توقف «۵۰ درصد ظرفیتِ» شهرک‌های صنعتی به‌دلیل قطع برق در ایران

شنبه, 8ام دی, 1403
اندازه قلم متن

تصویری از یک شهرک صنعتی در اصفهان

تصویری از یک شهرک صنعتی در اصفهان

نمایندهٔ کارفرمایان در شورای‌ عالی کار می‌گوید فعالیت «۵۰ درصد ظرفیت» شهرک‌های صنعتی به‌دلیل قطعی مکرر برق در ایران متوقف شده است.

این اظهارات پس از قطعی دنباله‌دار برق برخی واحد‌های صنعتی به‌دلیل کمبود انرژی در ایران و افزایش مصرف برق و گاز با سرمای هوا مطرح می‌شود.

علی‌اصغر آهنی‌ها روز شنبه ۸ دی‌ماه در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مغایرت قطع برق صنایع با «قانون بهبود فضای کسب‌وکار»، گفته است: «در تابستان مشکل برق داشتیم و در زمستان علاوه بر برق مشکل گاز هم داریم.»

آقای آهنی‌ها افزوده که هرگاه دولت به‌خاطر کمبودهای مقطعی، برق شرکت‌های خصوصی و تعاونی را قطع کنند، موظف است نحوهٔ «جبران خسارت‌های وارده» به این شرکت‌ها را نیز تعیین و اعلام کند.

قطع برق واحدهای صنعتی در حالی رخ می‌دهد که مادهٔ ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار می‌گوید: «مطابق این قانون در زمان کمبود برق، گاز یا خدمات مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع برق یا گاز یا خدمات مخابرات قرار داشته باشند.»

همزمان با اعمال محدودیت‌های زمستانی بر منابع انرژی صنایع از جمله برق و گاز، مدیران صنایع مختلف از کاهش تولید و تبعات ناشی از قطعی برق واحد‌های تولیدی از جمله فولاد و سیمان خبر می‌دهند.

تولید فولاد ایران که معمولاً صعودی بود در بازه هفت‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳ با کاهش۵.۱ درصدی مواجه شده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس هم هفتهٔ گذشته در گزارشی اعلام کرد که رشد اقتصادی بخش صنعت ایران از سال ۱۴۰۲ به شدت کاهش یافته و این روند در نیمهٔ نخست ۱۴۰۳ تشدید شده و به سمت «صفر» حرکت می‌کند.

رئیس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی اول دی‌ماه گفته بود که برق شهرک‌های صنعتی کشور یک روز در میان و «هر بار ۱۷ ساعت» قطع می‌شود و شرکت‌های داروسازی هم از این قطعی مستثنی نیستند.

فرامرز اختراعی نتیجهٔ چالش‌های موجود در مورد تأمین برق و گاز صنایع دارویی را «افزایش قیمت تمام‌شده دارو» ارزیابی کرده و گفته بود: «اگر دولتمردان فکری به حال صنعت نکنند باید با آن وداع کنند و تداوم این شرایط بنگاه‌ها را یکی پس از دیگری به تعطیلی سوق خواهد داد.»

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز۲۳ تیرماه از قطع برق کارخانه‌های داروسازی به دلیل کمبود برق خبر داده بود.

شاخص‌های تولیدی در شرکت‌های بورسی نیز در ماه‌های گذشته نزولی شده و گفته می‌شود یکی از دلایل آن قطعی مکرر برق و گاز است. شاخص تولید صنعتی شرکت‌های بورسی در آبان‌ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳‌ درصد کاهش داشته است و رشد سه‌ماهه منتهی به آبان نیز به منفی ۲.۷‌ درصد رسیده است.

در این میان هشدارهایی نیز دربارهٔ اخراج کارگران واحدهای تولیدی به خاطر قطع مکرر برق مطرح شده است.

رادیو فردا 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.