بازداشت پنج شهروند در سقز درپی اعتراض به فعالیت یک معدن طلا

چهارشنبه, 1ام مرداد, 1404
اندازه قلم متن

ایران وایر

پنج شهروند در شهرستان سقز به‌دلیل اعتراض به ادامه فعالیت‌های یک معدن طلا در نزدیکی روستای «میرگه‌نخشینه» سقز بازداشت شدند. این بازداشت‌ها به دستور دادستان سقز و پس از تجمع و ابراز نگرانی ساکنان روستا نسبت به آسیب‌های جبران‌ناپذیر به اکوسیستم منطقه در صورت ادامه فعالیت معدن صورت گرفته است.

براساس گزارش آژانس خبری آرنا، هویت سه نفر از بازداشت‌شدگان شامل لطیف مرادی (دهیار روستا)، مظفر مرادی (وکیل دادگستری) و بهزاد مرادی تایید شده است. از هویت دو تن دیگر تاکنون اطلاعات دقیقی در دست نیست.

ساکنان روستای «میرگه‌نخشینه» در روزهای گذشته نسبت به تخریب محیط زیست، تهدید منابع آب، و آسیب جدی به زمین‌های کشاورزان و دامداران منطقه هشدار داده بودند. این معدن طلا در نزدیکی مراتع و منابع آبی حیاتی روستا قرار دارد و نگرانی‌ها درباره آلودگی خاک، کاهش سطح سفره‌های زیرزمینی و تهدید سلامت عمومی را افزایش داده است.

این بازداشت‌های فراقانونی در حالی صورت گرفته است که فعالان و متخصصان محیط زیست، ساکنان محلی و شهروندان، در تاریخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ با راه‌اندازی کارزاری و جمع‌آوری امضا، در قالب درخواستی با عنوان «توقف فوری فعالیت معادن طلای سقز برای حفظ سلامت مردم و محیط زیست» به نهادهای ذی‌ربط هشدار داده بودند.

در این درخواست آمده است: «این معادن، به همراه دو معدن طلای بزرگ دیگر (زرشوران و آق‌دره) و چهار کارخانه فرآوری طلا، در بالادست حوضه آبریز زرینه‌رود قرار گرفته‌اند و باعث آلودگی شدید منابع آب، خاک و هوا به فلزات سنگین سمی در منطقه شده‌اند. این محیط آلوده سبب کاهش سیستم ایمنی نسل‌های آینده و افزایش بیماری‌های ژنتیکی و سرطانی، تخریب تنوع زیستی و تشدید بحران‌های زیست‌محیطی منطقه می‌شود.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.