





روزنامه «شرق» ۲۸بهمن۱۴۰۳، در گزارشی، چرایی نشکستن قفل درهای ورزشگاههای اصفهان به روی زنان و رفع نشدن ممنوعیت حضورشان در «نقش جهان» و «فولاد شهر» را بررسی کرد.
این گزارش با اشاره به تنها دو بار حضور زنان هوادار فوتبال در استان اصفهان در ورزشگاههای این استان، برخی عوامل از جمله «نقش مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان» و برخی سنگاندازیها برای رفع نشدن این ممنوعیت را بررسی کرده و حتی گفته شده است که در بازی میان تیمهای ذوبآهن و پرسپولیس که در ورزشگاه فولادشهر برگزار شد، «معاون امنیتی استان» برای ورود زنان تلاش کرده بود.
با اینحال، درها دوباره به روی زنان بسته شد. هفته گذشته ساعاتی پیش از آغاز بازی تیمهای پرسپولیس و سپاهان در نقش جهان، ورود زنانی که بلیت ورزشگاه را خریداری کرده بودند، ممنوع شد.
آنچه شاید رسانهها در ایران، بهدلیل خط قرمزها و مخاطرات نمیتوانند به آن بپردازند، نقشی است که «سید مجتبی میردامادی»، امامجمعه موقت اصفهان، در ممنوعیت ورود زنان بازی میکند. مردی که در خطبههایش بهکرات از مردم ایران خواسته برای مردم غزه و جبهه مقاومت انفاق کنند، اما دستی در بودجههای ۳۱۱ میلیارد تومانی «شورای سیاستگذاری ائمه جمعه»، ۶۹۶۲ میلیارد تومانی «شورای عالی حوزههای علمیه»، ۹۸۳ میلیون تومانی «ستاد اقامه نماز» و ۱۲۲۱۹ میلیارد تومانی «جامعهالمصطفی» دارد.
آیا مدیران فیفا و کنفدراسیون آسیا هم جاسوس هستند؟
چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، دقایقی پس از پایان بازی تیمهای سپاهان و پرسپولیس در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی، ویدیوهایی از زنانی که پشت درهای ورزشگاه نقش جهان منتشر شد که میگفتند با وجود خریداری آنلاین بلیت بازی، ماموران به آنها اجازه حضور در ورزشگاه را نمیدهند.
کمی پیش از این اما، یعنی ۲۶ آذر ۱۴۰۳ رسانههای نزدیک به حکومت از جمله «ورزش سه» و خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران، از برگزاری یک بازی در اصفهان بدون حضور مردان و صرفا با حضور ۴۰ هزار تماشاگر زن، تمجید کرده بودند. ورزش سه در تیتر خود از عباراتی چون «رکوردشکنی» و «تاریخسازی» استفاده کرد و «تفکیک جنسیتی در ورزشگاههای ایران» را یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی دانست.
۴۰ هزار زن هوادار سپاهان در آن مسابقه از سری رقابتهای لیگ برتر، بهدلیل «محرومیت تماشاگران مرد» از حضور در بازیهای پرسپولیس و سپاهان و با تصمیم فدراسیون فوتبال به ورزشگاه رفتند. منتقدان این حکم، فدراسیون را متهم به توهین به زنان ایرانی و تبدیل کردن زنان به ابزار تنبیه میکنند.
پس از این بازی بود که «مجتبی میردامادی»، امام جمعه موقت اصفهان در خطبههای نماز جمعه از تصمیمهای استانی برای حضور زنان در ورزشگاههای اصفهان انتقاد کرد.
او گفته بود: «گروهی از مسلمانان و آزادگان در باریکه غزه با تمام قدرتهای جهان از جمله آمریکا، اسراییل و فرانسه مبارزه میکنند، خود ما در کشور آقا امام زمان ۴۵ سال است که با دنیای کفر و جنایت میجنگیم و بعد شاهد هستیم که گروهی غافل، مطالبه ورود زنان به ورزشگاهها را دارند.»
مجبتی میردامادی موضوع ورود زنان به ورزشگاهها را موضوع امنیت ملی دانست و بهصورت غیرمستقیم به مقامات فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا که برای بازدید از وضعیت ورود زنان به ورزشگاهها، به ایران میآیند اشاره کرده و گفته بود: «نباید اجازه دهیم کسانی وارد کشور شوند که با اعمالشان آبروی کشور را ببرند، از بین بردن اعتقاد و ایمان مردم از دیگر حربههای دشمن است. آنها بهدنبال تضعیف عمل به قرآن هستند، یکی از ترفندها آزادی حجاب و آزادی ورود زنان به ورزشگاه است.»
همین جملات در یک خطبه نماز جمعه کافی بود تا دوباره درهای ورزشگاهها به روی زنان اصفهانی قفل شود.
چه کسی با چه بودجههایی علیه زنان در اصفهان مبارزه میکند؟
روزنامه شرق در گزارش خود به صحبتهای اخیر «مهدی صدری»، مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان اشاره کرده که گفته است: «تاکنون بانوان دو بار در ورزشگاه حضور پیدا کردهاند. من ترجیحم این است که بیشتر به حوزه ورود بانوان به میدان مسابقه توجه کنم. در شان بانوان ما نیست که روی سکو بنشینند و این ارزشمند است که خودشان کنشگر باشند.»
منظور او از «کنشگری زنان» به معنی «مطالبه برای ممنوع شدن حضور دختران اصفهانی در ورزشگاهها» بوده و گفته که زنان ایرانی باید بدانند در شانشان نیست روی سکوهای ورزشگاهها بنشینند.
این موضعگیریهای نماینده وزارت ورزش و جوانان دولت «مسعود پزشکیان» از جایی آغاز میشود که مجتبی میردامادی امام جمعه اصفهان، یا بهعبارتی یکی از قدرتمندترین شخصیتهای اصفهان در حوزههای اقتصادی و سیاسی، با حضور زنان در ورزشگاهها مخالفت میکند.
نگاهی به موقعیت کنونی مجتبی میردامادی نشان میدهد که او در سالهای اخیر و بهصورت همزمان، در متمولترین ارگانهای مذهبی جمهوری اسلامی مسوولیت دارد. از «شورای سیاستگذاری ائمه جمعه» تا «ستاد اقامه نماز» و «شورای عالی حوزههای علمیه» و «عضو شورای عالی جامعهالمصطفی».
بررسی هزینههای لایحه بودجه کل کشور سال ۱۴۰۳ به پیشنهاد دولت برای نهادهای فرهنگی و مذهبی در اردیبهشت ماه نشان میداد که این نهادها مبلغی بیش از ۶۷ هزار میلیارد تومان بهدست آوردهاند که سهم نهادهایی که امام جمعه اصفهان در آنها عضویت دارد، بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
با این حال مردی که تصور میکند که ورود زنان به ورزشگاهها را میتوان به دسیسه دشمن، ورود جاسوسهای غربی در لباس مدیران فیفا و هدف گرفتن زنان ایرانی از سوی کشورهای متخاصم نسبت داد، در تمامی صحبتهایش از مردم ایران خواسته است برای غزه و لبنان، برای سوریه و عراق و یمن، انفاق کنند.
در بررسی چرایی ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها در تمامی سالهای گذشته، همیشه پای ائمه جمعه نیز در میان بوده است.
از: ایران وایر