ترامپ: دیدار سه ساعته با هیئت ایرانی خیلی خوب پیش رفت

Wednesday, 23rd September, 2026
اندازه قلم متن
سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل
ترامپ: دیدار ۳ ساعته نمایندگان آمریکا با هیئت ایرانی خیلی خوب پیش رفتعکس: Mike Segar/REUTERS

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، می‌گوید استیو ویتکاف و جرد کوشنر، نمایندگان ویژه او در مذاکرات مربوط به بحران ایران، پیش از ظهر امروز به وقت شرق آمریکا (سه‌شنبه، ۲۲ سپتامبر) در حاشیهٔ مجمع عمومی سازمان ملل متحد به مدت سه ساعت با اعضای هیئت ایرانی دیدار کرده‌اند و دیداری دیگر نیز برای “آینده‌ای بسیار نزدیک” برنامه‌ریزی شده است.

ترامپ در جریان دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به خبرنگاران گفت در دیدار با هیئت ایرانی “اوضاع بسیار خوب پیش رفت”.

اکسیوس نیز گزارش داد که از طرف ایران عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در این دیدار حضور داشته است.

ترامپ دربارهٔ گزینه‌های پیش روی ایران، در تهدیدی آشکار اما ضمنی علیه جمهوری اسلامی گفت: «نمی‌توانم تصور کنم چرا نباید توافق کنند. گزینه‌های آنها یا عظمت و شکوه بالقوه است، یا نابودی کامل.»

ترامپ ساعتی پس از این اظهارات نیز در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل از “تصمیمی بزرگ” سخن گفت، تصمیم “توافق با ایران که به آنها اجازه دهد کشورشان را بازسازی کنند و به کشوری بسیار بزرگ‌تر و قدرتمندتر از گذشته تبدیل شوند… یا اینکه [آنها] را نابود کنم و این کار را به‌سرعت انجام دهم.”

او بدون آن که وارد جزئیات شود به طور قاطعانه‌ای پیش‌بینی کرد که “بلافاصله پس از انتخابات میاندوره‌ای در آمریکا با ایران به توافق خواهیم رسید، چون منطقی نیست که آنها چنین توافقی نکنند.”

در جریان دیدار ترامپ با زلنسکی، استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. وقتی از ویتکاف پرسیده شد که چه احساسی دربارهٔ جلسه امروز با هیئت ایرانی دارد، او ابتدا از اظهار نظر خودداری کرد اما سپس به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر احساس بسیار خوبی دارم.»

در پاسخ به این پرسش که فردا چه احساسی خواهد داشت، ویتکاف گفت: «فکر می‌کنم بسیار خوب باشد.»

پرتال خبری آکسیوس روز سه‌شنبه بر اساس “گفته‌های یک منبع منطقه‌ای درگیر در گفتگوهای میان آمریکا و ایران” خبر داد که  چند کشور عربی که میان آمریکا و ایران میانجی‌گری می‌کنند، برای ترتیب دادن یک دیدار در سطح عالی در حاشیهٔ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با هر دو طرف در تماس هستند.

قرار است  ترامپ عصر روز سه‌شنبه با نمایندگان ۹ کشور عربی دیدار کند تا دربارهٔ جنگ با ایران گفتگو  کنند. به نوشته آکسیوس انتظار می‌رود بسیاری از این کشورها از ترامپ بخواهند تنش‌ها با ایران را کاهش دهد و برای دستیابی به یک توافق تلاش کند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها: ,

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.

امکان نظر دهی وجود ندارد.