به آزار و اذیت کوهیار گودرزی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر پایان دهید

چهارشنبه, 29ام شهریور, 1391
اندازه قلم متن

تمام مدافعان حقوق بشر را آزاد کنید

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) از تأیید حکم محکومیت آقای کوهیار گودرزی، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر، مطلع شده است.

بنا به اطلاع دریافتی درروز ۲۵ شهریور، دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم محکومیت ۵ سال زندان در تبعید را که در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۹۰ علیه آقای کوهیار گودرزی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه نظام» [۱] صادر شد، تایید کرده است.

آقای علیزاده طباطبایی، وکیل آقای گودرزی، در روز ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ گفت که قاضی به او گفته است که حکم تبرئه صادر خواهد کرد. اما، وزارت اطلاعات که خواهان محکومیت آقای گودرزی بود در صدور حکم اعمال نفوذ کرده است.

برنامه نظارت یادآوری می کند که قوانین ایران حکم «زندان در تبعید»، یعنی محکومیت به زندان را که باید در نقطه ای دورافتاده از کشور به دور از محل سکونت زندانی سپری شود مقرر نکرده اند.

برنامه نظارت این حکم خودسرانه تازه علیه آقای کوهیار گودرزی را محکوم می کند زیرا به نظر می رسد تنها برای تنبیه فعالیت های برحق حقوق بشری او در جو تداوم سرکوب جامعه مدنی ایران صادر شده است.

برنامه نظارت باز یادآوری می کند که چندین مدافع حقوق بشر دیگر در ماه های گذشته زندانی و با آزارهای قضایی روبرو شده اند، از جمله خانم شیوا نظرآهاری و آقایان سعید جلالی فر و نوید خانجانی، اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر، و نیز آقای حسین رونقی ملکی، وبلاگ نگار و فعال حقوق بشر، آقای عیسی سحرخیز، روزنامه نگار و عضو بنیانگذار انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، و خانم ژیلا بنی یعقوب، فعال حقوق زنان و روزنامه نگاری که چندین جایزه مطبوعاتی دریافت کرده است. [۲]

برنامه نظارت به شدت نگران سرنوشت آقای کوهیار گودرزی است زیرا در اوایل شهریور ۱۳۹۱ خانم شیوا نظرآهاری و خانم ژیلا بنی یعقوب برای گذراندن محکومیت های حبس خود به اتهام های مشابه به زندان افتادند.

اطلاعات پیشینه ای

آقای کوهیار گودرزی در آذر ۱۳۸۸ دستگیر و سپس به اتهام هایی از جمله «تبلیغ علیه نظام از طریق همکاری موثر با وبسایت کمیته گزارشگران حقوق بشر»، «گردآوری و انتشار اخبار مغرضانه علیه نظام و انتقال اطلاعات به سازمان های تروریستی مستقر در خارج» و «مصاحبه با رسانه های بیگانه و نشر مقاله در وبسایت ها» بر اساس قانون مجازات اسلامی ایران به یک سال زندان محکوم شد. او پس از گذراندن مدت محکومیت در ۲۳ آذر ۱۳۸۹ آزاد شد. [۳] آقای کوهیار گودرزی دوباره در تاریخ ۸ یا ۹ مرداد ۱۳۹۰ در شهر تهران دستگیر شد و درچند هفته اول در وضعیتی معادل با ناپدید شدن قهری، محل بازداشت او نامعلوم بود.

یک روز پس از دستگیری او، در تاریخ ۹ یا ۱۰ مرداد، چهار مامور لباس شخصی مادر او، خانم پروین مخترع، را بدون حکم بازداشت در خانه اش در کرمان خودسرانه بازداشت کردند. خانم مخترع در زندان مطلع شد که به «توهین به مقام رهبری»، «تبلیغ علیه نظام» و «اقدام علیه امنیت ملی» متهم است، در حالی که او در هیچ فعالیت سیاسی یا حقوق بشری شرکت نداشت. دادگاه انقلاب اسلامی کرمان او را در اواخر آذر ماه ۱۳۹۰ پس از ۵ ماه حبس در زندان کرمان، به اتهام «اجتماع، تبانی و تبلیغ علیه نظام» به ۲۳ ماه زندان محکوم کرد. این حکم در تجدید نظر به ۲۳ ماه حبس تعلیقی تبدیل شد. در عین حال، او به اتهام «توهین به شهدا» به جریمه نقدی محکوم شد که پیش
از آزادی در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۰ آن را پرداخت کرد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۹۰ آقای کوهیار گودرزی را به ۵ سال زندان در تبعید در شهر زابل در جنوب شرقی ایران محکوم کرد. محکومیت او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق مصاحبه با مجله آلمانی اشپیگل (که در آن او در باره اعتصاب غذای خود در همبستگی با زندانیان و هم بندیان پیشین خود سخن گفته بود)، و «اجتماع و تبانی علیه نظام» صورت گرفت. با وجود اعتراض به حکم، او در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین باقی ماند. آقای گودرزی در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۱، پس از گذراندن بیش از ۹ ماه در بازداشت شامل دو ماه حبس انفرادی، با وثیقه آزاد شد و در انتظار تجدید نظر ماند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.