روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: دیروز حسابرسی مالی شهرداری مهمترین سوژه حاشیه جلسه شورای شهر بود. موضوعی که در هفتههای گذشته به یکی از چالشهای اصلی بین شهرداری و شورا تبدیل شده است. گرچه شهردار تهران دو روز قبل در واکنش به ایرادهای حسابرسها رسما آن را رد کرده و اعلام کرد که شهرداری در بعد مالی از شفافیت خوبی برخوردار است، اما با این وجود سخنان اعضای شورای شهر به خصوص علیرضا دبیر و رحمتالله حافظی کاملا مغایر با این مدعاست. علیرضا دبیر، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در حاشیه جلسه دیروز شورای شهر، درمورد ادعای اخیر شهردارتهران که وضعیت مالی شهرداری را شفاف و قابل دفاع عنوان کرده است، به «اعتماد» گفت: برخلاف سخنان شهردار تهران، گزارش حسابرسهای شورا حکایت از آن دارد که وضعیت مالی شرکتهای شهرداری چندان مناسب و قابل دفاع نیست. وی در مورد این استدلال قالیباف که گزارش تخلفات مالی شهرداری را ناشی از اختلافنظر حسابرسان شهرداری و شورای شهر عنوان کرده است، گفت: ما جلسات متعددی با مدیران و حسابرسهای شهرداری داشتهایم و آنها در جریان ایرادهای حسابرسهای ما بودهاند و تعدادی از این ایرادها را نیز برطرف کردهاند، پس اگر اختلاف برداشتی بوده باید هر دو طرف در آن جلسات آن را برطرف کرده باشند.
وی با بیان اینکه برخی از این موارد چنان واضح است که نمیتوان آنها را اختلاف برداشت نسبت داد، گفت: مثلا اینکه چرا بخشی از اراضی عباسآباد که از زمینهای باارزش و گرانقیمت تهران محسوب میشود، با قیمت متری زیر یک میلیون و نیم تومان به فروش رسیده است، ربطی به اختلاف برداشت حسابرسها ندارد. دبیر در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا در حسابرسی وضعیت مالی سال ۹۱ شهرداری چنین ایرادها و تخلفاتی گزارش نشده است، گفت: آن حسابرسی در زمان حضور انجام نشده است و این نخستین سالی است که حسابرسی با مسوولیت بنده انجام میشود. بنابراین افرادی که آن زمان مسوول بودهاند باید جوابگو باشند. رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهرهمچنین در مورد اینکه چطور ایرادهای حسابرسی از سوی اصولگرایانی مطرح شده که خود از حامیان شهرداری و شهردارتهران محسوب میشوند، گفت: من جزو اعضای مستقل شورا هستم. بنابراین این مساله در مورد من صدق نمیکند. ضمن اینکه معتقدم نباید مباحث کارشناسی مانند حسابرسی، سیاسی شود، همانطور که نباید دوستی و رفاقت ما، مانع ازانجام وظیفه ما در نظارت برشهرداری بشود.
به گفته دبیر، حسابرسی از پنج سازمان شهرداری نیز حکایت از آن دارد که وضعیت مالی این سازمانها نیز مناسب و قابل دفاع نیست و تقریبا تمام آنها در صورت وضعیتشان مشکلاتی داشتهاند. رحمتالله حافظی، رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر هم به عنوان یکی از اعضایی که با جدیت مساله تخلفات حسابرسی شهرداری را دنبال میکند نیز به «اعتماد» گفت: شهرداری در مورد اراضی عباسآباد مدعی است که این زمین را به قیمت دولتی واگذار کرده است. ما نمیدانیم درکجای قانون، اسمی از زمینهای دولتی و غیر دولتی برده شده است. ضمن اینکه اگر اینچنین است چرا شهرداری تاکنون هیچ اسمی از زمینهای دولتی نبرده و مقدار و نقاط آن را مشخص نکرده است؟ وی با بیان اینکه ۷۵ هزار متر از ۸۰ هزارمتر زمینهای اراضی عباسآباد بابت بدهی شهرداری به خاتمالانبیا واگذار شده است، گفت: این زمین با برآورد ۱۰۰ میلیارد تومان به این قرارگاه واگذار شده است (تهاترشده است) و در کنار آن ۳۰۰ میلیارد هم تراکم به این قرارگاه دادهاند که این مقدار تراکم خود جای سوال دارد.
وی با رد دفاعیات شهردار تهران گفت: برخی از این تخلفات چنان واضح است که جای هیچ گونه شک و تردیدی را باقی نمیگذارد. مثلا اینکه پولهای فروش بلیط مترو در برخی ایستگاهها به حساب شخصی مسوول ایستگاه ریخته شده است،
تخلفی آشکار و غیرقابل دفاع است. به گفته حافظی، ۵ هزار متر دیگر از زمینهای این اراضی به بخش دیگری واگذار شده است. وی همچنین با تاکید براینکه بهطور متوسط هر شرکت زیر مجموعه شهرداری ۲۵ تخلف حسابرسی داشته است، گفت: باید سوال کرد که چرا روی گزارش حسابرسی امسال شورای شهر، مهر محرمانه خورده است؟
چمران: قالیباف درست میگوید
اما برخلاف نظر دو عضو قبلی، مهدی چمران، رییس شورای شهر، در مورد بحث وضعیت مالی شهرداری و ابهامات پیش آمده در این خصوص گفت: به نظرم این مساله میتواند درست باشد. درست است که حسابرسی چارچوبهایی دارد اما درنهایت مانند هنر، هر هنرمندی میتواند برداشت خود را به گونهای تفسیر کند. بنابراین معتقدم که سخنان قالیباف در مورد اینکه اختلاف برداشتها باعث بروز سوءتفاهم در مورد گزارشهای مالی شهرداری شده است، میتواند درست باشد.