فرمانده نیروی انتظامی ایران از وجود ۲۰۰ هزار الکلیست (معتاد به الکل) در ایران خبر داد.
اسماعیل احمدی مقدم به خبرگزاری فارس گفت: «در مجموع میزان الکلیستها در ایران یک دهم معتادان مواد مخدر است و به ۲۰۰ هزار نفر میرسد، البته آمار دقیقتر را وزارت بهداشت دارد.»
خرید و فروش و نوشیدن مشروبات الکلی در ایران ممنوع است و پلیس با تجارت آن به شدت برخورد میکند. از آنجا که دین اسلام نوشیدن مشروبات الکلی برای مسلمانان را ممنوع کرده است، قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز برای نوشیدن الکل ۸۰ ضربه شلاق به عنوان مجازات در نظر گرفته است.
در پی اعلام آمارهای متفاوت از معتادان به الکل طی سالهای گذشته، تابستان امسال نیز اعلام شد که دانشگاه علوم پزشکی تهران، اولین مرکز ترک اعتیاد به الکل را راهاندازی کرده است.
مدیریت عرضه و تقاضای مشروبات الکلی
فرمانده نیروی انتظامی ایران در ادامه به کنترل مرزها برای جلوگیری از فروش الکل اشاره کرد و گفت: «کنترل قاچاق مشروب موجب افزایش قیمت مشروبات الکلی شده، ولی این امر نیز نتایج سهوی دیگری به دنبال داشته و اگر ما نتوانیم جریان تقاضا و مصرف را مدیریت کنیم، نتیجهاش تولید داخلی و مسمومیتهای گاه و بیگاه در پارتیها میشود؛ البته نمیگویم که باید بگذاریم مشروبات وارد شود، اما باید به این امور هم توجه داشته باشیم.»
این نخستین بار است که یک مقام پلیس ایران از مسمومیتهای الکلی ابراز نگرانی کرده و از مدیریت عرضه و تقاضای مشروبات الکلی سخن گفته است. طی سالهای اخیر خبرهایی از مسمومیت دستهجمعی در جشنهای عروسی یا مهمانیها بر اثر نوشیدن مشروبات الکلی دستساز منتشر شده است. در یکی از آخرین موارد مسمویت، نوشیدن مشروب الکلی دست ساز موجب مرگ ۶ نفر و مسمومیت ۳۴۸ نفر شد.
با وجود ممنوعیت خرید و فروش، حمل و نوشیدن مشروبات الکلی، مصرف این مشروبات به طور پنهانی در ایران رایج است.
از: رادیو فردا