ایران وایر
سپیده رشنو از ابلاغ احکام دو پرونده خود خبر داد«سپیده رشنو»، مترجم و فعال مدنی از به اجرا درآمدن احکام پروندههای خود از جمله پرونده «اتوبوس بیآرتی» و پرونده «اطلاعرسانی تعلیق از دانشگاه» خبر داده است.
او با انتشار تصویر حکم قضایی پرونده نخست مربوط به «اتوبوس بیآرتی» در صفحه اینستاگرام خود خبر داد که حکم «سه سال و هفت ماه» حبس اجرایی شده است. طبق نوشته سپیده رشنو، در پرونده دوم یعنی اطلاعرسانی تعلیق از دانشگاه با اینکه حکم قضایی او از شش ماه حبس به جزای نقدی تبدیل شده بود، اما همچنان حکم تعلیق به اجرا درآمده است.
سپیده رشنو در نوشته خود یادآور شده است که درخواست اعاده دادرسی برای بار سوم به ثبت رسیده است. همچنین این فعال مدنی و مخالف حجاب اجباری توضیح داده است که در پرونده دوم اتهام دیگری هم به او نسبت داده شده است که مربوط به انتشار عکس او در صفحه شخصیاش در اینستاگرام است.
مسوولان قضایی در این حکم اقدام او را «انتشار عکس مبتذل» عنوان کردهاند. سپیده رشنو، دو ماه پیش از آغاز جنبش ژینا، وقتی بدون حجاب اجباری در اتوبوس بیارتی حضور داشت به خاطر فیلمبرداری رایحه ربیعی و با شکایت سپاه پاسداران بازداشت شد.
بعد از نزدیک به چهل روز بیخبری از سپیده رشنو، جمهوری اسلامی او را با صورتی کبود مقابل دوربین اعترافهای اجباری نشاند که اعتراض کنشگران حقوق بشری را برانگیخت؛ سندی آشکار از شکنجه سپیده رشنو به خاطر نافرمانی مدنی در پذیرفتن حجاب اجباری.
دو سال از آن واقعه میگذرد و حالا سپیده رشنو که در تمام این مدت به فعالیت، مقاومت و نافرمانی مدنی مشغول بود، از ابلاغ احکام قضایی خود خبر داده است. آنهم در شرایطی که به گفته او دستکم در یک پرونده، حکم قضایی او به جزای نقدی تبدیل شده بود.
سپیده رشنو در اینستاگرام خود نوشته است: «فکر نمیکردم اولین کار امروز چک کردن ابلاغیهٔ اجرای احکام باشد؛ آن هم برای اتفاقی که دو سال پیش افتاد. این ابلاغیهٔ اجرای حکم «سه سال و هفت ماه» پروندهٔ اول(اتوبوس بیآرتی) است. حکم پروندهٔ دوم(اطلاعرسانیِ تعلیق از دانشگاه) با این که از شش ماه حبس به جزای نقدی تبدیل شده، اما همچنان حکم تعلیق را به اجرا درمیآورد. درخواست اعادهٔ دادرسی برای بار سوم ثبت شده.پروندهٔ دوم تنها به خاطر اطلاعرسانی در مورد تعلیق دانشگاه و انتشار یک عکس از خودم (پست اول اینستاگرام) بود. توی پرونده نوشتهاند: انتشار عکس مبتذل. عکس خودم این شش ماه حبس به جزای نقدی تبدیل شده، اما همچنان حکم تعلیق را به اجرا درمیآورد. درخواست اعادهٔ دادرسی برای بار سوم ثبت شده.»