اجتماع در برابر موزۀ هنرهای معاصر تهران در اعتراض به احتمال واگذاری آن به بخش غیردولتی

جمعه, 20ام فروردین, 1395
اندازه قلم متن

muse honar

صدها تن از هنرمندان و شهروندان ایران برای اعتراض به احتمال واگذاری موزۀ هنرهای معاصر تهران به بخش غیردولتی، روز پنجشنبه ۱۹ فروردین/ ۷ آوریل، در برابر این موزه اجتماع کردند. به گفتۀ برخی هنرمندان قرار است اجتماع گسترده تر دیگری در روز شنبه به همین منظور برگزار گردد.

خبر واگذاری این موزه به بنیاد فرهنگی هنری رودکی در هفته های اخیر در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و نگرانی های فراوانی را در جامعۀ هنرمندان ایران برانگیخت. شماری از شخصیت های فرهنگی و انجمن های هنری در روزهای اخیر احتمال انتقال مدیریت این موزه را به بخش غیر دولتی مورد انتقاد قرار داده و خواستار حفظ آن به عنوان «زیر مجموعۀ دولت» شده بودند. اخبار منتشر شده در این زمینه، از «تصمیم واگذاری مدیریت» این موزه به بنیاد رودکی حکایت می کرد.

بنیاد فرهنگی هنری رودکی، که یک موسسۀ غیر دولتی محسوب می شود، و نیز معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه ۱۹ فروردین خبر این واگذاری را تکذیب کردند.

روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی با انتشار بیانیۀ کوتاهی «ضمن تکذیب خبر منتشر شده»، یادآوری می کند که «هر گونه تغییر در این زمینه نیازمند کارشناسی دقیق و مستلزم تائید هیات دولت» است. علی مراد خانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز روز پنجشنبه این خبر را تکذیب کرد، اما گفت: «در خیلی از زمینه ها راه های برون رفت از مشکلات دولتی همیشه مطرح بوده که برخی ها تصور کردند این راه ممکن است پیش روی موزه هم قرار گرفته باشد».

این راه حل با این حال «تصور برخی ها» نیست. تصمیم «مبنی بر واگذاری مدیریت فرهنگسرای نیاوران، موزۀ صبا و موزۀ هنرهای معاصر با ترک تشریفات به بنیاد رودکی» در جلسۀ ۶ دی ماه ۱۳۹۴ توسط «کمیتۀ ساختار و فن آوری های مدیریت ستاد مرکزی» وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتخاذ شده است.

مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی کشور، مجید ملا‌نوروزی، روز ۱۸ فروردین ماه، در بارۀ خبر واگذاری این موزه به بنیاد رودکی گفت: «این مسئله از سوی معاونت هنری وزارت ارشاد مطرح شده» و افزود «موزۀ هنرهای معاصر همواره برای هزینه های جاری خود در گیر نامه‌نگاری‌های فراوانی می شود که ما امیدواریم با این واگذاری مشکلات‌مان کمتر شود و بتوانیم از این طریق موزه را بهتر اداره کنیم». وی امکان عقد قرار داد به منظور واگذاری مدیریت مالی موزه به بنیاد رودکی ممکن دانست، اما انتقال کلی را از نظر حقوقی دارای «مشکلات بسیار» توصیف کرد. مجید ملا‌نوروزی اذعان کرد که «هنرمندان با انتقال موزه به بنیاد رودکی موافقت چندانی ندارند».

در همین حال بهرام جمالی، مدیر عامل بنیاد رودکی، به خبرگزاری ایلنا گفته است «این بحث در دولت به دنبال طرح کوچک سازی دولت مطرح بوده است»، اما «هنوز هیچ خبر رسمی به بنیاد رودکی اعلام نشده است.»
خانم معصومۀ مظفری، رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران با ابراز نگرانی از این خبر گفت اگر چنین تصمیمی قرار است گرفته شود «باید دلایل آن به هنرمندان اعلام شود، نه اینکه پشت درهای بسته این تصمیم گیریها در حال انجام باشد». وی گفت اگر «چنین موزه ای به یک بنیاد خصوصی واگذار شود، دیگر معلوم نیست چه اتفاقی برای آثار ارزشمند آن خواهد افتاد».

مسعود زنده روح کرمانی، رئیس انجمن عکاسان ایران نیز موزۀ هنرهای معاصر را «مانند مجموعۀ جواهرات بانک مرکزی از پشتوان های ملّی کشور» دانست و انتقال آن را به بخش غیر دولتی «بعید» ارزیابی کرد.
رئیس کمیتۀ هنر شورای شهر تهران، عبدالحسین مختاباد، نیز با اشاره به انتشار خبر واگذاری موزه به بنیاد رودکی، از رئیس جمهوری خواست «نگذارد همچنین اتفاق عجیب و غریبی رخ دهد».
از: ار اف ای

be kanal site Melliun Iran bepeyvandid


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.