سپاه ساخت‌وساز در جزایر جنوبی ایران را در دست می‎گیرد

جمعه, 11ام مهر, 1393
اندازه قلم متن

sepah

روزنامه شرق، روز پنجشنبه، خبر داد «سپاه» پاسداران انقلاب اسلامی، وارد فرآیند ساخت‌وساز در جزایر جنوبی ایران می‌شود.

به نوشته این روزنامه، «در اولین قدم قرار است نیروی دریایی سپاه ساخت‌وساز جزایر فارور را در دست بگیرد و فرودگاه و بندرگاهی را در این جزایر احداث کند.»

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ایران گفت از «ظرفیت نیروی دریایی سپاه برای پروژه های ساخت و ساز در جزایر جنوبی ایران استفاده می شود.»

احداث فرودگاه و بندرگاه در جزایر «فارور بزرگ و کوچک» را از جمله این پروژه ها ذکر کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، اکبر ترکان، روز چهارشنبه، ۹ شهریور گفت: «بنا داریم با استفاده از ظرفیت های نیروی دریایی سپاه، اقتصاد جزایر را رونق بخشیم.»

وی اضافه کرد: «احداث فرودگاه در فارور بزرگ و ایجاد یک بندرگاه در فارور کوچک از برنامه های توسعه جزایر با استفاده از توانایی های سپاه است.»

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ایران به همراه علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، روز سه شنبه ۸ مهر از جزایر «فاروربزرگ و کوچک»بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، در پایان این بازدید، سازمان منطقه آزاد کیش و سپاه پاسداران تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده اند.

جزیره فارور در شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان واقع شده و زیرمجموعه سازمان منطقه آزاد کیش است. مساحت این جزیره بیش از ۲۶ کیلومتر مربع، به طول حدود هفت و عرض چهار کیلومتر است.

جزیره فارور کوچک یا فارورگان، از جزیره های غیر مسکونی ایران، نیز با مساحت یک و نیم کیلومتر مربع در شمال غربی جزیره ابوموسی واقع شده است.

پیش از این مدیران سازمان مناطق آزاد از برنامه های این سازمان برای ساخت فرودگاه، بندرگاه، ایجاد زیرساخت‌های تامین آب و برق و ایجاد مناطق تفریحی در جزایر «فاروربزرگ و کوچک» خبر داده اند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ایران نیز گفت: «با اجرای برنامه توسعه جزایر، فارور بزرگ مقصد اصلی پروازی خواهد شد و از آنجا مردم می توانند برای بهره مندی از جاذبه های فارور کوچک با شناور به این جزیره زیبا سفر کنند.»

سخنان آقای ترکان درباره همکاری با نیروی دریایی سپاه پاسداران، در حالی بیان می‌شود که وی یک‌شنبه ۳۰ شهریور، ضمن انتقاد از قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران به دلیل «جذب نکردن» فاینانس خارجی برای پروژه پل خلیج فارسِ جزیره قشم گفته بود که «زورمان به قرارگاه خاتم نمی‌رسد».

به گفته آقای ترکان این پروژه که بنا بوده سال ۹۲ به بهره‌برداری برسد، در زمان تحویل به دولت جدید تنها ۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌ است.

قرارگاه خاتم‌الانبیا سال ۱۳۶۸ به دستور آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تأسیس شد و بر اساس گزارش‌های پیشین سپاه به کمیسیون بودجه مجلس، ۸۱۲ شرکت ثبت شده در ایران و خارج از کشور دارد.

بر اساس گزارش‌ها بسیاری از پروژه‌های عمرانی و زیربنایی ایران در حوزه‌های مختلف از انرژی، مخابرات، راه و ترابری و سدسازی در سال‌های گذشته با موافقت دولت و با ترک تشریفات مناقصه به این قرارگاه واگذار شده‌است.
منبع: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.