کتاب آموزش قرآن در مدارس
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که به تازگی «طرح مدارس با رویکرد قرآنی» تصویب شده اما بخشنامه آن هنوز به استانها ارسال نشده است.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، احمد محمودزاده ادعا کرد که متقاضیان این نوع مدارس بسیار بالا است و «اساسنامه و راهکارهای علمی و تخصصی این طرح در حال تدوین است تا ابعاد آموزشی و تربیتی آن بهدقت مشخص شود.»
با این حال او اعلام کرد که مجوز برای طرح دیگری موسوم به «مدارس مسجد محور» صادر نشده و «تمرکز تنها بر مدارس با رویکرد قرآنی است.»
او همچنین ادعا کرد که حدود «ده میلیون حافظ قرآن» در کشور وجود دارد و برخی مدارس غیردولتی آموزشهای قرآنی را در برنامههای فوقبرنامه خود قرار خواهند داد.
محمودزاده افزود که مجوز فعالیت این مدارس با رویکرد قرآنی صادر میشود و برنامههای درسی آنها مطابق نظام آموزشی خواهد بود.
او وعده داد که این مدارس میتوانند در ساعات فوقبرنامه غیر درسی با استفاده از معلمان متخصص، فعالیتهای قرآنی خود را گسترش دهند.
گسترش طرحهای آموزشی ایدئولوژیک در مدارس غیردولتی که توسط بخش خصوصی و شهریههای کلان اداره میشود، معمولا کودکان متعلق به اقشار برگزیده حکومتی از جمله نظامیان را تحت پوشش قرار میدهد.
این در حالی است که آمار کودکان بازمانده از تحصیل در حاشیه شهرهای بزرگ و مناطق محروم بسرعت در حال گسترش است.
همچنین کمبود فضای آموزشی یکی از بحرانهای وزارت آموزش و پرورش است به طوری که دانش آموزان مجبور به تحصیل در حیاط مدرسه یا اتاقکهای از پیش ساخته شده غیر استاندارد هستند.
از: صدای آمریکا