شورای امنیت: تا زمانی که طالبان، سرکوب زنان را متوقف نکنند، صلح در افغانستان «دست‌نیافتنی» خواهد بود

سه شنبه, 28ام اسفند, 1403
اندازه قلم متن

شورای امنیت: تا زمانی که طالبان، سرکوب زنان را متوقف نکنند، صلح در افغانستان  «دست‌نیافتنی» خواهد بود

تصویری از یکی از نشست‌های شورای امنیت سازمان ملل AP – Julia Demaree Nikhinson

شورای امنیت سازمان ملل به رهبران طالبان می‌گوید که تا زمانی که سرکوب زنان و دختران افغانستان را متوقف نکنند و محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان را لغو نکنند، صلح و خوشبختی در افغانستان، «دست‌نیافتنی» خواهد بود.

شورای امنیت که قوی‌ترین نهاد سازمان ملل است، با اشاره به سرکوب زنان و دختران و نیز محدودیت‌های گسترده‌ای که برضد زنان افغانستان وضع شده، از رهبران طالبان خواست تا «فورا این سیاست‌ها و رویه‌ها» را لغو کنند.

درخواستی که بارها از سوی طرف‌های مختلف مطرح شده، اما طالبان، هیچ‌گاهی به آن توجه نکرده‌اند. بی‌توجهی که سبب انزوای افغانستان در جهان شده و فقر گسترده‌ای را بر مردم افغانستان تحمیل کرده است.

رزا اوتونبایوا، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، در جریان نشست هفته گذشته در شورای امنیت، گفت که ادغام دوباره افغانستان به نظام بین‌المللی، به طالبان که اینک اداره افغانستان را در دست دارند، بستگی دارد.

او با این حال، تاکید کرد که «اگر چنین است، آیا مایل به انجام اقدامات لازم هستند یا خیر».

رئیس یوناما در جریان این نشست، همچنان گفت که مردم افغانستان به‌گونه فزاینده‌ای از دخالت‌های مقامات طالبان در زندگی خصوصی‌شان ناراضی هستند و از انزوای بیشتر کشور در جهان می‌ترسند.

به بنیاد آمار یوناما، دستکم ۲۳‬ میلیون تن در افغانستان کنونی به کمک‌های بشردوستانه نیازمند هستند.

دهه‌ها درگیری، فقر ریشه‌دار، شوک‌های اقلیمی و رشد بزرگ جمعیت از دلایل اصلی بحران انسانی در افغانستان دانسته می‌شود.

از: ار اف ای

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.