزود: «در حال تلاش هستیم تا مردم از سیستم اداری راضی باشند. هر جایی که گیر میکنیم مشکل این است که اعتبار نداریم که حل کنیم».
او گفت: «چه کسی گفته ما وعدههایی بدهیم که پولش را نداریم. باید واقعیت و حق را به جامعه گفت».
سخنان رئیسجمهور ایران در مورد تلاش برای «رضایت مردم از سیستم اداری» و فقدان اعتبار به عنوان مشکل اصلی درحالی بیان میشود که در همین روز خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نوشت که طرح «ساماندهی کارکنان دولت» برای کاهش نگرانی کارمندان دولتی، بهدلیل سوء مدیریتها تبدیل به یک «کلاف سردرگم» شده است.
به نوشته این خبرگزاری، طرح «ساماندهی کارکنان دولت» با وجود تصویب در مجلس و تأیید اولیه توسط شورای نگهبان، بهدلیل مخالفت هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به سرانجام نرسیده است.
این طرح که هدفش تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به استخدام رسمی در دستگاههای دولتی بود، با چالشهای بسیاری مواجه شده است.
هر یک از نهادهای دخیل، از مجلس تا مجمع تشخیص، مسئولیت تأخیر در تصویب و اجرای آن را به گردن دیگری میاندازند. این وضعیت بلاتکلیف، زندگی کارمندان را متأثر کرده و نگرانیها دربارهٔ امنیت شغلی و معیشتی آنان همچنان ادامه دارد.
مسعود پزشکیان کمتر از دو هفته پس از پیروزی او در چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران گفته بود که رشد هشت درصدی اقتصادی که در برنامههای توسعه ایران آمده است، «بدون روابط خارجی امکانپذیر نیست.»
او اما در هفتهها و ماههای بعد مسیر حمایت بیشتر از گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه را ادامه داد.
«ترکمنستان حاضر نیست با دولت ما قرارداد گازی ببندد»
مسعود پزشکیان روز دوشنبه در میانۀ سخنانش گفت که «من دیروز در سازمان برنامه و بودجه بودم و همکاران میگفتند ترکمنستان حاضر نیست با دولت ما قرارداد گازی ببندد.»
او افزود که «حالا اینها را زیاد خبری هم نکنید، اگر هم خبری کردید که کردید.»
رئیس جمهور ایران توضیح دیگری در این باره و علت آن نداد.
موضوع اعدام جمشید شارمهد
مسعود پزشکیان در بخش دیگری از اظهاراتش بدون نام بردن از جمشید شارمهد، شهروند آلمانی- ایرانی، به اعدام او واکنش نشان داد و با ابراز تعجب از اعتراض آلمان گفت: آنها میگویند چرا «حقوق بشر را مراعات نکردهاید و اعدام کردهاید».
او سپس بدون ارائه مدرکی آلمان را متهم کرد که «بچه، زن و کودک را میکشد، راه، آب و نان مردم را میبندد» و در ادامه نیز گفت که «شما انسان هستید؟»
اعدام جمشید شارمهد که از سوی جمهوری اسلامی به طراحی یک بمبگذاری در شیراز متهم شده بود، با محکومیت شدید مقامهای آلمان و اتحادیه اروپا مواجه شده است.
پس از این رویداد، سفیر آلمان خاک ایران را ترک کرد و احتمال کاهش سطح روابط دیپلماتیک میان دو کشور و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران نیز مطرح شده است.
درپی این اعدام، دولت آلمان ممنوعیت سفر شهروندان خود به ایران را تمدید کرد و از آلمانیهای مقیم ایران خواسته است خاک کشور را ترک کنند. این هشدار بهدلیل نگرانی از خطر گروگانگیری شهروندان آلمانی پس از اعدام جمشید شارمهد صادر شده است.
رادیو فردا