بی بی سی فارسی
حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، وضعیت یوزپلنگ ایرانی را «بسیار بحرانی» اعلام کرد و گفت برای حفظ یوز ایرانی، باید همه امکانات را به کار گرفت و اکنون باید اقدام شود.
آقای ظهرابی گفت: بر اساس آخرین آمار به دست آمده هفت یوز بالغ و ۱۰ توله یوز شناسایی شدهاند. بنابراین جمعیت یوز بسیار شکننده و متاسفانه مشاهدات ما تکراری است؛ یعنی جمعیت زیادی نداریم. در این شرایط بسیار بحرانی اگر قرار است اقدامی برای حفاظت از یوزپلنگ انجام شود باید الان محقق شود، چون یوزپلنگ در لبه انقراض است و از نظر اکولوژیک شرایط بسیار بدی دارد.»
او در ادامه توضیح داد که با بهروزرسانی برنامه حفاظتی که در گذشته وجود داشته، برای تشکیل کمیتهای متشکل از متخصصان برونسازمانی و همچنین کارشناسان سازمان حفاظت محیطزیست، فراخوان داده شده است.
حمید ظهرابی درباره نحوه فعالیت این کمیته گفت: «متخصصان داخلی را با انتشار فراخوان انتخاب میکنیم و قصد داریم از این متخصصان پس از استقرارشان بخواهیم بر حسب نیاز از متخصصان بینالمللی هم دعوت و نظرخواهی کنند، بنابراین حتما هم از ظرفیتهای داخلی و هم بینالمللی برای حفاظت از یوزپلنگ بهره خواهیم برد.»
او همچنین گفت: اولویت ما در این دوره مانند گذشته حفاظت از زیستگاههای طبیعی، امن کردن، ارتقای کیفیت و مطلوبیت آنها است که در این جهت برنامههایی برای افزایش ایمنی و حفاظت از مناطق، تقویت نیروهای محیطبان، استفاده از تجهیزات نوین حفاظتی و و جلب مشارکت مردم در حفاظت از یوز را داریم که بخش عمدهای از فعالیتهای ما را دربر میگیرد.»
سالهاست که درباره حفظ نسل یوزپلنگ ایرانی هشدار داده شده است و فعالیتهایی برای جلوگیری از مرگ و میر آنها به دلایل غیرطبیعی از جمله شکار و تصادفهای جادهای انجام شده است. علیرغم این تلاشها هر از گاهی خبر کشته شدن یوزپلنگها منتشر میشود.