ایران وایر
یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران IFJ موج جدید فشار بر روزنامهنگاران را در ایران، محکوم کرد. در این بیانیه به احضار، بازجویی و تفتیش منازل و ضبط اموال شخصی روزنامهنگارانی از جمله «ژیلا بنییعقوب»، «پژمان موسوی»، «امید فراغت»، «مریم شکرانی» و «عالیه مطلبزاده» اشاره شده است.
«ایرانوایر» پیشتر در گزارشی خبر داده بود که از ابتدای دی ماه ۱۴۰۳ تا هفته نخست بهمن ماه، دستکم ۲۰ روزنامهنگار یا فعال رسانهای زن در ایران، توسط نهادهای امنیتی احضار یا بازداشت شدهاند.
با تشدید این فشارهای امنیتی، فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران ضمن محکوم کردن مستمر آزادی رسانهها توسط جمهوری اسلامی، خواستار پایان فوری آزار، ارعاب و پیگرد قضایی روزنامهنگاران شده است.
«آنتونی بلانگر» دبیرکی این فدراسیون گفته است: «ما از حکومت ایران میخواهیم که به آزادی رسانهها و تعهدات بینالمللی خود در زمینه حقوق بشر، از جمله حق آزادی بیان و مصونیت از بازداشت خودسرانه، احترام بگذارد.»
او همچنین خواستار «شفافیت درباره اتهامات احتمالی علیه این روزنامهنگاران و بازگرداندن تجهیزات مصادره شده آنان» شد و «سرکوب فزاینده روزنامهنگاری مستقل و آزادی بیان را در ایران» محکوم کرد.
«ژیلا بنییعقوب» روزنامهنگار و فعال حقوق زنان در هفتههای گذشته در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) از حمله نیروهای امنیتی به منزل شخصی خود، تفتیش منزل و ضبط اموال خبر داده بود. اقدامی که مشابه آن برای «پژمان موسوی» هم رخ داد. همانطور که بنییعقوب تصریح کرده است، نهادهای امنیتی برای روزنامهنگاران و کنشگران ابتدا پروندهسازی میکنند و سپس با ضبط اموال آنها به دنبال مدرک برای اثبات این پروندهسازی میگردند.
پژمان موسوی نیز در پی ضبط اموالش و بارها مراجعه به نهادهای امنیتی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت که پس از ۲۰ روز از تفتیش و ضبط تلفن همراهش به دست «ضابطان پلیس امنیت» وقتی برای تحویل گوشی تلفن همراهش مراجعه کرده با دستور «حذف صفحه اینستاگرامش» مواجه شده است.