ایران اینترنشنال
در ادامه فشارهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی بر شهروندان در ایران، بیش از ۴۰ شهروند به دلیل تولید ویدیوهای «چالش» و دوربین مخفی به پلیس فتا تهران احضار و بازداشت شدند. صفحات این افراد در فضای مجازی نیز مسدود شده است.
داود معظمی گودرزی، رییس پلیس فتا تهران، یکشنبه دوم دیماه اعلام کرد در راستای اجرای طرح موسوم به «ارتقا امنیت روانی در فضای مجازی»، بیش از ۴۰ شهروند به این نهاد امنیتی احضار و بازداشت شدهاند.
او با بیان اینکه صفحات مجازی این افراد به دست ماموران پلیس فتا مسدود شده است، سازندگان ویدیوهای «چالشهای اینستاگرامی» را به برخوردهای امنیتی تهدید کرد.
او در یک برنامه در صدا و سیما جمهوری اسلامی بدون اشاره به هویت شهروندان احضار شده، اتهامات و آخرین وضعیت قضایی پرونده آنها گفت این افراد در مجموع بیش از پنج میلیون نفر دنبالکننده داشتند.
صدا و سیما در این برنامه، ویدیوهایی از مصاحبه با شهروندان احضار شده به پلیس فتا منتشر کرد. این افراد که خود را «بلاگر» معرفی کردند، گفتند کلیپهایی با محتوای چالشی، سرگرمکننده، طنز، شاد و یا در قالب دوربین مخفی تولید کردهاند.
با این وجود، رییس پلیس فتا تهران این افراد را به «قدرتنمایی، تبلیغ فرهنگ اوباشگری، ایجاد مزاحمت و سلب امنیت روانی مردم» متهم کرد.
این نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی اقدام به احضار و بازداشت کاربران فضای مجازی و مسدود کردن صفحات آنها میکند.
در یکی از این نمونهها، قوه قضاییه جمهوری اسلامی صفحه اینستاگرام زینب موسوی، کمدین ایرانی و خالق شخصیت «امپراطور کوزکو» را در مهرماه سال جاری مسدود کرد.
در آذر ۱۴۰۲ نیز مقامهای قضایی صفحه اینستاگرام یک شهروند اهل رشت معروف به «صادق بوقی» را که در بازار این شهر آواز میخواند و میرقصید، مسدود کردند.
در سالهای گذشته و در واکنش به موج بازداشتها و برخوردهای قضایی با این افراد، کاربران شبکههای اجتماعی، جمهوری اسلامی را «دشمن شادی و امید» خواندند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، طی سالهای گذشته بارها فضای مجازی را «وِل»، «رها» و «بی قید و بند» خوانده و خواستار کنترل آن در ایران شده است.
در شهریورماه، مسعود پزشکیان با اشاره به دیدار هیات دولت با رهبر جمهوری اسلامی، به وزرای خود دستور داد که بر اساس سخنان خامنهای، «مدیریت صحیح فضای مجازی» را به شکل جدی مورد توجه قرار دهند.