بیبیسی فارسی دریافته است که شماری از زندانیان از جمله چهار زندانی سیاسی زن ( فرزانه قرهحسنلو، فهیمه تشکری، آگرین صدیقی و زهرا کهنه کار) در اعتراض به محرومیتها و محدودیتهای تازه در بند ۶ زندان وکیلآباد مشهد اعتصاب غذا کردهاند.
یک منبع آگاه به بیبیسی فارسی گفته است که از روز ۱۵ آذر در آهنی ورود و خروج این بند «به دستور جمیله رحیمزاده، رئیس قسمت نسوان زندان » بسته شده است.
گفته شده است دلیل این کار «صحبت زندانیان سیاسی این بند با فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مدر بند ۵ بوده است.»
این در صورتی است که طبق توضیح این منبع آگاه، «زندانیان سیاسی بند۶، خارج از بند با خانم سپهری صحبت کردهاند نه در داخل بند که ممنوع بوده است.»
این منبع آگاه به بیبیسی فارسی گفته است که از سه روز پیش با اعمال محدودیتهای تازه در بند شش، زندانیان به نور طبیعی دسترسی ندارند و ۲۴ ساعته نورهای مصنوعی قوی بالای سرشان روشن است و اجازه خروج از بند را ندارند.
به گفته این منبع آگاه این زنان با مشکلات بینایی و پوستی مواجه شدهاند و دسترسی آنها به بهداری، فروشگاه، آشپزخانه، سالن ورزش و کارگاه قطع شده است.
بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران « این زندانیان تحت فشارهای روانی مداوم از سوی دستگاه امنیتی زندان قرار دارند. این فشارها شامل ایجاد تنشهای روانی، تلاش برای مسمومسازی فضای ارتباطی بین زندانیان، وعدههای دروغین عفو و بخشش، و حتی پروندهسازیهای جدید در داخل زندان است.
شرایط نامناسب بند ۶، که فضایی کوچک و محدود دارد، باعث افزایش آسیبهای جسمی و روانی بر زندانیان شده است. محرومیت از حداقل امکانات، علاوه بر شکنجه روحی، بهعنوان نوعی شکنجه جسمی نیز اعمال میشود.»
مسئولان زندان به آنها گفتهاند که «برای همیشه در بند به روی آنها بسته خواهد ماند. »
به گفته منبع بیبیسی این زندانیان در اعتراض به وضعیت غیرانسانی خود اعتصاب غذا کردهاند و در حالت روحی و جسمی بسیار وخیمی قرار دارند.
پیش از این نیز گزارشهای متعددی از بدرفتاری و آزار زندانیان زندان وکیلآباد مشهد و شرایط نامساعد این زندان منتشر شده بود.
فاطمه سپهری، فعال سیاسی و از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای نیز در بند ۵ این زندان حبس است. او در ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ بازداشت شد و مدتی بعد به ۱۸ سال زندان محکوم شد و بر اساس گفتههای خانوادهاش، او با وجود مشکلات شدید جسمی از جمله قلبی از دسترسی مناسب به درمان در این زندان محروم است.
فرزانه قرهحسنلو که در بند ۶ این زندان محبوس است به همراه همسرش حمید قرهحسنلو در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ دستگیر شدند. آنها با اینکه اتهامات خود را نپذیرفتند و بارها اعلام کردند بیگناهند، به اتهام «مشارکت در قتل یک بسیجی» به نام روحالله عجمیان به زندان و «نفی بلد» محکوم شدهاند.
خانم قرهحسنلو با محکومیت پنج سال حبس به زندان مشهد و آقای قرهحسنلو با ۱۵ سال محکومیت به زندان یزد تبعید شدهاند.
آقای قرهحسنلو که پزشک است در دفاعیات خود گفته که در حاشیه مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج، قصد کمک به بسیجی زخمی را داشته است.
خانم قرهحسنلو پیشتر نیز در ۲۰ خرداد، در اعتراض به دریافت نکردن مراقبتهای پزشکی اعتصاب غذا کرده بود.
این دو پزشک در فضای مجازی به عنوان خیرین مدرسهساز شهرت دارند.
آگرین صدیقی، زندانی سیاسی محبوس در بند ۶ زندان وکیل آباد از سوی دادگاه انقلاب مشهد به اتهام «اقدام تبلیغی در فضای مجازی در جهت تایید و تقویت رژیم صهیونیستی» به شش ماه حبس محکوم شده است.