ایران اینترنشنال
بررسی شاخصهای آلودگی هوا در ایران نشان میدهد جمعه ۲۳ آذر، میانگین کیفیت هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروههای حساس و در ۱۴ شهر استان خوزستان در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروههای سنی است.
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته در شرایط ناسالم قرار داشت.
تهران از ابتدای سال جاری، پنج روز هوای پاک، ۱۷۵ روز هوای قابل قبول و ۷۹ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس و ۹ روز هوای ناسالم داشته است.
این شهر در مدت مشابه سال پیش ۹ روز هوای پاک، ۱۸۰ روز هوای قابل قبول، ۶۶ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه و ۱۰ روز ناسالم برای همه افراد داشته است.
طی روزهای گذشته و در پی تداوم بحران آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران، صدها تن به دلیل بیماریهای قلبی و تنفسی راهی مراکز درمانی شدند.
در تعدادی از استانهای کشور نیز مدارس، دانشگاهها و ادارات تعطیل یا غیرحضوری شدند.
در ۲۳ آذر ماه، آلودگی هوا در ۱۴ شهر استان خوزستان ادامه یافت و هوای این شهرها در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروههای سنی قرار گرفت.
بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، شاخص آلودگی هوا در ایستگاه آبادان روی عدد ۱۵۴، امیدیه ۱۵۴، اندیمشک ۱۵۸، اهواز ۱۶۶، بهبهان ۱۵۴، خرمشهر ۱۵۷، دزفول ۱۵۲، رامهرمز ۱۵۶، شادگان ۱۶۰، شوشتر ۱۵۷، ماهشهر ۱۵۳، مسجدسلیمان ۱۵۷، هندیجان ۱۶۳ و هویزه ۱۶۵ میکرو گرم قرار گرفت.
مطابق شاخص کیفیت هوا (AQI)، از عدد صفر تا ۵۰ هوای پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوای قابل قبول یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوای ناسالم برای گروههای حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوای ناسالم، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوای بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.
موضوع آلودگی هوا در تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران طی سالهای گذشته به یک بحران تبدیل شده است.
به دنبال ادامه یافتن این بحران، یک مجری صدا و سیما خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی گفت: «تنها مسئولی که به وظیفه خود درباره آلودگی هوا عمل میکند، باد است.»
سمیه رفیعی، رییس کمیته محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ۲۰ مهر اعلام کرد در سال گذشته در ایران ۳۰ هزار نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست دادند که این عدد در مقایسه با سال پیش از آن، رشدی شش هزار نفری نشان میدهد.