بازگشت حجاب‌بانان به خیابان‌های پایتخت؛ زنان کوتاه نمی‌آیند

سه شنبه, 6ام آبان, 1404
اندازه قلم متن

تارا روشنی 
ایران وایر

از پله برقی پل هوایی میدان «هفت تیر» که خارج و وارد محدوده ضلع غربی میدان به سمت خیابان «قائم‌مقام فراهانی» شدم، دو دختر جوان بدون حجاب اجباری گرم صحبت با یکدیگر و در حال وارد شدن به پله‌های مترو بودند، یک‌باره دو زن چادری جلوی آن‌ها سبز شدند: «خانم‌ها شالتون رو بندازین روی سرتون». 

دو دختر جوان ابتدا فقط زن‌های چادری را نگاه کردند، بدون این که دست‌شان سمت شال‌هایشان برود، یکی از آ‌ن‌ها رو به زن‌ها گفت: «باز سر و کله شماها پیدا شد.» بعد بی‌اعتنا راه‌شان را ادامه دادند و وارد مترو شدند.

این تنها یکی از تصاویر قاب جدید تهران است. حجاب‌بان‌ها یا مخالفان حجاب اختیاری دست‌به‌کار تذکردادن شده‌اند، اما زنان و دخترانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، آن‌ها را نادیده می‌گیرند. 

«فرزانه»، دختر جوانی است که چندماهی است در خیابان‌های شهر بدون حجاب تردد می‌کند، می‌گوید در روزهای اخیر برای حجاب گذاشتن از افرادی که خود را آمر به معروف می‌دانند، تذکر گرفته است: «در خیابان کریم‌خان با مادرم بدون حجاب اجباری قدم می‌زدیم که ناگهان سه زن چادری جلوی ما را گرفتند، روی صحبت‌شان با مادرم بود. گفتند خانم لطفا روسری‌هایتان را سر کنید.» مادرم عصبانی شد و گفت:«شما کی هستید که به خودتان اجازه می‌دهید جلوی مردم را بگیرید و تذکر بدهید؟»

فرزانه می‌گوید که زن‌ها در پاسخ خودشان را شهروندان عادی که مخالف بی‌بند‌و‌باری در جامعه هستند، معرفی کردند: «گفتند ما مردم عادی هستیم. داوطلب شدیم که برای مبارزه با فساد در جامعه شما را به رعایت حجاب دعوت کنیم.» 

فرزانه توضیح می‌دهد که زنان آمر به معروف تلاش می‌کردند که لبخند بزنند و لحن صمیمی داشته باشند. 

مادر فرزانه در جواب آن‌ها اما حرفی زده بود که بحث را ادامه نداده بودند: «مادرم گفت یعنی حجاب نداشتن ما و پیدا بودن موهایمان موجب فساد می‌شود و عروسی لاکچری دختر شمخانی و امثال او، باعث صلاح جامعه است.» به گفته فرزانه یکی از زنان آمر به معروف سرش را به علامت تاسف تکان داده بود و گفته بود: «متاسفم که از خدا نمی‌ترسید.» و راهشان را کج کرده و رفته بودند.

چندی پیش، «روح‌الله مومن‌نسب»، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران  از تشکیل «اتاق وضعیت عفاف و حجاب» با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی خبر داد و از عموم مردم برای عضویت در قرارگاه ناظران مردمی دعوت کرد. 

او  گفته بود: «با فعال‌سازی ۸۰هزار نیروی آموزش‌دیده می‌توان تحولی بزرگ در استان ایجاد کرد. »

علی با اشاره به این خبر می‌گوید: «دوباره سگ‌هایشان را ول کرده‌اند اما مردم کوتاه نمی‌آیند.» او که در میدان تجریش در یک مغازه کار می‌کند، می‌گوید: «یک‌سری زن چادری در دو سه روز اخیر مدام دور میدان و خیابان‌های اطراف می‌چرخند و زنانی را که حجاب ندارند، ارشاد می‌کنند. اما حتی در بین زنانی که شال‌ دور گردن دارند خیلی کم افرادی را دیده‌ام که به حرف آن‌ها گوش بدهند و حجاب کنند.» 

پس از جنگ ۱۲روزه، تعداد زنان و دخترانی که بدون حجاب اجباری در شهرهای بزرگ تردد می‌کنند، افزایش یافت. حالا پس از چند ماه دوباره آمران معروف به خیابان‌ها بازگشته‌اند. بر اساس گزارش‌های میدانی در حال حاضر آن‌ها با زبان خوش و برخورد صمیمی به زنان بدون حجاب اجباری نزدیک می‌شوند. 

زنانی با پوشش چادر که خود را داوطلبان امر به معروف می‌خوانند در روزهای اخیر دست‌کم در خیابان‌ها و میدان‌های اصلی پایتخت مانند «میدان ولیعصر»،«میدان ونک»، «میدان تجریش»، «میدان صنعت»، «بلوار کشاورز» حضور یافته‌اند، آن‌ها به زنان و دخترانی که بدون حجاب اجباری در شهر تردد می‌کنند، تذکر حجاب می‌دهند.

«مهرناز»، که در یک لباس فروشی محدوده خیابان «کار و تجارت» کار می‌کند و چند روز پیش با یکی از همین حجاب‌بان‌ها برخورد داشته و تذکر حجاب گرفته، می‌گوید: «محال است به گذشته برگردیم. من چند ماهی است بدون حجاب اجباری در خیابان‌ها می‌گردم، سوار مترو و تاکسی می‌شوم و سرکار می‌روم، جالب است تا حالا حتی با یک برخورد بد مردان یا توهین و حرفی که مصداق هتک حرمت باشد، مواجه نشدم و احساس ناامنی نکردم، اما وجود این زنانی که خودشان را حافظ حجاب و عفت و عامل آرامش و امنیت می‌دانند، بیشتر حس اضطراب، نگرانی و ناامنی برایمان به همراه دارند.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.